Κυριακή, 27/09/2020

Με κοινή απόφαση των Περιφερειών Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας η συγκοινωνιακή σύνδεση Αεροδρόμιο Ακτίου – Πρέβεζας

Υπερψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου στη Βουλή, το νομοσχέδιο που αφορά την «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις». Η ψήφιση του νομοσχεδίου συνδυάστηκε με την αλλαγή από την πλευρά της Κυβέρνησης της διάταξης, που αφορούσε την συγκοινωνιακή σύνδεση του αεροδρομίου Ακτίου.

Στο άρθρο 34 του νομοσχεδίου αρχικά προβλέπονταν ότι η τακτική συγκοινωνιακή σύνδεση του αεροδρομίου Ακτίου με την πόλη της Πρέβεζας,  θα εκτελούνταν με αστική τακτική λεωφορειακή γραμμή αποκλειστικά από την ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας Α.Ε. προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, που συνεκμεταλλεύεται εδώ και πολλά χρόνια τη συγκεκριμένη γραμμή με το ΚΤΕΛ Πρέβεζας, και του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.

Η ισχύουσα νομοθεσία  έδινε την αρμοδιότητα  χαρακτηρισμού των αστικών περιοχών και των αστικών και διανομαρχιακών γραμμών, στα Περιφερειακά Συμβούλια και τους εμπλεκόμενους Περιφερειάρχες.

Με την αλλαγή που κατέθεσε η ηγεσία του Υπουργείο Υποδομών για τη διασύνδεση της Πρέβεζας με το αεροδρόμιο του Ακτίου, θα αποφασίζουν από κοινού η Περιφέρεια Ηπείρου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ