Πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων  ΤΟΜΥ της  6ης Υγειονομικής  Περιφέρειας

Το Σάββατο 13/7 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η ιδρυτική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων  ΤΟΜΥ της  6ης Υγειονομικής  Περιφέρειας.

       Οι ΤΟΜΥ (Τοπικές Μονάδες Υγείας) είναι οι νέες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  που φιλοδοξούν να φέρουν την ΠΦΥ στις γειτονιές και να εισάγουν την έννοια της “ομάδας υγείας”,  σε αντιδιαστολή με το γνώριμο ιατρό-κεντρικό μοντέλο.  Στόχος τους είναι η πολύπλευρη και συστηματική παρακολούθηση του λήπτη υπηρεσιών υγείας από μια ομάδα που αποτελείται από γιατρούς, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και διοικητικούς. Η ομάδα αυτή αποτελεί την αφετηρία και κατευθύνει τον ασθενή μέσα στο Σύστημα Υγείας μέσω της διασύνδεσης με το Κέντρο Υγείας, με τα νοσοκομεία, Μονάδες Ψυχικής Υγείας, Δομές Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων,  Δομές Κοινωνικής Προστασίας και λοιπές δομές παροχής υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής πρόνοιας.

      Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας, με πάνω από ένα χρόνο λειτουργίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας, έχουν πραγματοποιήσει πληθώρα δράσεων αγωγής και προαγωγής υγείας και έχουν δεχτεί τη θετική ανταπόκριση του κοινού, που αποδεικνύεται από το αυξανόμενο ποσοστό εγγραφής των πολιτών στους οικογενειακούς γιατρούς των Δομών.

          Ως εργαζόμενοι των ΤΟΜΥ δηλώνουμε ότι είμαστε παρόντες και συλλογικά διεκδικούμε την αναβάθμιση, την καθολική και  μόνιμη εφαρμογή του νέου αυτού θεσμού με γνώμονα τη βελτίωση των δεικτών υγείας του πληθυσμού. Ταυτόχρονα, υποστηρίζουμε την αξιοπρεπή και δίκαιη μεταχείριση των εργαζομένων ως προς τα εργασιακά τους δικαιώματα.

         Σε συντονισμό με τα υπόλοιπα σωματεία πανελλαδικά,  αλλά και με την υποστήριξη των πολιτών που εξυπηρετούμε, θα αγωνιστούμε για την εξασφάλιση των Τοπικών Μονάδων Υγείας ως βασικό και σταθερό πυλώνα ενός καθολικού, δημόσιου και δωρεάν Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΕΛΛΑΔΑ

Μύλος των Ξωτικών: Φαντασμαγορία, μαγεία και χαμόγελο στην επίσημη έναρξη της 11ης διοργάνωσης  

28/11/2022, 6:24 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι Ηπειρώτες αστυνομικοί συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα

21/11/2022, 6:19 μμ

ΕΛΛΑΔΑ

Καταβολή ενίσχυσης του 2% και στους κτηνοτρόφους που έκαναν έναρξη εργασιών εντός του 2021

17/11/2022, 10:33 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι «Ηπειρώτες Αστυνομικοί» στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Βουλευτή Ιωαννίνων Γιώργο Αμυρά

17/11/2022, 10:29 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ για τα λιπάσματα

17/11/2022, 10:21 πμ

ΕΛΛΑΔΑ

Πρεμιέρα στην Αθήνα η ταινία του Πραγματικού Ζορμπά του Μπάμπη Τσόκα

05/11/2022, 10:32 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites