«Restart mAI City» : Σε συνέδριο για την Πρέβεζα του μέλλοντος ο Νίκος Γεωργάκος

Την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει ιδέες και απόψεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης και κορυφαίες επιχειρήσεις, για τις πόλεις του μέλλοντος με τις δράσεις του μέλλοντος, έχει ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος συμμετέχει στο τριήμερο συνέδριο Plug & Play Συνέδριο «Restart mAI City»

Ο κ. Γεωργάκος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, όσο και με την Πρόεδρο του Ε.Ο.Τ κ. Άντζελα Γκερέκου την οποία και προσκάλεσε να επισκεφθεί το Δήμο Πρέβεζας στο πλαίσιο της έναρξης μιας στρατηγικής συνεργασίας για την τουριστική ανάδειξη του τόπου μέσα από την οργάνωση, ανάπτυξη και προώθηση του θεματικού τουρισμού όπως άλλωστε τόνισε στην ομιλία της στο συνέδριο και η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ.

Το “Restart mAI City” είναι  συνέδριο που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ με στόχο την ανάπτυξη μιας «Εξυπνης και Βιώσιμης Πόλης» και σε αυτό παρουσιάζονται πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις για τους Δήμους και τους πολίτες.

 

Το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου 2019 στον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, οι ομιλίες θέτουν τον στόχο: τη δημιουργία επαφής και δικτύωσης ανάμεσα στις δημοτικές αρχές της χώρας, ώστε οι εφαρμοζόμενες και οι προς υλοποίηση πολιτικές, να συνδυαστούν με λύσεις προς όφελος των πολιτών.

Για τον λόγο αυτόν ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επισημαίνει ότι «σημασία έχει να ανταλλάξουμε ιδέες εφαρμόσιμες και άμεσες, να αναδείξουμε τις καλές πρακτικές, να πορευτούμε με κοινό βηματισμό για τις πόλεις μας και τον πολίτη».

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι υπουργοί, υφυπουργοί και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως οι Π. Θεοδωρικάκος, Κ. Σκρέκας, Γ. Γεωργαντάς. Αλ. Σδούκου, Δημ. Σκάλκος, Γ. Σταμάτης, Αντ. Τζωρτζακάκης, Λεων. Χριστόπουλος, Αντζ. Γκερέκου. Επίσης, θα αναπτύξουν τις απόψεις τους με απτά παραδείγματα, εκπρόσωποι κορυφαίων εταιρειών διεθνώς και στη χώρα μας, σε τομείς τεχνολογίας και ανάπτυξης, όπως Cisco Hellas, Protergia Mytilineos SA, Vodafone Ελλάδας, SingularLogic, Novoville, SPACE HELLAS, OTE, CTO ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε., ERTICO ITS Europe, REBORRN, MINDHAUS, Τράπεζα Τροφίμων, IntelliSoft, GlobiLED και πολλών άλλων από τομείς μάρκετινγκ, επικοινωνίας, σχεδιασμού ανάπτυξης. Επίσης, εκπρόσωποι φορέων ή συνεργειών Δήμων και φορέων, Δήμαρχοι και στελέχη εταιρειών και εκπρόσωποι φορέων ανάπτυξης από ελληνικά ΑΕΙ.

 

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι:

  • Προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των τοπικών πόρων.
  • Προαγωγή της διαφάνειας και του συμμετοχικού σχεδιασμού στη λήψη αποφάσεων.
  • Αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.
  • Υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη.
  • Αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των μορφών αστικής φτώχειας και η μείωση των ανισοτήτων.
  • Ενίσχυση της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
  • Κινητικότητα στις έξυπνες πόλεις.
  • Έξυπνες πόλεις και δίκτυα τηλεπικοινωνιών.
  • Δημιουργώντας μια βιώσιμη πόλη με την αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών.

Το συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και της ΚΕΔΕ.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Κώστας Μπάρκας: Μήνυμα για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 

13/06/2021, 11:09 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Το μήνυμα του Δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλάντζη εν όψει της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων

13/06/2021, 10:58 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ίδρυμα Ζογγολόπουλου : Η κατασκευή τελεφερίκ για εύκολη πρόσβαση στο μνημείο του Ζαλόγγου κρίνεται απαραίτητη

13/06/2021, 7:42 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο  Δημοτικό Κολυμβητήριο Πρέβεζας ο ετήσιος έλεγχος γνώσης κολύμβησης των σπουδαστών/τριών της ΑΕΝ Ηπείρου 

12/06/2021, 6:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Δευτέρα και Τρίτη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα διενεργήσει Rapid test σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό αντίστοιχα

12/06/2021, 5:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το μήνυμα του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Απόστολου Κατσανάκη προς τους υποψήφιους/ιες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

12/06/2021, 5:37 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites