Τρίτη, 19/11/2019

Έκθεση με έργα του Κώστα Καλέντζη στην Ιαπωνία

Στο Κολέγιο του Ηνωμένου Κόσμου στην Karuizawa της Ιαπωνίας «ταξίδεψαν» τα έργα του Κώστα Καλέντζη. Με την ευκαιρία των εκδηλώσεων αποφοίτησης 2019, υπεβλήθη στη διεύθυνση του Κολεγίου πρόταση για τη διοργάνωση έκθεσης με τίτλο «Koizumi Yakumo seen from the eye of lefkada».

Ο Λευκάδιος Χερν  ή Πατρίκιος Λευκάδιος Χερν , γνωστός επίσης με το ιαπωνικό όνομα Γιάκουμο Κοϊζούμι, είναι ο συνδετικός κρίκος Ελλάδας  Ιαπωνίας. Ήταν διεθνής συγγραφέας ιρλανδοελληνικής καταγωγής που έλαβε την ιαπωνική υπηκοότητα το 1896, περισσότερο γνωστός για τα βιβλία του για την Ιαπωνία, ιδιαίτερα για τις συλλογές του για τους ιαπωνικούς θρύλους και ιστορίες φαντασμάτων. Γεννήθηκε στην Λευκάδα, στις 27 Ιουνίου 1850 και απεβίωσε στο Τόκιο στις 26 Σεπτεμβρίου 1904.

Η ιδέα διοργάνωσης της έκθεσης ανήκε στον εκλεκτό εκπαιδευτικό και καλλιτέχνη φωτογράφο Σοφιανό Κώστα (π. Πρόεδρο φωτογραφικής ομάδας «ΦΩΤΟκύτταρο» Λευκάδας.) Οι επαφές και η διεκπεραίωση της αλληλογραφίας με το Κολέγιο, έγινε με τη βοήθεια της κόρης του Ξένιας Σοφιανού υποτρόφου και φετινής απόφοιτης.
Υποβλήθηκαν τα έργα προς αξιολόγηση στους αρμόδιους καθηγητές του κολεγίου και υπήρξε θετική κρίση για την καλλιτεχνική τους αξία.
Οι καλλιτέχνες που εξέθεσαν στη μακρινή Ιαπωνία και τίμησαν τον τόπο μας, είναι ο Κώστας Καλέντζης – ζωγραφική και οι Κωστής Σοφιανός – Ευφροσύνη Χαλικιοπούλου φωτογραφία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ