Περιμένοντας τον ΓΚΟΝΤΟ ( την ΑΝΑΠΤΥΞΗ) στην Πρέβεζα

Του Νίκου Λιβιεράτου Υποψηφίου Βουλευτή Πρέβεζας με την Λαϊκή Ενότητα -ΛΑ.Ε

Γνωρίζετε το θεατρικό του Mπέκετ που στο τέλος ο Γκοντό δεν έρχεται ποτέ;

Eτσι δεν θα έρθει και η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται τα δυο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτα πρώτα ποια ανάπτυξη;

Ανάπτυξη για τους 2 -3 επιχειρηματικούς ομίλους που νέμονται την μαρίνα η όποια δεν είναι καν ελληνική; ή που θέλουν να κατασκευάσουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία στη παραλία: H την ανάπτυξη για τους εργαζόμενους που δουλεύουν στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, τους αγρότες και κτηνοτρόφους;

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ εχουν κοινό πρόγραμμα ανάπτυξης στην περιοχή με μικρές διαφορές που άλλωστε το επιβάλλουν τα μνημόνια. Πώς γίνεται να μιλά κανείς για ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής χωρίς να κάνει αναφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και σε μνημονιακά μέτρα που έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση; Ανάπτυξη θεωρούν την ιδιωτικοποίηση της παράκτιας ζώνης, (έφερε και νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ), τα πεντάστερα ξενοδοχεία στα στρατόπεδα και συρρίκνωση της γεωκτηνοτροφικής παραγωγής που θα περάσει στα χέρια μεγάλων αλυσίδων.

Δεν είναι τυχαίο το κλείσιμο της αγοράς των ντόπιων παραγωγών πίσω από το γήπεδο. Οι έμποροι ελέγχουν τις τιμές σε κάθε βήμα της παραγωγής με πολλούς τρόπους ώστε να ρίχνουν συνεχώς τις τιμές . Οι ομάδες παραγώγων έχουν εγκαταλειφτεί ,οι τράπεζες δεν χρηματοδοτούν κανένα νέο εγχείρημα. Μόνο ελάχιστοι μικρομεσαίοι παραγωγοί επιχειρούν μόνοι τους αλλά χωρίς ελπίδα. Το πράσινο μέτωπο της πόλης μας μένει αναξιοποίητο. Αξιοποίηση για μας είναι η μελέτες που σκονίζονται στα συρτάρια του Δήμου για ήπια ανάπτυξη στα κάστρα, στα στρατόπεδα που μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα πολιτισμού, σε συνεδριακό τουρισμό που θα έρχονται τα παιδιά του αποδήμου ελληνισμού να μαθαίνουν την γλώσσα τους, με θέατρα, κινηματόγραφους, εκθέσεις ζωγραφικής.

Αντί γι αυτό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν την δικιά τους ανάπτυξη στην περιοχή μας εκτός από τα προηγούμενα και από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων που θα καταστρέψει ότι έχει απομείνει στην οικονομία υπέρ των μονοπωλιακών εταιρειών πετρελαίου.

Το εμπορικό λιμάνι της πόλης πρέπει να ενισχυθεί και να ανασυγκροτηθεί με σχέδιο ,να συνδεθεί με την παραγωγή, λέμε όχι στην μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και της ιδιωτικής μαρίνας.

Για την παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού η Λαϊκή ενότητα ΛΑΕ έχει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης όλων των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής με ενίσχυση από τις κρατικοποιημένες μεγάλες τράπεζες και με τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος Αυτό προϋποθέτει κατάργηση των μνημονίων. διαγραφή μέρους του χρέους , μείωση των φόρων και προστασία της λαϊκής κατοικίας .

Για να γίνει αυτό χρειάζεται σύγκρουση με την ΕΕ και την ευρωζώνη, χρειάζεται κίνημα, χρειάζεται ενίσχυση και ψήφο στη ριζοσπαστική Αριστερά και στη Λαϊκή Ενότητα- ΛΑΕ


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites