Πέμπτη, 09/07/2020

Τα Ιωάννινα μέσα στον χρόνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα Ιωάννινα είναι πρωτεύουσα της Ηπείρου. Μια από τις πιο ωραίες πόλεις στην Ελλάδα διότι συναντάς την δυναμική της φύσης σε όλο της το μεγαλείο . Το φθινόπωρο οι αποχρώσεις των δέντρων στο κάστρο μοιάζουν σαν ζωντανός πίνακας ζωγραφικής καταξιωμένου ζωγράφου .Τον χειμώνα τα μανιασμένα κύματα της λίμνης ενώ ο αέρας λυσσομανάει χτυπάνε την ακτή.

 

Οι νυφάδες του χιονιού καλύπτουν την πόλη από ακρη σε άκρη ντύνοντας την στα Λευκά. Την άνοιξη τα ανθισμένα δέντρα στον Μόλο τα τιτιβίσματα των πουλιών οι κύκνοι στην λίμνη κολυμπούν αμέριμνοι , τα καραβάκια πηγαινοφέρνουν κόσμο στο νησάκι . Το καλοκαίρι κάτω από την σκιά των δέντρων ο επισκέπτης γαληνεύει την ματιά του στα καταπράσινα φύλλα των δέντρων και στα ήρεμα νερά της λίμνης.

Η ιστορία της πόλης χάνεται μέσα στους αιώνες . Το μουσείο αργυροχρυσοχοΐας .Η δημοτική πινακοθήκη.Το Μπιζάνι με τους Βαλκανικούς πολέμους του 1912 ,το νησάκι των Ιωαννίνων με το μουσείο του Αλη Πασά,Το βυζαντινό μουσείο με το τζαμί του Ασλάν Πασά ,και το Φετιχιέ Τζαμί.

το αρχαιολογικό μουσείο με πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων από την εποχή του Πύρρου,ενώ το σπήλαιο του περάματος μας δείχνει δείγματα της προϊστορικής εποχής. Τα παραπάνω μέρη είναι μερικές από της τοποθεσίες που μας ταξιδεύουν μέσα στον χρόνο στην Ιστορία των Ιωαννίνων

Για περισσότερα Βίντεο http://epirustravel.eu/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ