Μέτρα περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού από τον Δήμο Πρέβεζας

Σε συνέχεια προηγούμενων ενεργειών και αποφάσεών του και σε εφαρμογή της από 11/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) (ΦΕΚ Α΄55/11-3-2020) για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοιού και τον περιορισμό της διάδοσής του, ο Δήμος Πρέβεζας ανακοινώνει τα ακόλουθα:

-Η λήψη των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, των Συλλογικών Οργάνων (Οικονομική Επιτροπή κλπ) και των Διοικητικών Συμβουλίων των νομικών προσώπων του Δήμου (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας κλπ) θα πραγματοποιείται δια περιφοράς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και στην εξαιρετική περίπτωση θεμάτων που απαιτείται δια ζώσης σύγκληση, οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. Ήδη έχει ξεκινήσει η εγκατάσταση συστήματος τηλεδιάσκεψης που θα χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. 

-Οι ώρες εισόδου- προσέλευσης του κοινού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας και τα νομικά του πρόσωπα, εκτός του ΚΕΠ, περιορίζονται στο χρονικό διάστημα από 10.00 πμ έως 13.00 μμ. στη διάρκεια του οποίου θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Οι πολίτες αναφορικά με την πορεία των θεμάτων τους ή οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση συνιστάται για την εξυπηρέτησή τους να απευθύνονται στις υπηρεσίες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να αποφεύγεται η φυσική τους παρουσία, εκτός από περιπτώσεις που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από απόσταση. 

-Το προσωπικό καθαριότητας των δομών του Δήμου που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους (ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ, Παιδικοί Σταθμοί κλπ) θα χρησιμοποιηθεί με τα ίδια καθήκοντα για τις ανάγκες καθαριότητας και την τακτική απολύμανση των επιφανειών με τις οποίες έρχονται σε επαφή εργαζόμενοι και κοινό στις υπηρεσίες που εξακολουθούν να λειτουργούν.

– Οι πολιτικοί γάμοι θα τελούνται σε εξωτερικό κοινόχρηστο στεγασμένο χώρο του Δήμου. Τέλος, 

-Το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πρέβεζας θα μεταδίδει ανά μια ώρα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και τα μέτρα προφύλαξης και αποφυγής της μετάδοσης του κορωνοιού.

Επιπλέον, ο Δήμος Πρέβεζας: 

-Σε συνέχεια της προληπτικής απολύμανσης των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ολοκληρώθηκε, προχωρά τις απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Παιδικούς Σταθμούς και σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις αρμοδιότητάς του.

-Ολοκληρώνει την τοποθέτηση συσκευών απολύμανσης χεριών στους κοινόχρηστους χώρους (αίθουσες αναμονής, διάδρομοι, είσοδοι) στις υπηρεσίες και τις δομές του. Παράλληλα, προχωρά στην προμήθεια αλκοολούχων αντισηπτικών και απαραίτητων υλικών για τους χώρους εργασίας και το προσωπικό του Δήμου.

-Με πρωτοβουλία των αντίστοιχων Σχολικών Επιτροπών έχουν ήδη αποσταλεί συσκευασίες αντισηπτικού χεριών και υγρών για καθαρισμούς επιφανειών και αντικειμένων κοινής χρήσης στα σχολεία της Πρέβεζας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η τροφοδοσία των σχολείων Λούρου και Ζαλόγγου.

-Μετά την παραχώρηση λυόμενων οικίσκων στο Νοσοκομείου Πρέβεζας και το Κέντρο Υγείας Πρέβεζας για την αρχική εξέταση και υποδοχή, σε εφαρμογή του αριθμ. 15141/9-3-220202 εγγράφου του Υπουργείου Υγείας ο Δήμος παραχωρεί, επίσης, κατάλληλο χώρο στο κτίριο που στεγάζεται το ΚΗΦΗ προκειμένου να διενεργούνται οι αιμοληψίες της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

-Προχωρά με τη συνεργασία του Νοσοκομείου Πρέβεζας στην εκπαίδευση του προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να μπορεί να προσφέρει ακόμη και υπηρεσίες νοσηλείας σε ηλικιωμένους και άτομα ευπαθών ομάδων που παραμένουν στις οικίες τους.

Ο Δήμος Πρέβεζας θα συνεχίσει να ενημερώνει έγκαιρα τους πολίτες για την άσκηση των δικαιωμάτων τους και θα υλοποιεί σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς όλα τα απαραίτητα μέτρα που αποφασίζει η Πολιτεία και ο ΕΟΔΥ για την προστασία της Δημόσιας Υγείας

Είναι προφανές ότι, σύμφωνα με το ειδικό νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει, τα μέτρα που λαμβάνονται ισχύουν μέχρι νεωτέρας και ότι θα προσαρμοστούν ανάλογα εφόσον υπάρξουν νέες επείγουσες συνθήκες, είτε σε πανελλαδικό είτε σε τοπικό επίπεδο.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε χρειάζεται ψυχραιμία και ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα. Αυτά αποτελούν τα βασικά μας «όπλα» για να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites