Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας στον Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την αναστολή λειτουργίας του Φαρμακείου

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας απευθύνεται προς τον ΕΟΠΥΥ σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε στη χορήγηση σκευασμάτων σε ευπαθείς ομάδες λόγω της απουσίας των φαρμακοποιών από το φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ Πρέβεζας, δικαιολογημένη και νόμιμη μεν αλλά  κακώς προγραμματισμένη και χωρίς πρόβλεψη για τη λειτουργία σε έκτακτες περιπτώσεις εκ μέρους της διοίκησης και απαιτεί την αντιμετώπιση του προβλήματος με οποιοδήποτε τρόπο.  Η τοπική μονάδα ήταν εν γνώσει της εγκυμοσύνης της μιας φαρμακοποιού και της επικείμενης στο τέλος του έτους συνταξιοδότησης της έτερης και είχε ενημερώσει τη διοίκηση του  ΕΟΠΠΥ για το πρόβλημα. Δυστυχώς ο ΕΟΠΥΥ δεν προχώρησε ούτε στην προκήρυξη θέσης αλλά ούτε και σε κάποια άλλη ενέργεια προς αντιμετώπιση του προβλήματος εγκαίρως και απορούμε γιατί. 

Πρόσφατες είναι οι δημόσιες ανακοινώσεις περί διάθεσης των φαρμάκων από όλα τα φαρμακεία.  Σε κάθε περίπτωση είναι υποχρέωση της πολιτείας να επιλύσει το πρόβλημα το οποίο αφορά μια ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα, είτε με την απόσπαση φαρμακοποιού από άλλη περιοχή, είτε με την χορήγηση των φαρμάκων από το νοσοκομείο είτε με τη διάθεση από όλα τα φαρμακεία του νομού χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των ασθενών. 

Ο Σύλλογος είναι αποφασισμένος να προασπίσει τη λειτουργία του φαρμακείου το οποίο καλύπτει ανάγκες όχι μόνον του νομού αλλά και τους νομούς Λευκάδας, Άρτας και Αιτωλοακαρνανίας καλεί την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην επίλυση του προβλήματος και δηλώνει ότι οποιαδήποτε σκέψη ή απόπειρα  μετακίνησης ή κλεισίματος του Φαρμακείου θα μας βρει απέναντι. Καλούμε δε όλους τους φορείς του νομού, τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη, τον δήμαρχο  να συστρατευθούν για την έγκαιρη επίλυση του προβλήματος.

Σας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες και αναμένουμε την ενημέρωσή σας σε εύλογο χρονικό διάστημα


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα διεθνώς διωκόμενο πρόσωπο  

23/07/2021, 10:28 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εκπαίδευση Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΛΤ για το έτος 2021

23/07/2021, 10:09 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε τουρισμό και εστίαση

23/07/2021, 9:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σπ. Ριζόπουλος : Οι Ηπειρώτες δεν πρέπει να επιτρέψουν να υποθηκευτεί το μέλλον της Ηπείρου με ψέματα

23/07/2021, 9:22 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ματαίωση του κλεισίματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Πάργα

23/07/2021, 8:53 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας συμμετέχει στο Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο με 4 ειδικότητες

23/07/2021, 4:18 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites