“Ένοχος και πάλι ο Πλάτανος”

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Πρέβεζα"

Χωρίς ίχνος περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ερμηνεύοντας κατά πως τον συμφέρει τη θεσμική  θέση του Αντιδημάρχου, περιθωριοποιώντας εμφανώς το εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό (γεωπόνους) του τμήματος περιβάλλοντος του Δήμου, με την συνδρομή του  εργατικού προσωπικού επιτέθηκε, κατακαλόκαιρο και με <<ηρωική>>σφοδρότητα, στον

άτυχο και ανυπεράσπιστο πλάτανο της μικρής πλατείας  στο παλιό ΚΤΕΛ. Και αυτό γιατί, στον πάνσοφο κύκλο ζωής της φύσης, του έτυχε να φιλοξενεί ,στο πλούσιο και ζωτικό για όλους φύλλωμά του, πουλιά.

Κύριε Αντιδήμαρχε, 

της ακατανόητης για σας έννοιας <<προστασία του περιβάλλοντος>>, καθήκον σας είναι να υπηρετείται την πόλη και τους κατοίκους της. 

Γι’ αυτό  εκλεγείκατε  και γι’ αυτό μισθοδοτείστε. 

 Αυτό το <<υπηρετώ>> όμως το καθορίζουν σαφείς νόμοι και αποφάσεις, που ή τους αγνοείται ή τους περιφρονείται, ενώ  θα έπρεπε να είστε θεσμικά φωτεινό παράδειγμα έννομης λειτουργίας .  

Η θέση σας στην ιεραρχία διοίκησης του Δήμου, δεν δεν σας δίνει κανένα ιδιοκτησιακό δικαίωμα σε τίποτε το Δημοτικό, ενώ το ,<<αποφασίζω και εκτελώ>> είναι καταστρεπτική νοοτροπία   περιστασιακών ηγεμονίσκων.

 Βασική αρμοδιότητα σας <<η ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών >> στις οποίες είστε πολιτικός προϊστάμενος, ούτως ώστε αυτές  να προσφέρουν στους δημότες τις υπηρεσίες που ορίζουν οι νόμοι και οι αποφάσεις. Όσον αφορά το συγκεκριμένο, καταστροφικό, περιστατικό και εάν πράγματι  είχατε διάθεση να προσφέρεται σύννομες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πολιτισμού στους αιτούντες από τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ !!!, συμπολίτες μας, έπρεπε : 

 1. Να επιβλέπατε, ως πολιτικός προϊστάμενος την  , υλοποίηση του ετησίου σχεδιασμού της υπηρεσίας περιβάλλοντος, για την συντήρηση και τον καλλωπισμό ΟΛΗΣ της χλωρίδας του Δήμου και τις εποχές που αυτός πρέπει να πραγματοποιείται . 
 2. Να πρωτοστατείτε στην συνεχή ενημέρωση των πολιτών, για το πόσο σημαντικό για την ποιοτική ζωή και την εικόνα της πόλης και των ίδιων, είναι, όχι μόνο η προστασία της αστικής χλωρίδας και πανίδας, αλλά και η αύξησή της.
 3. Να είναι πρωταρχικό καθήκον σας, όλα αυτά τα χρόνια που ισχυρίζεστε ότι ,<<υπηρετείτε>> τους Δημότες, η δημιουργία μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής υπηρεσίας περιβάλλοντος και καθαριότητας, σε προσωπικό και εξοπλισμό, ΙΚΑΝΗΣ να ξεπλένει και απολυμαίνει τακτικότατα τις ελάχιστες ανθυγιεινές εστίες που δημιουργούν τα ζωντανά της φύσης . Κάτι που έπρεπε να γίνεται και με τις τεράστιες εστίες μόλυνσης και δυσοσμίας που υπάρχουν  καθημερινά μέσα και γύρω από τους κάδους απορριμάτων, καθιστώντας μας μια από τις πιο βρώμικες πόλεις της Ελλάδας.
 4. Οφείλετε να γνωρίζατε ότι ο πλάτανος στην πατρίδα  μας τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε δοκιμασία αφανισμού, λόγω ασθένειας και έπρεπε μαζί με την υπηρεσία σας να  λάβετε όλα τα κατάλληλα μέτρα όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία πριν τον <<κατακρεουργήσετε>> .

 

Κύριε Αντιδήμαρχε, σε διακόσιες περίπου θέσεις πρασίνου στον αστικό ιστό της πόλης τα δένδρα έχουν εξοβελιστεί, για λόγους που γνωρίζει καλά η υπηρεσία περιβάλλοντος και δεν τους απέτρεψε .

Εάν την ενέργειά σας δεν την καταναλώνατε στις άστοχες στις εκτός αρμοδιοτήτων, προσωπικές παρεμβάσεις σας στο  ελάχιστο πράσινο που έχει απομείνει στην άλλοτε καταπράσινη Πρέβεζα, αλλά τη διοχετεύσατε στη φύτευση αυτών των διακοσίων δένδρων.    

Θα προσφέρατε ουσιαστικές υπηρεσίες στο περιβάλλον λίγο πριν την παράδοση των καθηκόντων σας .

Τέλος μας εξέπληξε η παθητική έως συμβιβαστική στάση του εξειδικευμένου προσωπικού του τμήματος περιβάλλοντος του Δήμου,  όταν τους καταγγείλαμε το εκτός χρόνου, αυθαίρετο γεγονός. Σημαντική και η απουσία του από τον χώρο των εργασιών κοπής του πλατάνου.

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     

Κωνσταντίνος  Λογοθέτης                                                     Μίχα Ελένη 


1 σχόλιο για ““Ένοχος και πάλι ο Πλάτανος””

 1. Ο/Η Νο λέει:

  Ο πολιτιστικός σύλλογος έχει χάσει το δάσος…
  Και ασχολείται με τον πλάτανο,με το διατηρητέο περίπτερο κτλ.κτλ.
  Έχουμε ένα αρχαιολογικό χώρο ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει τη μοναδικότητα μας και το σημείο αναφοράς μας,θα μπορούσε να υπαχθεί στα μνημεία της unesco και ακόμα και σήμερα περνάν νταλίκες από μέσα..
  Έχουμε ένα φανταστικό αρχαιολογικό χώρο στην αρχαία Κασσιώπη ο οποίος είναι κλειστός και όποιος καταφέρει και μπει με ριφιφι θα αντιμετωπίσει την επίθεση του βοσκού που εκμεταλλεύεται το χώρο…
  Ο πολιτιστικός σύλλογος θα πρέπει να ασχοληθεί με τον γάιδαρο επιτέλους και όχι με την ουρά του…
  Αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης..

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οδηγούσε το απόγευμα υπό την επίδραση αλκοόλ

27/05/2023, 12:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Απαγχονισμένος βρέθηκε 44χρονος στο Τρίκαστρο

27/05/2023, 11:42 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνελήφθη για παραβίαση ωραρίου χρήσης μουσικής

26/05/2023, 10:51 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας κινείται … ηλεκτρικά!

25/05/2023, 11:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η πρόταση του Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας για στις ειδικότητες του νέου εκπ/κού έτους 2023-24

25/05/2023, 10:52 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας – Πρώτο θέμα η εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών πάρκων στην Καμαρίνα

25/05/2023, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Πρέβεζας την Κυριακή

25/05/2023, 10:33 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην Πρέβεζα ο αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος Υπερελαφρών Αεροσκαφών

25/05/2023, 10:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites