Κυριακή, 20/09/2020

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Βαλανιδόραχης – Ιδιώτες κόβουν δένδρα στο Αλωνάκι της Πάργας

Αντιμέτωπα με τους κατοίκους της Βαλανιδοράχης, βρέθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη, τα ιδιωτικά συνεργεία που εκτελούν εργασίες κοπής δένδρων στο πευκοδάσος που βρίσκεται στην παραλία Αλωνάκι της Πάργας.

Εδώ και χρόνια ιδιώτες διεκδικούν περίπου δυόμισι χιλιάδες στρέμματα στη περιοχή, ισχυριζόμενοι ότι πριν από το 1930 , συγγενείς τους είχαν αγοράσει από κάποιον Τούρκο Αγά, το σύνολο ή μέρος της συγκεκριμένης έκτασης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Άρειος Πάγος έχει εκδόσει απόφαση με την οποία κατοχυρώνει την έκταση αυτή σε ιδιώτες, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως για την κοπή των δένδρων έχει εκδοθεί σχετική άδεια από το Δασαρχείο.

 

Την Τετάρτη το πρωί οι κάτοικοι της Βαλανιδοράχης συγκεντρώθηκαν στο σημείο και παρουσία της Αστυνομίας προσπάθησαν να σταματήσουν τις εργασίες κοπής των δένδρων, ενώ εκεί βρέθηκε και ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς, συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους της Πάργας.

Όπως ανέφερε στους κατοίκους ο Νίκος Ζαχαριάς, ο  Δήμος Πάργας έχει ζητήσει από τη νομική του υπηρεσία να ερευνήσει την υπόθεση, ενώ αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Πάργας, για να συζητηθεί το θέμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 σχόλια για “Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της Βαλανιδόραχης – Ιδιώτες κόβουν δένδρα στο Αλωνάκι της Πάργας”

  1. Ο/Η 'Αντε πίσω στην Αλβανία σας. λέει:

    Τίποτα τσαμηδες θα είναι. Να μη κοπεί ούτε ένα δέντρο. Υποτίθεται είναι περιοχή Natura.

  2. Ο/Η ΘΑΝΟΣ λέει:

    Αυτό είναι σκέτη παράνοια, ποιός αγάς και κουραφέξαλα;;; Υποτίθεται ότι η δασική έκταση έχει περιέλθει στο δημόσιο!!!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!! ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ!! ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ!!!!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ