Πέμπτη, 24/09/2020

Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας : Οδηγίες προς τους ταξιδιώτες και συστάσεις προς τους ξενοδόχους για τον Κορωνοϊο

Η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας, έχοντας ως προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, συστήνει σε όλα τα ξενοδοχεία να τηρούν σχολαστικά τον νέο επικαιροποιημένο κατάλογο οδηγιών προφύλαξης από τον κορωνοϊό που έχει καταρτιστεί από τον ΕΟΔΥ για τα ξενοδοχεία καθώς και την ενημερωτική εγκύκλιο «Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σε χώρους εργασίας» του Υπουργείου Υγείας που έχουν ήδη αποσταλεί ηλεκτρονικά για την προστασία εργαζομένων, επισκεπτών και κατά συνέπεια των οικογενειών τους και της κοινωνίας.
Σας ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας τουριστικών φορέων, επιχειρήσεων και εκπροσώπων της αγοράς με το Υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να αντιμετωπίζονται θέματα που προκύπτουν.
Τα τηλέφωνα που εξυπηρετούν είναι: 210-3736198 / 210 3736079 / 210 3736308 / 210 3736170 ή εναλλακτικά 210-3736390 / 210-3736374 / 210-3736378 / 210-3736390.
Υπενθυμίζουμε στους ξενοδόχους την υποχρέωση σε κάθε περίπτωση να κρατούν αρχείο με τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο – email) όλων των πελατών τους για το επόμενο χρονικό διάστημα.
Παρακαλούμε τους ταξιδιώτες να τηρούν όλα τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας και να αναβάλλουν το ταξίδι τους από και σε περιοχές με τοπική διασπορά του ιού και σε περίπτωση εμφάνισης ανησυχητικών συμπτωμάτων (πυρετός, βήχας, δύσπνοια).
Σε περίπτωση ακύρωσης κράτησης που αφορά διαμονές έως 31 Μαΐου 2020, προτείνεται στα ξενοδοχεία η τροποποίηση της πολιτικής ακυρώσεων τόσο των μεμονωμένων όσο και των ομαδικών κρατήσεων, ως εξής:
1. Τουριστικά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας σε αστικά κέντρα: Δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν την άφιξη. Στην περίπτωση αυτή θα επιστρέφεται η προκαταβολή που έχει καταβληθεί.
2. Εποχικά τουριστικά καταλύματα: Δωρεάν ακύρωση 7 ημέρες πριν την άφιξη. Στην περίπτωση αυτή θα επιστρέφεται η προκαταβολή που έχει καταβληθεί.
Η Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.), την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Πρέβεζας για όλες τις εξελίξεις και τα επιπλέον μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν το επόμενο διάστημα.
Η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι η καλύτερη εγγύηση πως η Ελλάδα παραμένει ένας ασφαλής προορισμός. Αυτό είναι ευθύνη όλων μας, σε μια δύσκολη στιγμή για ολόκληρο τον πλανήτη και με τα ελληνικά ξενοδοχεία να δοκιμάζονται από το υφιστάμενο κόστος των συνεπειών.
Στεκόμαστε με υπευθυνότητα και ψυχραιμία στο πλευρό των ξενοδόχων, των εργαζομένων, των οικογενειών τους και της κοινωνίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ