7οι Εν Νικοπολει Άκτια Αγώνες Δρόμου 2019 : Έτρεξαν στη μνήμη του Ηλία Καλαϊτζή και τίμησαν τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του πόντου

Με επιτυχία και εκατοντάδες συμμετοχές διεξήχθησαν στην Πρέβεζα οι 7οι Εν Νικοπολει Άκτια Αγώνες Δρόμου, τους οποίους διοργάνωσαν ο Σύλλογος Δρομέων Πρέβεζας σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και με την Περιφερειακή Ενότητας Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Οι φετινοί αγώνες, οι οποίοι περιλάμβαναν αποστάσεις 5 και 10 χιλιομέτρων καθώς και μαθητικούς αγώνες 1 χιλιομέτρου για τα δημοτικά και τα γυμνάσια, ήταν αφιερωμένοι στον αστυνομικό και ιδιαίτερα αγαπητό μέλος του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας  Ηλία Καλαϊτζή,  ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του. Μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας, έτρεξαν μαζί με μέλη του Συλλόγου Δρομέων Πρέβεζας στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στον Ηλία. Επίσης, μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας έτρεξαν τιμώντας τα 100 χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων το Πόντου.

Δρομείς κάθε ηλικίας από διάφορες περιοχές έτρεξαν στους αγώνες που φέτος κλείνουν επτά επιτυχημένα χρόνια και πλέον αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα δρομικά αθλητικά γεγονότα της ευρύτερης περιοχής.

Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων είχε ως αφετηρία το αρχαίο στάδιο της Νικόπολης, εκεί όπου κατά την αρχαιότητα κάθε τέσσερα χρόνια κατά την επέτειο της ναυμαχίας του Ακτίου τελούνταν τα Άκτια που θεωρούνταν ισότιμοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι δρομείς όλων των αποστάσεων τερμάτισαν στην Πλατεία Ανδρούτσου, όπου έλαβαν τα αναμνηστικά τους μετάλλια τα οποία απεικόνιζαν τον Μητροπολιτικό Ναό της Νικόπολης την Βασιλική Β’ Αλκίσωνος.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος απευθύνοντας τον δικό του χαιρετισμό κατά την διάρκεια των απονομών, τόνισε πως ο Δήμος θα σταθεί αρωγός ώστε οι Εν Νικοπόλει Άκτια  αγώνες δρόμου να αναβαθμιστούν, ενώ έδωσε και την υπόσχεση πως του χρόνου θα συμμετέχει και εκείνος στους αγώνες.

Μία από τις όμορφες και συγκινητικές στιγμές στους φετινούς αγώνες, ήταν ο τερματισμός ενός πραγματικού αγωνιστή της ζωής του Δημήτρη Μούτσιου.

Και φέτος όπως και πέρσι στους αγώνες συμμετείχε και ο Βουλευτής του Νομού Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας, ο οποίος έτρεξε στη διαδρομή των 10 χλμ.

Τα αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να τα δείτε εδώ

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορταζ από τους αγώνες:

That Facebook ID is unauthorized for use, please go to Settings and add it. That Facebook ID is unauthorized for use, please go to Settings and add it. That Facebook ID is unauthorized for use, please go to Settings and add it. That Facebook ID is unauthorized for use, please go to Settings and add it.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Ήττα για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας από τον ΖΑΟΝ στην έναρξη της Pre League

23/10/2023, 11:00 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Πρώτη θέση για τον Φιλαθλητικό στο τουρνουά της Πρέβεζας

24/09/2023, 6:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Δυναμικό ξεκίνημα με νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα για τις Νεάνιδες του ΣΚ Νικόπολη

20/09/2023, 8:58 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα Σχολή Διαιτησίας θα λειτουργήσει από την ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας

18/09/2023, 8:29 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΒΟΛΕΥ

Τους μεγάλους του χορηγούς επισκέφθηκε ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας

16/09/2023, 9:34 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας : Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου ο τελικός του Super Cup

12/09/2023, 9:14 πμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο 28χρονος Παπασάββας από την Κρανιά ζει τα όνειρα που έκανε όταν ήταν 15 χρονών

11/09/2023, 11:10 μμ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΜΠΑΣΚΕΤ

Έναρξη ακαδημιών Σ.Κ.Νικόπολη Πρέβεζας

04/09/2023, 12:26 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites