Σταύρος Καλαμπόκης : “Οραματίζομαι μια καλύτερη Ήπειρο με την Πρέβεζα πρωταγωνίστρια των εξελίξεων”

Ο Σταύρος Καλαμπόκης είναι ο  … Βενιαμίν της παράταξης “Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου” στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, καθώς εκπροσωπεί επάξια την νέα γενιά, ως ο ένας από τους μικρότερους ηλικιακά Υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Γεννήθηκε το 1987 στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, όπου ζει και εργάζεται μόνιμα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα και Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Νεότερη και Συγχρονη Ιστορία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διατηρεί επιχείρηση (Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο) στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης, ενώ έχει εργαστεί στη Περιφέρεια Ηπείρου- Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Θεσπρωτικού με ειδικότητα Π.Ε Διοικητικού.

Στις Περιφερειακές Εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαϊου 2019, ο Σταύρος Καλαμπόκης είναι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, με τον Συνδυασμό του Αλέξανδρου Καχριμάνη «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου».

Διαβάστε την συνέντευξη που παραχώρησε στο mypreveza.gr όπου μιλά για τις εκλογές, την υποψηφιότητα του και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.

 

1. Οι περισσότεροι άνθρωποι της γενιάς σας δεν ασχολούνται με τις εκλογές και πολλοί από αυτούς δεν πάνε καν να ψηφίσουν. Εσείς διαλέξατε τον άλλο δρόμο.Τι είναι αυτό που σας παρακίνησε να συμμετέχετε στις Περιφερειακές Εκλογές ως Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας;

Πρώτα από όλα κ.Σολδάτου θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την ευκαιρία που μου δίνετε να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου μέσα από το έγκριτο site σας το mypreveza.gr.
Καταρχάς θέλοντας να απαντήσω στην ουσία της ερωτήσεως σας, πάντα μου άρεσε να διαλέγω τον άλλο τον δρόμο τον δύσκολο τον ανηφορικό απέναντι σε όλους και σε όλα, ως ένας αντισυμβατικός νέος που επιδιώκει να πηγαίνει κόντρα στο δεδομένο, το εύκολο το συγκυριακό.
Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά της γενιάς μου έχουν γυρίσει την πλάτη τους στην κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου, για μένα δικαίως αν θέλετε και αυτό διότι, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο όλα αυτά τα χρόνια της πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης που χτύπησε την χώρα μας με την ανεργία να χτυπά τον νέο άνθρωπο, που είδε την ζωή του να αλλάζει άρδην προς το χειρότερο.
Θεωρώ όμως πως όλοι μας και ειδικότερα οι νέοι πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ μας και να πρωτοστατήσουμε στην πολυπόθητη αλλαγή των συσχετισμών που έχει ανάγκη ο τόπος.
Η πρόκληση – πρόσκληση του κ.Καχριμάνη να συμμετάσχω στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιος Σύμβουλος στην Π.Ε. Πρέβεζας, αποτέλεσε για μένα μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσω το παράδειγμα ή ακόμα και το έναυσμα στους νέους ανθρώπους να μην φοβηθούν να μην δειλιάσουν, αλλά να βγούνε μπροστά και να διεκδικήσουν μια Ήπειρο πρωταγωνίστρια με την Πρέβεζα σε κομβικό ρόλο.

2. Ποιο θα είναι το πρώτο σας μέλημα σαν Περιφερειακός Σύμβουλος την επόμενη ημέρα των εκλογών;

Είτε έχω την τιμή να με εκλέξουν οι συμπολίτες μου Περιφερειακό Σύμβουλο Πρέβεζας είτε όχι, εγώ πάντα θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή των μαχών που θα κληθούμε να δώσουμε. Πάντα θα αγωνίζομαι από το δικό μου μετερίζι και με τις δικές μου δυνάμεις για τον τόπο μου την Πρέβεζα και κατ επέκταση την Ήπειρο. Ως Ιστορικός το πρώτο μου μέλημα,  είναι να συμβάλλω με τις γνώσεις μου και όχι μόνο στην περαιτέρω ανάδειξη της πλούσιας Ιστορίας και Λαογραφίας της Π.Ε Πρεβεζας εκμεταλλευόμενος την βαριά πολιτισμική κληρονομιά που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας. Η Νικόπολη, το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα και πολλά άλλα πολιτισμικά μνημεία αναδεικνύουν την Π.Ε Πρέβεζας ως σημείο αναφοράς για την Ήπειρο γεγονός που ενισχύει και τον κλάδο του τουρισμού. Η Πρέβεζα με τις πάμπολλες φυσικές ομορφιές προσφέρεται για πολλά είδη εναλλακτικού τουρισμού πράγμα που θα σημάνει την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας σε πολλά επίπεδα.

 

3. Πως οραματίζεστε την Περιφέρεια Ηπείρου και την Π.Ε Πρέβεζας τα επόμενα χρόνια;

Οραματίζομαι μια Ήπειρο όλων των πολιτών ανεξάρτητα αν μας ψήφισαν ή όχι στις εκλογές. Οραματίζομαι μια Ήπειρο και μια Πρέβεζα στα επόμενα έτη με αποκλειστικό τιμονιέρη τον Αλέξανδρο Καχριμάνη, έναν άνθρωπο που έχει στο dna του την Ήπειρο και πάντα πράττει το καλύτερο με κύριο γνώμονα το συμφέρον του Ηπειρώτη. Οραματίζομαι μια Ήπειρο με ισχυρό πρωτογενή τομέα με ίσες ευκαιρίες για όλους με την Περιφέρεια να πρωτοστατεί σε μια “έκρηξη” ανάπτυξης και ευημερίας για όλους. Εν ολίγοις οραματίζομαι μια καλύτερη Ήπειρο με την Πρέβεζα πρωταγωνίστρια των εξελίξεων.

4. Αλέξανδρος Καχριμάνης… Πως θα τον περιγράφατε με λίγες λέξεις και ποιο είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που σας έκανε να συμπορευθείτε μαζί του σε αυτές τις εκλογές;

Αυτή είναι μια ερώτηση κ.Σολδάτου που μου διατυπώνουν συνέχεια και αυτό διότι η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των Ηπειρωτών και του κ.Καχριμάνη είναι πολύ στενή και αδιαμφισβήτητη στο πέρασμα των χρόνων. Αναμφίβολα πρόκειται για έναν βαθύ γνώστη των προβλημάτων της Ηπείρου με πρωτοφανή αγάπη για τον πρωτογενή τομέα την κτηνοτροφία και όχι μόνο, γεγονός που αναγνωρίζουν διαχρονικά οι κάτοικοι της Πρέβεζας και της Ηπείρου γενικότερα. Στοιχεία της προσωπικότητας του κ.Καχριμάνη όπως η αποφασιστικότητά του, η αποτελεσματικότητά του και η επιμονή του να επιλύει άμεσα προβλήματα που προκύπτουν, τον καθιστούν ως ένα απόλυτα επιτυχημένο άνθρωπο,  με διάρκεια στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Όλα αυτά αποτέλεσαν για μένα ένα ισχυρό δέλεαρ να συμπορευτώ μαζί του στον κοινό αγώνα για μια καλύτερη Ήπειρο. Είμαι πολύ υπερήφανος που ο κ.Καχριμάνης με επέλεξε να συμμετάσχω σε αυτόν τον συνδυασμό νίκης, της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου. Για αυτό τον ευχαριστώ ολόκαρδα!

5. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες που την Κυριακή 26 Μαϊου θα ψηφίσουν για την επόμενη Περιφερειακή Αρχή;

Το μήνυμα που θέλω να στείλω μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί σας κ.Σολδάτου είναι, μαζικά η κοινωνία να προσέλθει στις κάλπες όπου θα αναδειχθούν οι νέοι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι του τόπου μας. Γιαυτό λοιπόν ούτε μια ψήφο χαμένη, διότι η αποχή δεν είναι λύση. Επίσης καλώ τους συμπολίτες μου, να στηρίξουν τον συνδυασμό μας “Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου”, την μόνη παράταξη που έχει την τεχνογνωσία, αλλά και την βούληση να ανεβάσει την Ήπειρο ακόμα ψηλότερα, με μπροστάρη τον Αλέξανδρο Καχριμάνη τον άνθρωπο που αποτελεί εγγύηση για το αύριο.
Όσον αφορά εμένα ΖΗΤΩ την καθολική στήριξη των συμπολιτών μου, για να συμβάλλω και εγώ με τις δικές μου δυνάμεις στην ανάπτυξη της Ηπείρου. Ζητάμε από την πρώτη Κυριακή την στήριξη όλων σας, με το βλέμμα στραμμένο αποκλειστικά στο αύριο. ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ για μια ισχυρή Ηπειρο για μια ισχυρή Πρεβεζα με το νέο άνθρωπο στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Καλαμπόκης Σταύρος υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Πρέβεζας με την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλέφωνο : 6976357088

Facebook : Stavros Kalambokis

email : stkalambokis@gmail.com


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites