Τάκης Θεοδωρικάκος : Η Πρέβεζα έχει πολύ σημαντικές δυνατότητες για μία ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική

«Στις επόμενες δύο εβδομάδες, το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε θέση να βάλει μπροστά το νέο πρόγραμμα έργων, για το οποίο είχαμε δεσμευτεί» τόνισε σήμερα σε δηλώσεις του από την Πρέβεζα  υπουργός Εσωτερικών ,κ.Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο υπουργός στο πλαίσιο του απευθείας διαλόγου με την Αυτοδιοίκηση, βρέθηκε στην Πρέβεζα όπου όπως είπε, είχε μια σύντομη αλλά περιεκτική και ουσιαστική συζήτηση, για τα θέματα του τόπου με την δημοτική αρχή.

Πριν τη συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου, ο υπουργός πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πρέβεζας, όπου τον υποδέχθηκαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Νίκος Τζίμας του πρόσφερε ένα λεύκωμα για την Νικόπολη και την Πρέβεζα.


Ο κ .Θεοδωρικάκος μετά τη σύντομη επίσκεψή του στα γραφεία της ΝΟΔΕ έφτασε συνοδευόμενος από τον βουλευτή Στέργιο Γιαννάκη και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Νίκο Τζίμα στο Δημαρχείο της Πρέβεζας όπου έγινε δεκτός από το Δήμαρχο Νίκο Γεωργάκο ,τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικούς Συμβούλους

Με τον Δήμαρχο της Πρέβεζας Νικόλαο Γεωργάκο, ο υπουργός είχε συζήτηση για την προοπτική ένταξης έργων από τον Δήμο και ευρύτερα την περιοχή, στο νέο πρόγραμμα. Όπως υπογράμμισε, το επόμενο διάστημα, θα υπάρξουν ανακοινώσεις , για τις ανάγκες που έχουν σχέση με τις σχολικές υποδομές ,την βελτίωση των αθλητικών υποδομών, καθώς και για μια σειρά από καινοτόμες πρωτοβουλίες, που αφορούν το πρότυπο πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, το οποίο ο κ. Δήμαρχος έχει ζητήσει να ενταχθεί και ο Δήμος της Πρέβεζας.
Ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος , δεσμεύτηκε πως η ανταπόκριση στα αιτήματα του Δήμου θα είναι θετική και πρόσθεσε ότι θα υποστηρίξει τις δράσεις και τις άλλες συνεργασίες με υπουργεία, όπως το Υποδομών, ώστε να γίνουν πράξη, μια σειρά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, όπως τις οδούς, για να συνδεθεί με το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.


Ο υπουργός σε δηλώσεις του επισήμανε: «Είμαστε αποφασισμένοι ως υπουργείο Εσωτερικών το ίδιο και η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαστε κοντά στους Δήμους και στις Περιφέρειες αυτό υποδηλώνει και η σημερινή μου παρουσία εδώ στην Πρέβεζα για να στηρίζουμε με πράξεις και με έργα το δικό σας δημιουργικό έργο».


Ο υπουργός μίλησε για την υποστήριξη της την κυβερνησιμότητα των Δήμων και τις νέες δυνατότητες που έδωσε η κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση σε όλους τους τομείς των υπηρεσιών και προχώρησε στην ανακοίνωση του νέου προγράμματος έργων. Ειδικότερα είπε:.
«Το νέο είναι, ότι στις επόμενες δύο εβδομάδες, το υπουργείο Εσωτερικών, είναι σε θέση να βάλει μπροστά το νέο πρόγραμμα έργων για το οποίο είχαμε δεσμευτεί».


Παράλληλα υπενθύμισε, πως με το προηγούμενο πρόγραμμα το «Φιλόδημος», είχαν δεσμευτεί 130 εκ, ευρώ, έναντι έργων που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα ύψους 1,3 δις ευρώ και πρόσθεσε ,ότι η υπόθεση αυτή, έχει αίσιο τέλος, γιατί μέσα από σημαντική δουλειά, έχουν βρεθεί πόροι και τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν σημαντικές ανακοινώσεις.
Αναφερόμενος στην Πρέβεζα, είπε πως ο Νομός έχει πολλές δυνατότητες για μια ισχυρή αναπτυξιακή πολιτική η οποία θα είναι, προς όφελος όλων των πολιτών της.

Ο υπουργός Εσωτερικών που συνοδεύεται από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Μ. Σταυριανουδάκης, και τον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ (Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) Ηλία Γιάτσιο, αύριο θα βρεθεί στα Ιωάννινα .

That Facebook ID is unauthorized for use, please go to Settings and add it.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites