Κυριακή, 27/09/2020

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο Όμιλος για την Unesco Ν. Πρέβεζας στην διοργάνωση του συνεδρίου για τον Επίκτητο

Μόνο θετικά ήταν τα όσα αποκόμισε η Πρέβεζα από την διοργάνωση του συνεδρίου για τον Επίκτητο, τον στωικό φιλόσοφο, που έζησε και δίδαξε στη Νικόπολη.

Το γεγονός ότι το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, αλλά και η παρουσία του ίδιου του Προκόπη Παυλόπουλου σε αυτό, προσέδωσαν αίγλη στο όλο εγχείρημα, το οποίο πιστώνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος στον Όμιλο για την Unesco Ν. Πρέβεζας και κυρίως στο πρόεδρο του Ευάγγελο Κατσίμπρα.

Με το συνέδριο αυτό δόθηκε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία στην Πρέβεζα, να επαναπροσδιορίσει τον βασικό της στόχο αναφορικά με την Αρχαία Νικόπολη. Αυτός δεν είναι άλλος από την ένταξη της στα προστατευόμενα μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας στο οποίο στάθηκε κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του στο συνέδριο και ο κος Κατσίμπρας.

Εξίσου σημαντική για την προώθηση του αιτήματος αυτού, ήταν και η παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco κας Αικατερίνης Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα.

Η κα Τζιτζικώστα εκτός του ότι παρευρέθηκε στο συνέδριο, επισκέφθηκε και τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης συνοδευόμενη από τα μέλη του τοπικού Ομίλου.

Με το συνέδριο αυτό λοιπόν αναδείχθηκε η πολιτιστική μας κληρονομιά, δια στόματος μάλιστα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ανέφερε πως  Νικόπολη αξίζει να καταστεί το επίκεντρο του διεθνούς διαλογισμού σε ό,τι αφορά την φιλοσοφική σκέψη του Επίκτητου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ