ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : Μόνο για σοβαρά περιστατικά θα λειτουργούν τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια του Νομού

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας απευθύνεται  προς ολόκληρο το Νομό Πρέβεζας με σκοπό την όσο το δυνατό ευρύτερη κατανόηση της κρισιμότητας της κατάστασης σε σχέση με την επιδημία – ΠΑΝΔΗΜΙΑ από τον κορωνοϊό covid-19

Και πρωτίστως πρέπει να επισημάνουμε την ατομική ευθύνη καθενός μας  στην εφαρμογή και τήρηση όλων των οδηγιών που καθημερινά ανακοινώνονται από την πολιτεία – ΕΟΔΥ.  Και ενώ πρέπει να αποφεύγονται τα μέτρα πανικού απεναντίας δεν πρέπει να υπάρξει σε καμία περίπτωση εφησυχασμός και ελαφρότητα ως προς την λήψη μέτρων ατομικής υγιεινής και προστασίας. Δυστυχώς φαινόμενα όπως αυτό που παρατηρήθηκε μετά το κλείσιμο των σχολείων με την συγκέντρωση μαθητών σε καταστήματα (καφετέριες)  δεν πρέπει να επαναληφθούν. Οπωσδήποτε η νόσος δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή για τις νέες γενιές αλλά είναι περισσότερο επικίνδυνη κατάσταση η διασπορά του ιού εντός της οικογένειας και μάλιστα από φορείς που είναι φαινομενικά υγιείς. Για το λόγο αυτό επισημαίνουμε την προσωπική ευθύνη όλων μας στην λήψη μέτρων προστασίας ανάλογα με την περίπτωση,  οπωσδήποτε όμως το συχνό πλύσιμο των χεριών με οινόπνευμα – αντισηπτικό,  η συχνή απολύμανση αντικειμένων, επιφανειών χρησιμοποιούμενων συχνά,  με διάλυμα χλωρίνης 10% και η χρήση μάσκας τελικά όχι μόνον από επιβεβαιωμένο φορέα αλλά και από όποιον υπάρχει πιθανότητα επαφής με ασθενή ή φορέα,  θα πρέπει να είναι σε μόνιμη εφαρμογή. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας κάνει γνωστό ότι από την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια του νομού θα λειτουργούν μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού και μόνον για σοβαρά περιστατικά. Είναι δε πιθανόν σε επιδείνωση της κατάστασης να ανασταλεί και πλήρως η λειτουργία τους.  Κάνουμε έκκληση προς τούς πολίτες όταν δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα (υψηλό πυρετό, βήχα, δύσπνοια) να μην επισκέπτονται χωρίς επικοινωνία νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ιδιωτικά ιατρεία αλλά και όταν έχουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον ιατρό τους ή με το τηλ 1135 του ΕΟΔΥ που λειτουργεί όλο το 24ωρο.   Επίσης κάνουμε γνωστό ότι η αναζήτηση εργαστηρίων για τον έλεγχο προσβολής, τεστ, δεν είναι δυνατή διότι τα πιστοποιημένα κέντρα σε όλη τη χώρα είναι 7 και η εξέταση δεν γίνεται χωρίς ιατρική παραπομπή. 

Συνιστάται σε όλους να αναβάλουν τις προληπτικές εξετάσεις για χρόνια προβλήματα υγείας που είναι δυνατό περιμένουν κάποιες εβδομάδες  για όλο το διάστημα της κρίσης προς αποφυγή κινδύνου προσβολής ή και μετάδοσης.  Σημειωτέον ότι ολόκληρα τμήματα νοσοκομείων και ιδιωτικά ιατρεία σε άλλους νομούς έχουν τεθεί σε καραντίνα (αναστολή λειτουργίας) για 14 ημέρες επειδή κάποιοι ασθενείς τα επισκέφθηκαν και επιβεβαιώθηκε νόσος ή επαφή  με νοσούντα.  

Ενημερώνουμε επίσης όλους τους πολίτες ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία των ΚΕΠΑ μέχρι 31 Μαρτίου και έχει δοθεί παράταση για τρεις μήνες των αναπηρικών παροχών σύνταξης. 

Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε το γεγονός της  άστοχης παρέμβασης των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου οικονομικών κατά την τρέχουσα εβδομάδα με έλεγχο ιατρείων από κλιμάκιο υπαλλήλων οι οποίοι ήλθαν από το νομό Αχαΐας στην πόλη μας και έκαναν έλεγχο σε τουλάχιστον 8 ιατρεία. Δηλαδή από έναν νομό ο οποίος έχει κρούσματα της νόσου, σε νομό χωρίς κρούσματα και με κίνδυνο να γίνει διασπορά και να τεθούν εν μέσω κρίσης σε καραντίνα ιατρεία και ιατροί.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Ζάλογγο στις φλόγες ή «Η Εορτή των Πυρών» στην Πρέβεζα

25/07/2021, 8:14 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο που βύθισε στην θλίψη την Πρέβεζα

24/07/2021, 5:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πρέβεζα – Ένα 14χρονο παιδί έχασε τη ζωή του

24/07/2021, 3:11 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα διεθνώς διωκόμενο πρόσωπο  

23/07/2021, 10:28 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εκπαίδευση Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΛΤ για το έτος 2021

23/07/2021, 10:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση

23/07/2021, 9:41 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites