Παύλος Φραγκούλης: “Εμείς στην Ήπειρο έχουμε δείξει με το παραπάνω τη φιλοξενία μας και τον σεβασμό μας στα ανθρώπινα δικαιώματα!”

Εισηγητής για την παράταξη “Ηπειρος Όλων στο θέμα ημερήσιας διάταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πρέβεζας Παύλος Φραγκούλης.

Στην εισήγηση του ο Παύλος Φραγκούλης επεσήμανε τα εξής : “Το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα μείζον εθνικό ζήτημα που δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης και για εμάς είναι θέμα αρχής. Σαφώς και τα προβλήματα στη Μόρια είναι πολλά,με αποκορύφωμα τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν,όπως και στη Μυτιλήνη τα πράγματα δεν είναι “όλα καλά” όπως θέλαμε να μας πείσουν! Το θέμα δεν πρόκειται να βρει λύση όσο μένει στα στενά όρια και τείχη της χώρας μας. Βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα ζήτημα που πρέπει να τεθεί σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο σε 4 βασικές κατευθύνσεις •Να αναλάβει η Frontex υπεύθυνα με βάση την ευρωπαϊκή συνδρομή να φυλάξει τα σύνορα • Αλλαγή της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά διατηρώντας τη δυνατότητα επαναπροώθησης • Αλλαγή της συνθήκης του Δουβλίνου ώστε η αξιολόγηση του ασύλου να μην γίνεται μόνο στη πρώτη χώρα υποδοχής • Αποτελεσματική μετεγκατάσταση σ’ όλη την Ευρώπη με αναλογική κατανομή. Η αναλογική κατανομή πρέπει να ισχύει και για τη χώρα μας,στις εκάστοτε περιοχές όπου θα φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι λαμβάνοντας υπόψιν τις τοπικές αρχές και κοινωνίες. Άλλωστε εμείς στην Ήπειρο έχουμε δείξει με το παραπάνω τη φιλοξενία μας και τον σεβασμό μας στα ανθρώπινα δικαιώματα! Δεν γίνεται πλέον με χάδια, πρέπει να βγουμε όλοι μαζί ενωμένοι σκληρά απέναντι στην Ευρώπη και να ασκήσουμε πιέσεις. Ακόμα κ να μπλοκάρουμε αποφάσεις αν χρειαστεί! ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites