Στην Ενωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας συμμετέχει η Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Παρόντες στην ιδρυτική συνάντηση ο Δήμαρχος  κ.Νίκος Γεωργάκος και η Αντιδήμαρχος κα Αθηνά Κωνσταντάκη.

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ειδικού Σκοπού Ραδιοφωνίας -Τηλεόρασης, πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη το διήμερο 7 και  8 Φεβρουαρίου συνάντηση της ΄Ενωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος.

Το Δήμο  Πρέβεζας εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ενημέρωσης και Αντιδήμαρχος κα Αθηνά Κωνσταντάκη. 

Στη  συνάντηση  αποφασίστηκε  εξάλλου η επανίδρυση της  Ενωσης και εγκρίθηκε το ιδρυτικό καταστατικό της.

Ο  κ. Γεωργάκος  τόνισε ότι “σαν νέα Δημοτική Αρχή επιθυμούμε να εκμεταλλευτούμε από τα δημοτικά ραδιόφωνα τις εμπειρίες ετών που διαθέτουν, για να στηριχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Δημοτική Ραδιοφωνία της πόλης μας. Αυτό άλλωστε δηλώνει και η παρουσία μας εδώ τόσο η δική μου όσο και της Πρόεδρου της Επιχείρησης κα  Αθηνάς Κωνσταντάκη”.

Από την πλευρά της η κα  Κωνσταντάκη έκανε μια σύντομη αναδρομή στη λειτουργία της Δημοτικής Ραδιοφωνίας και τόνισε τη σημασία της στην τοπική ενημέρωση , επισημαίνοντας ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την ανανέωση του τεχνικού εξοπλισμού της, ενώ πρότεινε  η επόμενη συνεδρίαση της Ένωσης να πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα.

Παράλληλα  με τη συνάντηση πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης της  ‘Ενωσης ενώ αποφασίστηκε προσωρινή έδρα της να είναι η Τρίπολη.

Τέλος η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας  ενέκρινε και το παρακάτω ψήφισμα με το οποίο ζητά:
•Να αποσαφηνιστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού, που έχουν μορφή ΝΠΙΔ.
•Να δοθεί η δυνατότητα μετατροπής σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, όλων των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ που βρίσκονται υπό άλλο καθεστώς λειτουργίας.
•Να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε Δήμο που επιθυμεί να δημιουργήσει Ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό να μπορεί να το κάνει, υπό συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις που θα τεθούν από την πολιτεία και τα συναρμόδια Υπουργεία.
•Να διερευνηθεί η δυνατότητα διαδημοτικοποίησης δημοτικών ΜΜΕ όπου υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και τα ανάλογα αιτήματα.
•Να ενισχυθούν με προσωπικό τα δημοτικά ΜΜΕ που αντικειμενικά έχουν ανάγκη.
•Να αποσαφηνιστεί το θέμα λειτουργίας και το πεδίο δράσης των εταιρειών πνευματικών δικαιωμάτων για να γνωρίζουν έγκαιρα όλα τα δημοτικά ΜΜΕ τις νόμιμες υποχρεώσεις τους.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Π.Ε Πρέβεζας εντοπίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο

03/12/2020, 6:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Έκκληση του Νίκου Καλαντζή για προσοχή μετά τα κρούσματα κορωνοϊού στο Δήμο Ζηρού

03/12/2020, 4:19 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Σύλλογος “Δύναμη” ζητά τη δημιουργία κέντρων ημερήσιας φροντίδας και ξενώνα φιλοξενίας παιδιών και ενηλίκων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

03/12/2020, 12:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Παράταση στις δόσεις ρυθμίσεων επιχειρήσεων και εργοδοτών για τις οποίες είχε χορηγηθεί παράταση προθεσμίας καταβολής στο πλαίσιο των μέτρων COVID-19.

03/12/2020, 12:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τα Κέντρα Υγείας του Καναλακίου και της Πάργας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας

03/12/2020, 11:59 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μήνυμα Δήμου Πρέβεζας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

03/12/2020, 11:25 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites