Ομόφωνα Αθώος ο οδηγός ταξί για τον θάνατο της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πρέβεζας, ολοκληρώθηκε σήμερα η δική για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη, που τον Νοέμβριο 2014 ταξίδεψε με τον Οδηγό Ταξί στους Άγιους Σαράντα για μια απλή επίσκεψη στον οδοντίατρο. η οποία έμελλε να είναι και η τελευταία.

Κατά την διάρκεια της σημερινής πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε ο Ιατροδικαστής Εμμανουήλ Σακελλιάδης. Ο κ. Σακελλιάδης συντάχθηκε πλήρως με τα όσα είχε καταθέσει στην προηγούμενη ακροαματική διαδικασία ο καθηγητής Ιατροδικαστικής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης για τον οποίο είπε πως, είναι ο πλέον σεβάσμιος ιατροδικαστής της χώρας μας. Εξέφρασε την άποψη πως η 16χρονη μεταφέρθηκε ζωντανή στα επείγοντα του Νοσοκομείου της Αλβανίας καθώς ανιχνεύθηκε λιδοκαϊνη στα ούρα της, ενώ με βάση τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης η 16χρονη υπέστη Υπαραχνοειδή Αιμορραγία και δεν υφίσταται ενδεχόμενο έκτρωσης, όπως είπε.

Υπαραχνοειδής αιμορραγία είναι ένας ιδιαίτερος τύπος εγκεφαλικής αιμορραγίας που συνήθως εκδηλώνεται αιφνιδιαστικά, σε ανθρώπους κάθε ηλικίας, χωρίς προειδοποιητικά συμπτώματα και που χρειάζεται επείγουσα αντιμετώπιση.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου , κάθισε και σήμερα ο οδηγός του ταξί που είχε μεταφέρει τη 16χρονη στη Αλβανία. Ο Οδηγός είχε κριθεί προφυλακιστέος και για 11 μήνες βρίσκονταν στη φυλακή αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας δια παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο  . Κατά την απολογία του ο οδηγός ταξί περιέγραψε στους δικαστές όλα όσα είχαν συμβεί στο αυτοκίνητο του κατά την επιστροφή τους.  “Η Κωνσταντίνα καθόταν στο πίσω κάθισμα και άκουγε μουσική στο κινητό της. Ξαφνικά είδα να της πέφτει το κινητό από τα χέρια και να μην κάνει κίνηση να το ξαναπάρει. Αμέσως σταμάτησα κατέβηκα και της έριξα νερό στο πρόσωπο. Την μετέφερα στο νοσοκομείο στους Αγίους Σαράντα και στη συνέχεια κάλεσα την Αστυνομία. Είχε παλμό όταν την μετέφερα στο Νοσοκομείο” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “Η Κωνσταντίνα έτυχε να καταρρεύσει στα δικά μου χέρια”.

Μετά το τέλος της απολογίας του οδηγού, ο πατέρας της 16χρονης Κωνσταντίνας ξέσπασε φωνάζοντας: “φονιά, πες την αλήθεια τι έκανες στο κορίτσι μου, 5 χρόνια βασανίζεις την ψυχή της δεν λες την αλήθεια”.

Κατά την αγόρευση του ο Εισαγγελέας της Έδρας τόνισε πως, από τα στοιχεία δεν προκύπτει ότι το 16χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε στην Αλβανία προκειμένου να υποβληθεί σε έκτρωση και πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου. Λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα η Έδρα ανακοίνωσε την απόφασή της, σύμφωνα με την οποία είτε υποβλήθηκε σε γυναικολογική επέμβαση η 16χρονη Κωνσταντίνα Αναγνώστη, είτε όχι, ο κατηγορούμενος δεν φέρει καμία ευθύνη για τον θάνατο της και κρίθηκε ομόφωνα από την Έδρα αθώος.

Ο Συνήγορος του Οδηγού Ταξί γνωστός Ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μίλησε στο mypreveza.gr για την έκβαση της δίκης. Παρακολουθήστε τα όσα είπε στο βίντεο που ακολουθεί:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites