Οι εκλογές της Κυριακής έχουν το δίλημμα απλή εναλλαγή  ή αλλαγή και το Κίνημα Αλλαγής  αγωνίζεται για  την αλλαγή

Γράφει ο Κώστας Κωνής
υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας
με το Κίνημα Αλλαγής

Η οικονομική και κοινωνική πρόοδος της Ελλάδας στην μεταπολίτευση είναι αναμφισβήτητη και επιτεύχθηκε κυρίως με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, και επισφραγίστηκε με την ένταξη στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.
Όμως οι πολιτικές που ακολούθησαν μετά το 2003 αντί να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα της προόδου και την αναπαραγωγή του υψηλού επίπεδου διαβίωσης που είχε επιτευχθεί , τα υπονόμευσαν με τον οικονομικό εκτροχιασμό και την κρίση που ακολούθησε.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, επιμήκυναν και ακρίβυναν την κρίση.
Το 2010, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκαν την συνεννόηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Έταξαν μαγικές λύσεις, το 2012 η Ν.Δ με Ζάππεια και το 2015 ο Σύριζα με τα προγράμματα Θεσσαλονίκης και το ένα άρθρο που θα καταργούσε τα μνημόνια.
Έτσι η κρίση μάκρυνε χρονικά (10 χρόνια) και ακρίβυνε οικονομικά (200 δις) με το μεγαλύτερο κόστος να πληρώνουν τα μικρομεσαία εισοδήματα , οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι. οι νέοι και οι πλέον αδύναμοι.
Σήμερα όλοι ξέρουν ή έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για τα αίτια της κρίσης και των μνημονίων.
10 χρόνια κρίσης, προβλημάτων και προσπαθειών, όλα τα κόμματα έχουν διαχειριστεί μνημόνια , δύο όμως ΜΟΝΟ προκάλεσαν μνημόνια :
Η Ν.Δ του Καραμανλή με τον οικονομικό εκτροχιασμό 2004-2009 και ο ΣΥΡΙΖΑ με την τραγική πολιτική του 2015 που οδήγησε στο 3ο αχρείαστο μνημόνιο, την ώρα μάλιστα που είχαν δημιουργηθεί οι συνθήκες το 2014, για να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης και κοινωνικής ανάκαμψης.
Το ΠΑΣΟΚ, ανάλαβε ουσιαστικά μόνο του το μεγάλο βάρος για την έξοδο από την κρίση, και όλοι εμείς της Δημοκρατικής Παράταξης που δεν λακίσαμε, ούτε λαϊκίσαμε και πήραμε δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις που δυσκόλεψαν τη ζωή των πολιτών και εξ αυτού πληρώσαμε μεγάλο πολιτικό τίμημα, δυσανάλογο με τις ευθύνες μας, έχουμε διδαχθεί από την κρίση, έχουμε αυτογνωσία και μπορούμε να μιλούμε με καθαρά λόγια σήμερα και δικαιούμαστε να μιλήσουμε για το αύριο και την προοπτική.
Το σήμερα, το αύριο και η προοπτική:
Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής για να ξεφύγουμε από την στείρα πόλωση και τον επικίνδυνο διχασμό που επιδιώκουν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Οι Ευρωεκλογές δρομολόγησαν την απαλλαγή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από απλή εναλλαγή προσώπων και κομμάτων στην εξουσία. Χρειάζεται αλλαγή πλεύσης και αλλαγή πολιτικής.
Οι ερχόμενες εκλογές θα έχουν το δίλημμα απλή εναλλαγή ή αλλαγή και το Κίνημα Αλλαγής προφανώς αγωνίζεται για την αλλαγή.
Με εθνική συνεννόηση, για την διαμόρφωση Εθνικής γραμμής στον ευρωπαϊκό δρόμο με πατριωτική ευθύνη και το σχέδιο Ελλάδα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και την επαναθεμελίωση της κοινωνικής συνοχής.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, με το ”σχέδιο Ελλάδα” και τα στελέχη του: και ζητά ισχυρή εντολή από τους πολίτες για να είναι ο εκφραστής της βούλησης της μεγάλης πλειοψηφίας των δημιουργικών πολιτών που πιστεύουν στην προοπτική του τόπου με πρόοδο, αλλά και των αδυνάμων που έχουν ανάγκη την στήριξη μας.
Γι’ αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ είτε δεν σέβεται, είτε δεν θέλει: ανάπτυξη, επιχειρηματικότητα, επενδύσεις και παραγωγή νέου πλούτου.
Αλλά και για αυτά που η ΝΔ είτε δεν πιστεύει, είτε δεν μπορεί : κοινωνική δικαιοσύνη, εργασία, αξιοπρεπείς αμοιβές και συντάξεις, αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, δημόσια παιδεία και υγεία.
Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εγγυηθεί την απρόσκοπτη λειτουργία, των δημοκρατικών θεσμών και της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, αλλά και να προωθήσει αποτελεσματικά πολιτικές για την ευημερία, σε στέρεες βάσεις με κοινωνική δικαιοσύνη.
Απευθυνόμαστε στους προοδευτικούς πολίτες που εξαπατήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και απογοητεύτηκαν από τον κ. Τσίπρα, δεν εμπιστεύονται την Ν.Δ και τον κο Μητσοτάκη, αλλά δεν έχουν έλθει ακόμη κοντά μας. Τους δίνουμε το χέρι, όπως και σε όλους τους πολίτες, μικρομεσαίους, εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, τους νέους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, όλους τους δημιουργικούς συμπολίτες μας, αλλά και τους αδύναμους να συστρατευθούν με το Κίνημα Αλλαγής και να αγωνιστούμε μαζί για την αλλαγή πολιτικής, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το έθιμο με τα πολυσπόρια

20/11/2023, 11:54 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Απελευθέρωση της πόλεως τοπική εορτή (του Θεόδωρου Δράκου)

24/10/2023, 8:56 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής (Β΄Μέρος)

24/10/2023, 7:46 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Στοιχεία και μαρτυρίες για τη Νικόπολη στη γραμματεία της βυζαντινής εποχής

23/10/2023, 3:31 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Παναγία η Πρεβεζάνα

14/08/2023, 9:35 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Αντί επικηδείου για τον Γιώργο Ι. Μουστάκη

20/07/2023, 12:20 μμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Τουρκική Εισβολή στη Κύπρο. 49 χρόνια Κατοχής (του Γιάννη Γιώτη)

20/07/2023, 11:00 πμ

ΑΠΟΨΗ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Πνιγμοί στην θάλασσα και ασφαλής κολύμβηση (του Απόστολου Κατσανάκη)

18/07/2023, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites