Πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων  ΤΟΜΥ της  6ης Υγειονομικής  Περιφέρειας

Το Σάββατο 13/7 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η ιδρυτική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων  ΤΟΜΥ της  6ης Υγειονομικής  Περιφέρειας.

       Οι ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) είναι οι νέες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  που φιλοδοξούν να φέρουν την ΠΦΥ στις γειτονιές και να εισάγουν την έννοια της “ομάδας υγείας”,  σε αντιδιαστολή με το γνώριμο ιατρό-κεντρικό μοντέλο.  Στόχος τους είναι η πολύπλευρη και συστηματική παρακολούθηση του λήπτη υπηρεσιών υγείας από μια ομάδα που αποτελείται από γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και διοικητικούς. Η ομάδα αυτή αποτελεί την αφετηρία και κατευθύνει τον ασθενή μέσα στο Σύστημα Υγείας μέσω της διασύνδεσης με το Κέντρο Υγείας, με τα νοσοκομεία, Μονάδες Ψυχικής Υγείας, Δομές Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων,  Δομές Κοινωνικής Προστασίας και λοιπές δομές παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

      Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας, με πάνω από ένα χρόνο λειτουργίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας, έχουν πραγματοποιήσει πληθώρα δράσεων αγωγής και προαγωγής υγείας και έχουν δεχτεί τη θετική ανταπόκριση του κοινού, που αποδεικνύεται από το αυξανόμενο ποσοστό εγγραφής των πολιτών στους οικογενειακούς γιατρούς των Δομών.

          Ως εργαζόμενοι των ΤΟΜΥ δηλώνουμε ότι είμαστε παρόντες και συλλογικά διεκδικούμε την αναβάθμιση, την καθολική και  μόνιμη εφαρμογή του νέου αυτού θεσμού με γνώμονα τη βελτίωση των δεικτών υγείας του πληθυσμού. Ταυτόχρονα, υποστηρίζουμε την αξιοπρεπή και δίκαιη μεταχείριση των εργαζομένων ως προς τα εργασιακά τους δικαιώματα.

         Σε συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία πανελλαδικά,  αλλά και με την υποστήριξη των πολιτών που εξυπηρετούμε, θα αγωνιστούμε για την εξασφάλιση των Τοπικών Μονάδων Υγείας ως βασικό και σταθερό πυλώνα ενός καθολικού, δημόσιου και δωρεάν Εθνικού Συστήματος Υγείας.

TAGS:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μίνι ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη

03/01/2024, 6:04 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοίνωση ΕΛΣΤΑΤ – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις διενεργούμενες Έρευνες

20/11/2023, 1:00 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσημη τελετή έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών

20/11/2023, 12:40 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

24/10/2023, 7:59 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία κατά την περίοδο του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου

09/08/2023, 11:30 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση-Τα καινούργια πρόσωπα και τα νέα υπουργεία

26/06/2023, 5:55 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές χωρίς διόδια : Πότε θα είναι ελεύθερη η διέλευση

21/06/2023, 2:09 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης και κυκλοφορίας για τις εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου

21/06/2023, 1:51 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites