Κανένας από τους τρεις Δήμους του Νομού Πρέβεζας δεν έκανε αίτημα για τα σχολικά γεύματα!

Ο π. Υφυπουργός Εργασίας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, με επιστολή που απέστειλε προς τους Δημάρχους του Νομού, προτείνει την έγκαιρη ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να εφαρμοστεί και στο Νομό Πρέβεζας το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων.
Όπως προέκυψε από την από την απάντηση της Υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου  σε σχετική Ερώτησή του Κώστα Μπάρκα για τους λόγους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων στους Δήμους του Νομού Πρέβεζας, από την Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης και ειδικότερα από τους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού, δεν διαβιβάστηκε στον Ο.Π.Ε.Κ.Α. σχετικό αίτημα ένταξης στο Πρόγραμμα, με συνέπεια ο Νομός Πρέβεζας να είναι ο μοναδικός Νομός της Ηπείρου, που εξαιρείται από την εφαρμογή του Προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Α., κατά τη διάρκεια του Προγράμματος 2018-2019, παρακολουθούσε την απορροφητικότητα ανά Δήμο και προέβη, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ενδιάμεση ανακατανομή όσων μερίδων περίσσεψαν σε περισσότερες σχολικές μονάδες του ιδίου Δήμου.

Επίσης, λάμβανε συστηματικά αιτήματα ένταξης στο Πρόγραμμα τόσο Δήμων, όσο και σχολικών μονάδων που δεν συμμετείχαν στον αρχικό σχεδιασμό. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με το ύψος των διαθέσιμων πιστώσεων, ο Οργανισμός προέβη στην ικανοποίηση των ανωτέρω αιτημάτων με την ένταξη των σχετικών Δήμων στο νέο πρόγραμμα, εφόσον ικανοποιούνταν τα ως άνω κριτήρια.
Στην παρούσα φάση, και εφόσον υπάρξουν αδιάθετα υπόλοιπα γευμάτων από τις ενταγμένες σχολικές μονάδες, αυτά θα διατεθούν σε σχολεία του ιδίου Δήμου ή της ιδίας Περιφερειακής Ενότητας τα οποία δεν είχαν αρχικά ενταχθεί στο Πρόγραμμα και έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν σε αυτό.

Το Πρόγραμμα Σίτισης «Σχολικά Γεύματα», είναι ένας θεσμός που εφαρμόζεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και έχει αγκαλιαστεί στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας, αφού ήδη 1.227 Δημοτικά Σχολεία εφαρμόζουν το Πρόγραμμα. Ο θεσμός των σχολικών γευμάτων αποτέλεσε μια πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, από το 2016 συνεισφέροντας στη συγκρότηση εκ νέου ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας.
Υλοποιείται με τις αυστηρότερες διατροφικές προδιαγραφές και σε ένα πλαίσιο προαγωγής της μεσογειακής διατροφής με την επίβλεψη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, η εισαγωγή αντίστοιχων θεσμών στη σχολική κοινωνία της χώρας έχει αποδειχθεί ότι συντελεί στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, καθώς και στη βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
Για να ενταχθεί κάποιο σχολείο στο πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρχει σχετικό αίτημα από τον Δήμο στον οποίο ανήκει και εφόσον πληρούνται ορισμένα δημογραφικά και κοινωνικά κριτήρια, όπως ο Δήμος να έχει πληθυσμό άνω των δέκα επτά χιλιάδων κατοίκων, ο Δήμος να έχει ποσοστό συμμετοχής στο «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» άνω του 5% και ποσοστό ανεργίας άνω του 7%.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites