Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το μείζον θέμα της οδικής Απομόνωσης της Πρέβεζας

Αίτημα προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου και τους Βουλευτές του Νομού Κώστα Μπάρκα και Στέργιο Γιαννάκη, να συνταχθεί μελέτη για χάραξη της Οδού από το Ζωτικό ως την Γέφυρα “Μπακόλα” (Πολυστάφυλλο) μέσω κοινοτήτων της Δ.Ε Λούρου,  κατέθεσαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων και ο Αντιδήμαρχος Λούρου κ. Νίκος Παγγές.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή που υπογράφουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων Βρυσούλας, Νέου Σφηνωτού, Στεφάνης, Ωρωπού, Σκιαδά, Ρευματιάς, Κοτσανόπουλου, Άνω Ράχης, Σερζιανών και Λούρου, η χάραξη της Οδού μέσω Λούρου θα αναδείξει και θα δώσει στην περιοχή σοβαρή ανάπτυξη ενώ όπως έχει αναφέρει σε δηλώσεις του και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης έχει χαμηλότερο κόστος και ευκολία κατασκευής.

 

Στην τοποθέτηση του για το θέμα ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος υπογράμμισε μεταξύ άλλων «Είχε ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης ότι υπάρχει πιθανότητα να εξετάσουμε τη δυνατότητα της σύνδεσης της Ιονίας Οδού από τη Λάκκα, στην Εγνατία, οπότε εννοείται ότι και εμείς το θέλουμε. Πρόκειται για ένα έργο, σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε και δεν έχουμε τη σύνδεση με την Εγνατία, συνηγορούμε σε αυτή την απόφαση των τοπικών προέδρων. Θα προσπαθήσουμε και εμείς για να γίνει εφικτό»

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Ανατροπή κ. Βαγγέλης Ροπόκης άσκησε κριτική στον πρώην Δήμαρχο Πρέβεζας και επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συνεργασία κ. Χρήστο Μπαϊλη λέγοντας μεταξύ άλλων «Εκείνο που θέλω σαν παρατήρηση να κάνω, στην προηγούμενη Διοίκηση, είναι ότι παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια υπήρχε το αίτημα για την κατασκευή ενός κάθετου δρόμου στη Λάκκα Σούλι και ήταν πολύ σωστό, δεν το είχαν πάρει στα σοβαρά όσοι διοικούσαν τότε, έχουν τεράστιες ευθύνες που δεν υλοποιήθηκε ένα έργο με πολύ λιγότερο οικονομικό κόστος. Φτάσαμε να λέμε κάθε μέρα πότε θα ξεκινήσει και πότε θα τελειώσει ο Άκτιο – Αμβρακία και ασχολούμαστε με την Περιφέρεια της Αιτωλοακαρνανίας και αφήνουμε τα δικά μας προβλήματα εδώ».

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Συνεργασία κ. Χρήστο Μπαϊλης επεσήμανε  «όπως ξέρετε, είχαμε προτείνει όταν ήμουν Δήμαρχος στον Λούρο, τη σύνδεση της Πρέβεζας με έναν κάθετο δρόμο με την Εγνατία. Έναν δρόμο που είναι πιο σύντομος, για να κερδίσουμε και σε χρόνο και σε χρήμα. Τότε μιλούσαν όλοι οι άλλοι δήμαρχοι να γίνει παραΕγνατία, να πάει στον Λούρο ή στη Στεφάνη, να ανέβει στο Θεσπρωτικό και να κατέβει στη γέφυρα Μπακόλα, ένα σχήμα τραπεζοειδές. Τότε ήταν Υπουργός ο κ. Σουφλιάς, στο Epirus Palace γινόταν η συνεδρίαση και είπε, μου φέρατε ένα δρόμο Ζικ – Ζακ και δεν πρόκειται να γίνει. Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή και η Άρτα και τα Γιάννενα και η Ηγουμενίτσα και η Πάργα, πανηγυρίζουν ότι η Ήπειρος βγήκε από την απομόνωση. Προσωπικά λέω ότι η Πρέβεζα παραμένει στην απομόνωση. Είναι πολύ μακρυά η σύνδεση και με την Ιόνια και με την Εγνατία Οδό και ακόμα με την Αμβρακία. Για τα 5 χλμ, όπως απάντησε το ΥΠΕΧΩΔΕ πριν από ένα μήνα, θα χρειαστούν άλλοι 18 μήνες για να ελέγξουν τη σχετική μελέτη για τα 5 χλμ. Εμείς θα πρέπει να ζητήσουμε να συνδεθεί η Πρέβεζα με την Εγνατία».

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βρυσούλας κ. Χρήστος Κολιοφώτης εκπροσωπώντας τους Προέδρους των Κοινοτήτων του Λούρου  τόνισε με έμφαση πως  “Ο δρόμος δεν θα βγει στη διασταύρωση στη Στεφάνη, όπως λέγεται, αλλά θα βγει από τα Λέλοβα (το Θεσπρωτικό) και θα καταλήξει στο στρατόπεδο στη Φιλιππιάδα. Επομένως καταργείται όλη η Λάκκα.”  και πρόσθεσε “Καταλαβαίνετε ποιο είναι το μείζον θέμα; Δεν θα συνδεθεί στον Λούρο, αλλά στο στρατόπεδο της Φιλιππιάδας για να ενωθεί με την Ιόνια. Άρα, η Λάκα, ο Λούρος, η Πρέβεζα και τα χωριά, είναι εκτός”.

Για απεμπόλιση της σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό έκανε λόγο για το θέμα ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Στροφή στο Μέλλον” κ. Θανάσης Ανωγιάτης ο οποίος υπογράμμισε “Όλοι συμφωνούμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής μας είναι η συγκοινωνιακή απομόνωση. Ούτε με την Εγνατία, ούτε με την Ιόνια έχουμε σύνδεση. Το πρόβλημα το μεγάλο είναι ότι καρκινοβατεί μια μελέτη πάνω από μία δεκαετία για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό. Ξαφνικά βλέπουμε να εμφανίζονται κάποιες προτάσεις, να ανασύρονται από το συρτάρι κάποιες προτάσεις περίεργες για σύνδεση. Δεν ξέρω… εάν θέλουμε να απεμπολήσουμε τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό μέσα από τη σύνδεση στη Φιλιππιάδα. Δε μπορεί να αποτελέσει κεντρικό άξονα και διέξοδο προς την Εγνατία. Η μελέτη στην οποία αναφέρεται ο Περιφερειάρχης, είναι για την γέφυρα Μπακόλα, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Νομίζω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει καθήκον να εκφράσει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν έχει δρομολογηθεί ακόμη η μελέτη σύνδεσης Πρέβεζας με την Ιόνια οδό. Χρειάζεται να ασκήσουμε όλοι πολιτική πίεση”.

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου στο 1 ο ΓΕΛ του Δήμου Πρέβεζας

30/01/2024, 1:04 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites