Κυριακή, 15/12/2019

Μνημείο αφιερωμένο στους Πρεβεζάνουν ψαράδες απέκτησε ο Παντοκράτορας

photos Χρήστος Μπόχτης

Τον στενό δεσμό της Πρέβεζας με τη ναυτική παράδοση και την αλιεία αναδεικνύει ακόμα μία πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παντοκράτορα» και του Συλλόγου Ελεύθερων Αλιέων Δήμου Πρέβεζας.

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα του μνημείου που είναι αφιερωμένο στους Πρεβεζάνους Ψαράδες, στο ύψος του αλιευτικού Καταφυγίου του Παντοκράτορα

Το έργο φιλοτέχνησε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παντοκράτορα» κ. Σταύρος Βλάχος, το στήσιμο του ανέλαβε ο Ιωάννης Λιόντος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το σκάφος που το συνοδεύει άνηκε τον κ. Σολδάτο και ήταν για καταστροφή. Ονομάζονταν Αγ. Ιωάννης, όμως του δόθηκε τώρα το όνομα Αγ. Νικόλαος γιατί είναι ο προστάτης των θαλασσών.

Για το μνημείο μίλησαν ο γραμματέας  του Συλλόγου Ελεύθερων Αλιέων Δήμου Πρέβεζας Παναγιώτης Μπούκουρας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παντοκράτορα κ. Σταύρος Βλάχος

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια από τους κ. Βλάχο και κ. Μπούκουρα, ενώ στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Πρέβεζας Χρυσόστομο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής ΝΔ Στ. Γιαννάκης, ο απερχόμενος Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαϊλης, τον νέο Δήμαρχο Πρέβεζας εκπροσώπησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Παγγές, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.ά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ