Η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της «Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων- Ανέργων Πρέβεζας»

Σύντομη παρέμβαση στη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της «Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων- Ανέργων Πρέβεζας» πραγματοποίησε το μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας Νάνος Βαγγέλης ο οποίος τόνισε για τις εξελίξεις στη ΓΣΕΕ:

«Την Τετάρτη 17.4.2019 εκδόθηκε προσωρινή διαταγή (σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων) του Πρωτοδικείου Αθηνών για διορισμό προσωρινής διοίκησης στη ΓΣΕΕ μετά την παρωδία του 37ου συνεδρίου. Είναι η πρώτη φορά από το 1985, με το διορισμό του Ραυτόπουλου, όπου η ΓΣΕΕ έχει δοτή διοίκηση.

Η διοίκηση που διόρισε το δικαστήριο έχει σύνθεση ίδια και απαράλλακτη σε πρόσωπα και συσχετισμό με την προηγούμενη διοίκηση που είχε προκύψει από το 36ο συνέδριο και που η θητεία της έληξε στις 11.4. Η οριστική συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα θα γίνει στις 6.5, όπου -κατά πάσα πιθανότητα- θα επιβεβαιωθεί ο διορισμός της ίδιας διοίκησης για να προετοιμάσει το συνέδριο μέσα σε ένα εξάμηνο.

Ο διορισμός διοίκησης από τα δικαστήρια είναι ένα ακόμα σκηνικό της σήψης και του εκφυλισμού που κυριαρχεί στην διοίκηση της ΓΣΕΕ, ενώ μετατίθενται για μετά τις εκλογές μια νέα απόπειρα νόθου συνεδρίου.

Η στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΕΑΚ) δεν εκπλήσσει κανέναν. Όλα αυτά τα χρόνια έχοντας κάνει σημαία τον «κοινωνικό εταιρισμό» με την εργοδοσία και το κράτος, έχει απαξιωθεί πλήρως και λοιδορείται από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για το ρόλο και τη στάση της. Η παρουσία των εργοδοτών και των μεγαλοδιευθυντικών στελεχών στα συνδικάτα, η μετατροπή της ΓΣΕΕ σε εταιρεία διαχείρισης ευρωπαϊκών, επιχειρηματικών και κρατικών κονδυλιών εκατομμυρίων, αποδεικνύουν την απροκάλυπτα φιλοεργοδοτική της στάση.

Σοβαρές ευθύνες έχει και το ΠΑΜΕ που προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια, όπως ακριβώς και οι εργοδοτικές – κυβερνητικές πλειοψηφίες και συμμετέχει στην δοτή διοίκηση μαζί με τον Καραγεωργόπουλο και τους νόθους. Πανηγυρίζει μάλιστα γιατί “απέτυχε η προσπάθεια της πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ να αποκλείσει τη ΔΑΣ”.

Απέναντι στις δικαστικές και εργοδοτικές παρεμβάσεις στα συνδικάτα και στα ενδεχόμενα «παζάρια» της συνδικαλιστικής ηγεσίας, οι πρωτοπόροι εργαζόμενοι και οι ταξικές δυνάμεις πρέπει να παλέψουν για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος μέσα στα σωματεία, στις συνελεύσεις, στην ίδια την εργατική βάση. Για συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζόμενων, με πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία από το κράτος, την εργοδοσία. Οι αγώνες των εργαζόμενων πρέπει να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν και με νέες μορφές συντονισμού και συσπείρωσης από τα κάτω. Η κοινή δράση όσων δυνάμεων και αγωνιστών θέλουν να βαδίσουν σε διαφορετική κατεύθυνση, με αυτοτέλεια από τον υποταγμένο συνδικαλισμό, μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στην εργατική πάλη. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την μαζικοποίηση και τη νίκη των αγώνων, αλλά και για την υπέρβαση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Κανένα ταξικό συνδικαλιστικό ρεύμα δεν πρέπει να συμμετέχει στις διορισμένες διοικήσεις.

Εκλογές τώρα σε όλα τα συνδικάτα με απλή αναλογική με καθαρά μητρώα μελών , με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, χωρίς τη παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους για να διαμορφωθούν όροι συνεδρίου».

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στη κεντρική αγορά και τη παραλία της Πρέβεζας. Στο μνημείο του Κάππα έγινε κατάθεση λουλουδιών από τη «συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων», τη «ΛΑΝΤΖΑ Πάργας», τον «ανυπότακτο μαθητή», την τοπική επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και τη δημοτική κίνηση «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΚΙΝΗΣΗ στα χωριά και τη πόλη της Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites