Σάββατο, 17/08/2019

Με τα συγχαρητήρια της Λίνας Μενδώνη ανοίγει σήμερα η αυλαία του 3ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου στο Θεσπρωτικό

Ανοίγει σήμερα (Σάββατο 27 Ιουλίου) η αυλαία του 3ου Συμποσίου Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου στο Θεσπρωτικό

Συγχαρητήρια από τη νέα υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη η οποία δηλώνει ότι στο 4ο Συμπόσιο Γαστρονομίας θα είναι παρούσα! 

Με τα συγχαρητήρια να φτάνουν από κάθε γωνιά της χώρας και τη νέα υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, να υπόσχεται σε χαιρετισμό της, ο οποίος θα διαβαστεί στην αυριανή έναρξη του Συμποσίου, ότι το 4ο Συμπόσιο Γαστρονομίας θα έρθει να το εγκαινιάσει ή ίδια, ανοίγει σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου, η αυλαία του 3ου Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου στο Θεσπρωτικό.   

Η εκδήλωση η οποία παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, θα διοργανωθεί, όπως και πέρυσι, στον αύλειο χώρο του εμβληματικού πέτρινου κτιρίου του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού, με τη συμμετοχή Συλλόγων, παραγωγών και επιχειρήσεων.   

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσπρωτικού και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, θα έχει για θέμα τη λακκιώτικη ελιά και το λάδι.

Το Πρόγραμμα 3ου Συμποσίου γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

1η ημέρα 

Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

19.30: Αγιασμός

19.45: Έναρξη με τη Φιλαρμονική “ΑΠΟΛΛΩΝ” Θεσπρωτικού.

20.00: Χαιρετισμός Δημάρχου κ. Νικόλαου Καλαντζή.

20.10: Χαιρετισμοί επισήμων.

20.30: Ομιλία με θέμα: “Η ιστορική διαδρομή της ελιάς” με ομιλητή τον επίτιμο πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας κ. Τάσο Τόλη.  

21.00: Παρουσίαση παραδοσιακού τρόπου παραγωγής λαδιού σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας του. 

21.20: Παρουσιάσεις εδεσμάτων και φαγητών με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο, από τα μέλη Συλλόγων, και Συνεταιρισμών.  

– Άτυπος διαγωνισμός.

– Κεράσματα και επιδείξεις προϊόντων από τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Συμπόσιο.

   2η ημέρα

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

19.30: Έναρξης 2ης ημέρας.

19.45: Ομιλία με θέμα: “Η διατροφική αξία της ελιάς” από τον διατροφολόγο κ. Ευάγγελο Κίτσιο.

20.00: Σχολιασμός από τον καρδιολόγο κ. Γιώργο Χρήστου.

20.10: Μαγειρεύουμε με τα παιδιά. 

Παιδιά από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού θα παρασκευάσουν εδέσματα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο και σε συνεργασία με μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα φτιάξουν πρωινό για παιδιά.  

20.30: Παρουσίαση παραδοσιακού πρωινού (κολατσιού) από μέλη συλλόγων. 

21.00: Παρουσίαση παραδοσιακών σκευών και περιγραφές χρήσης τους από τον Συλλέκτη λαογραφικών σκευών κ. Αναστάσιο Λαμπρούση

21.30: Συμπεράσματα Συμποσίου.

* Παρουσίαση συντελεστών και παραγωγών. Ευχαριστίες. Βραβεύσεις – Απονομές.

* Κεράσματα.

* Φύτεμα ελιάς στον περιβάλλοντα χώρο του Συμποσίου.

Θα ακολουθήσει διασκέδαση με το συγκρότημα του Ηλία Πλαστήρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ