Κώστας Μπάρκας: Τεράστια τα κενά Εκπαιδευτικών στον Νομό Πρέβεζας

Τα πρωτοφανή κενά που παρατηρούνται σε Εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στον Νομό Πρέβεζας, ήδη με την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, αναδεικνύει με Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας ο π. Υφυπουργός Εργασίας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Όπως αποδεικνύουν και τα σχετικά δεδομένα, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών οδηγούν σε σοβαρές απώλειες διδακτικών ωρών. Στα γυμνάσια και λύκεια του Νομού Πρέβεζας παρατηρούνται 15 εκπαιδευτικά κενά, από τα οποία 11 είναι Πλήρους Ωραρίου και 4 Μειωμένου. Τα εν λόγω κενά αφορούν κατά κύριο λόγο μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού Κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου, στα οποία θα εξεταστούν πανελλαδικά οι μαθητές.

Επίσης, στα Μουσικά Σχολεία του Νομού, Γυμνάσιο και Λύκειο, μέχρι σήμερα οι διδακτικές ώρες που δεν καλύφθηκαν ανέρχονται σε 387 και αντιστοιχούν σε ωράριο περίπου 17 εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κενά ανέρχονται σε 25 που αφορούν Δασκάλους και διάφορες άλλες ειδικότητες. 

Ταυτόχρονα, η Ειδική Αγωγή αντιμετωπίζει επίσης σοβαρές ελλείψεις. Οι εκπαιδευτικές δομές, που την απαρτίζουν (Παράλληλη Στήριξη, ΕΕΕΚ, και Τμήμα Ένταξης) έχουν ελλείψεις τόσο σε εκπαιδευτικούς, όσο και σε Σχολικούς Νοσηλευτές, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Να σημειωθεί επίσης, ότι η διαδικασία των τοποθετήσεων αναπληρωτών δεν διόρθωσε την υφιστάμενη, ιδιαίτερα δυσμενή πραγματικότητα.

Η κατάσταση αυτή, χωρίς να έχει συμπληρωθεί ούτε ένας μήνας από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την ομαλή εκπαιδευτική λειτουργία, αλλά κυρίως επηρεάζει αρνητικά την ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη παιδιών που πρέπει να ενταχθούν σε δομές της Ειδικής Αγωγής. 

«Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία αποφασίζει να δείξει για μια ακόμη φορά το ταξικό της πρόσημο και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα, επιλέγοντας να απουσιάσει από πολιτικές που ευνοούν το συλλογικό καλό»,δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μπάρκας.

Ακολουθεί η Ερώτηση αναλυτικά: 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Αθήνα,3 Οκτωβρίου 2019 

 

Θέμα: Τεράστια εκπαιδευτικά κενά στον Νομό Πρέβεζας. 

 

Χωρίς να έχει συμπληρωθεί ούτε ένας μήνας από την έναρξη των σχολικών μαθημάτων και έχοντας ήδη ολοκληρωθεί οι δύο κύκλοι τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο Νομός Πρέβεζας βρίσκεται αντιμέτωπος με τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς λειτουργούς στην Ειδική Αγωγή και στις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα δεδομένα αποτυπώνουν τον τεράστιο αριθμό διδακτικών ωρών που ήδη έχουν χαθεί. Στα γυμνάσια και λύκεια του Νομού Πρέβεζας παρατηρούνται δεκαπέντε (15) εκπαιδευτικά κενά, έντεκα (11) Πλήρους Ωραρίου και τέσσερα (4) Μειωμένου. Τα εν λόγω κενά αφορούν κατά κύριο λόγο μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού Κατεύθυνσης της Γ’ Λυκείου, στα οποία θα εξεταστούν πανελλαδικά οι μαθητές. 

Επίσης, στα Μουσικά Σχολεία του Νομού, Γυμνάσιο και Λύκειο, μέχρι σήμερα οι διδακτικές ώρες που δεν καλύφθηκαν ανέρχονται σε τριακόσιες ογδόντα επτά (387) και αντιστοιχούν σε ωράριο περίπου δέκα επτά (17) εκπαιδευτικών πλήρους ωραρίου.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κενά ανέρχονται σε εικοσι πέντε (25) που αφορούν Δασκάλους και διάφορες άλλες ειδικότητες. 

Ταυτόχρονα, η Ειδική Αγωγή αντιμετωπίζει επίσης σοβαρές ελλείψεις. Οι εκπαιδευτικές δομές, που την απαρτίζουν (Παράλληλη Στήριξη, ΕΕΕΚ, και Τμήμα Ένταξης) έχουν ελλείψεις τόσο σε εκπαιδευτικούς, όσο και σε Σχολικούς Νοσηλευτές, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Είναι προφανής, για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών που εντάσσονται σε δομές της Ειδικής Αγωγής, καθώς και της υποστήριξης των οικογενειών τους, η ομαλή λειτουργία των Σχολείων Ειδικής Αγωγής και θα πρέπει από πλευράς πολιτείας, να αποτελεί προτεραιότητα η αναβάθμιση και η ενίσχυσή της.             

Οι αρμόδιες Διοικητικές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Νομού Πρέβεζας, οι οποίες είναι επίσης υποστελεχωμένες, έχουν επισημάνει τα εκπαιδευτικά κενά στο Υπουργείο Παιδείας. Παρόλα αυτά, η φετινή διαδικασία των τοποθετήσεων αναπληρωτών δεν διόρθωσε την υφιστάμενη, ιδιαίτερα δυσμενή πραγματικότητα.

 

Επειδή το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσω έγκαιρου προγραμματισμού, 

 

Επειδή η πολιτική των μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση οδηγεί σε δυσλειτουργίες και κενά σε κρίσιμες ειδικότητες και σε βασικά μαθήματα, 

 

Επειδή η επαρκής στελέχωση των συνόλου των εκπαιδευτικών βαθμίδων και ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και της Ειδικής Αγωγής, συνιστούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας,

 

Ερωτάται η κ.  Υπουργός: 

Με ποιον τρόπο προτίθεται να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά, που ήδη έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες χαμένες εκπαιδευτικές ώρες, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται  το εκπαιδευτικό έργο στον Νομό Πρέβεζας; 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής 

 

Μπάρκας Κώστας

Ετικέτες:


2 σχόλια για “Κώστας Μπάρκας: Τεράστια τα κενά Εκπαιδευτικών στον Νομό Πρέβεζας”

  1. Ο/Η Κώστας Ραπτης λέει:

    Να μας πει ο Μπάρκας εάν ο κομιστής των πληροφοριών αυτών ξέχασε τίποτα, πχ ρουσφετολογικες εξυπηρετήσεις φίλων και συντρόφων στο θέμα εκπαιδευτικών.Γιατι το να φωνάζει ο κλέφτης είναι εντυπωσιακό .Ομως υπάρχει κόσμος που γνωρίζει πολύ παραπάνω πράματα για το πώς δουλεύει αυτη η παρεα κι αν αυτά φτάσουν σε ΜΜΕ της Αθήνας μάλλον θα γελάσουμε για μια ακόμη φορά με τον Βουλευτή .

  2. Ο/Η Κώστας Ραπτης λέει:

    https://dexiextrem.blogspot.com/2019/10/fake-news.html?m=1. Μας κάνει ρεζίλι με την εμμονικη του συμπεριφορά και την αδυναμία του στα fake news που του έχουν γίνει επάγγελμα.το ίδιο έκανε και με ανάρτηση εναντίον της μαρεβσς Μητσοτάκη,που δεν ήξερε ο Κώστας ούτε τι σημαίνει χορηγία αλλά ούτε και ότι είχε υπογράψει η κυβέρνηση που υποστήριζε.στο τέλος θα ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε από την Πρέβεζα

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Δασάρχης – Οι ΧΑΔΑ και τα επικίνδυνα δάση της Περιφερειακής Ενότητας

24/06/2022, 6:31 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εντυπωσιάζει το Sea Cloud ΙΙ στο λιμάνι της Πρέβεζας

24/06/2022, 4:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

«Λαμπατίνες» στην Πάργα

24/06/2022, 4:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ίδρυση νέων Τομέων ΕΠΑ.Λ. στην Πρέβεζα και το Καναλάκι

24/06/2022, 4:34 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Μια όμορφη βραδιά με ένα ταξίδι στην ελληνική παράδοση

24/06/2022, 4:20 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στο Πολυδύναμο Κέντρο του ΟΚΑΝΑ ο Νίκος Γεωργάκος

24/06/2022, 4:09 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites