Απεργιακή κινητοποίηση την Κυριακή στα Jumbo

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Πρέβεζας σε συνεδρίασή της τη Δευτέρα 20-01-2020 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη και πραγματοποίηση 24ωρων απεργιών για τους εργαζόμενους της Π.Ε.Πρέβεζας την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 από ώρας 00:01 μέχρι 23:59 και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 από ώρας 00:01 μέχρι 23:59.  

Στην ανακοίνωση του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πρέβεζας αναφέρει:    

“Εκφράζουμε για πολλοστή φορά την πάγια εναντίωσή μας στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους κάθε κλάδου αλλά και τους πολίτες στο σύνολό τους στη συγκέντρωση την Κυριακή 26/1/2020 και ώρα 10:30 π.μ. έξω από τα JUMBO. 

   Σύσσωμοι και ενωμένοι να δηλώσουμε στη Διοίκηση της συγκεκριμένης εταιρίας που προκλητικά επέβαλε το άνοιγμα του καταστήματος της Πρέβεζας όλες τις Κυριακές, αλλά και σε όσους προτίθενται να ακολουθήσουν, ότι δεν συναινούμε στην κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων στο βωμό του κέρδους των επιχειρήσεων. 

   Στο  προσχηματικό  επιχείρημα ότι    η απελευθέρωση του ωραρίου   και του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές θα φέρει  δήθεν ανάπτυξη, θα μειώσει τις τιμές και θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, τους απαντάμε ότι  για την ανάπτυξη και την απασχόληση δεν λείπουν ώρες για ψώνια, αλλά τα εισοδήματα από εργαζόμενους και  καταναλωτές.

    Οι ήδη εργαζόμενοι θα γίνουν ακόμα πιο «λάστιχο» και με μισθούς εξαθλίωσης, απλά και  μόνο για να στηριχθεί η κερδοφορία της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι θα αποστερηθούν οριστικά και των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην ξεκούραση, στην υγεία, στον ελεύθερο χρόνο,  στην οικογένεια, στην ποιότητα ζωής, στη συμμετοχή στην κοινωνική δράση.  

   Παρακινούμε τους καταναλωτές να αποφεύγουν τις αγορές τους τις Κυριακές,  χρησιμοποιώντας το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους: τη δύναμη της επιλογής και της απόφασης. Τους καλούμε να προτιμούν με την επιλογή τους τις επιχειρήσεις που σέβονται την Κυριακάτικη αργία.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση κατάργηση του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.
  • Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις με σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις, εργασία με υγεία και ασφάλεια.
  • Ενίσχυση και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του πρ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ – ΕΦΚΑ σε όλη την ελληνική επικράτεια
  • Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τη σύναψη προστατευτικών για τους εργαζόμενους συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Απαρέγκλιτη τήρηση των εγγυήσεων ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης του ν. 1264/1982 και προστασίας των εκπροσώπων των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Θα πρέπει καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι από κοινού, να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

                     Κυριακή Κλειστά! Δεν Ψωνίζω – Δε Δουλεύω!

Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν φτάνουν οι πολλοί. Χρειάζονται ΟΛΟΙ.”

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites