Η Εγνατία Οδός αρνείται την ελεύθερη διέλευση στους στρατιωτικούς από τα διόδια της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.ΕΑΙΤ.) εκφράζει την δυσαρέσκεια της σε ότι αφορά την καθημερινή οικονομική επιβάρυνση που υποβάλλονται οι στρατιωτικού που υπηρετούν στην στρατιωτική βάση του Ακτίου από το κόστος διοδίων της υποθαλάσσιας σήραγγας.

Συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφασίστηκαν μέτρα πρόληψης που περιλαμβάνουν την διακοπή του υπηρεσιακού λεωφορείου, με το οποίο, τα στελέχη που διαμένουν σε πόλεις της Ηπείρου (Πρέβεζα, Άρτα, Ιωάννινα) είχαν την δυνατότητα να μετακινούνται προς την Μονάδα χωρίς να επωμίζονται το κόστος των διοδίων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ένωσης δεν αναφέρθηκε ποτέ στην εν λόγω απόφαση μιας και δεν επιθυμεί να εμπλακεί ή να κριτικάρει αποφάσεις που αφορούν την δημόσια υγεία των συναδέλφων και κατ’ επέκταση των οικογενειών τους. Όμως μετά την παρέλευση μερικών ημερών και διαπιστώνοντας ότι η έκτακτη κατάσταση που βρίσκεται ολόκληρη η χώρα θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα προέβη στις κάτωθι ενέργειες προκειμένου να απαλλάξει τους συναδέλφους από την προαναφερθείσα οικονομική επιβάρυνση:

  •  22-3-2020 απέστειλε έγγραφο προς την Εγνατία Οδό Α.Ε. – στην οποία ανήκουν τα διόδια του Ακτίου- με το οποίο ζητήθηκε να εξεταστεί η δυνατότητα ελεύθερης διέλευσης των στρατιωτικών που υπηρετούν στο Α/Δ Ακτίου μέχρι την παύση των μέτρων λόγω κορωνοϊού.
  •  23-3-2020 εστάλη έγγραφο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) προς τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Μεταφορών με το οποίο καλούνται οι πολιτικές αρχές να εξετάσουν με προσοχή το θέμα και να πράξουν αναλόγως προς την επίλυσή του.
  •  24-3-2020 η Εγνατία Οδός Α.Ε. έστειλε απάντηση προς την Διοίκηση της Μονάδας στην οποία αναφέρει ότι δεν έχει την δυνατότητα να απαλλάξει από την καταβολή διοδίων επιπλέον οχήματα, εκτός από αυτά που περιγράφονται στη σχετική Κ.Υ.Α. ΔΝΣβ/οικ 42900/ΦΝ 393/1.6.2018 (ΦΕΚ 2090/7.6.2018).
  •  27-3-2020 το ΔΣ της Ένωσης απέστειλε email ενημερώνοντας τους Βουλευτές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Πρέβεζας Άρτας και Ιωαννίνων για το θέμα και τις ενέργειες που έχουν γίνει.

Ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ.) καλούμε όλους τους Βουλευτές, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου, να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες προς τα αρμόδια Υπουργεία και να δείξουν έμπρακτα την στήριξη της Πολιτείας έναντι των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Το σύνολο του Ελληνικού λαού αναγνωρίζει την προσφορά μας σε πολλά σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα και εμπιστεύεται απόλυτα και πάνω από όλους τον φορέα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Πολιτεία θα σταθεί επιτέλους δίπλα μας, θα αφουγκραστεί τα προβλήματά μας, θα δώσει λύσεις ώστε τα στελέχη απερίσπαστα να επιτελέσουν το καθήκον τους;

Εμείς πάντως αυτό που καλούμαστε θα το πράξουμε, όπως οφείλουμε, έναντι των συμπολιτών μας και της πατρίδας, εσείς;

Αγαπητά μέλη – συνάδελφοι της ΕΣΠΕΑΙΤ να είστε βέβαιοι ότι το ΔΣ θα πράξει ότι είναι δυνατόν για ένα καλύτερο αύριο και πάντα θα στέκεται δίπλα σας προκειμένου όλοι μαζί να διεκδικούμε λύσεις για τα προβλήματά μας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites