Βίκυ Φλέσσα : “Να καταφέρουμε να αναδείξουμε τα τοπόσημα του Ελληνισμού”

Στην Πρέβεζα βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Μάη, η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Δημοσιογράφος, Βίκυ Φλέσσα.

Η κ. Φλέσσα παραχώρησε συνέντευξη σε εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, στο ξενοδοχείο “Dioni”. Μιλώντας στους δημοσιογράφους η Βίκυ Φλέσσα σημείωσε πως επισκέπτεται για πολλοστή φορά την Ήπειρο και συγκεκριμένα την Πρέβεζα,  ενώ απόρησε πως ο Καρυωτάκης ήταν τόσο λυπημένος σε μια υπέροχη πόλη. Χαρακτήρισε Φιλοευρωπαϊστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ αναφορικά με τι την ώθησε στο να είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής αλλά και στο ενδεχόμενο να εκλεγεί ποιες είναι οι προτεραιότητες, η Βίκυ Φλέσσα ξεκαθάρισε : “Αυτό που θα ήθελα εγώ να προσπαθήσω στην Ευρωβουλή είναι να καταφέρουμε να αναδείξουμε τα τοπόσημα του Ελληνισμού, τα πολιτιστικά τοπόσημα. Γι’ αυτό έχω ξεκινήσει αυτή την περιοδεία στην Ελλάδα και ζητώ σε κάθε πόλη από τους τοπικούς άρχοντες, τους πολίτες, τους συναδέλφους δημοσιογράφους όπως εσείς, να μου δίνουν ιδέες – προτάσεις – σκέψεις για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί πολιτιστικά η περιοχή σε σχέση πάντοτε με αυτό που ονομάζουμε άυλη πολιτιστική κληρονομιά, δηλαδή να συνδεθεί και με τα προϊόντα του τόπου. Ξεκίνησα από την Ήπειρο, στα Ιωάννινα κάναμε κάποιες συζητήσεις και τέθηκε μια πρόταση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωπηλασίας στη λίμνη των Ιωαννίνων.Εδώ στην Πρέβεζα αυτό που εμένα μου έρχεται στο μυαλό, βασιζόμενη στο όνομα του Καρυωτάκη, είναι ένα ωραίο μαθητικό συμπόσιο ποίησης των ρομαντικών ποιητών της Ευρώπης. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να έρχονται τα παιδιά εδώ και να γίνεται μια μεγάλη εκδήλωση, να φιλοξενούνται εδώ, να πηγαίνουν σε θερινές κατασκηνώσεις, να συμμετέχουν σε προγράμματα βιωματικής μάθησης. Μια άλλη ιδέα είναι η αξιοποίηση του Ιονίου, το Ιόνιο είναι η πιο γαλήνια θάλασσα στην Ελλάδα, είναι η θάλασσα του Οδυσσέα. Δεν θα είναι ωραίο τα παιδιά από την Ευρώπη να έρχονται και να συμμετέχουν σ’ ένα πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με το όνομα του Οδυσσέα; Θα πρέπει επίσης να αξιοποιήσουμε αυτή τη γιορτή που έρχεται σε δύο χρόνια, τα 200 χρόνια ελευθερίας μετά την Ελληνική Επανάσταση. Αυτό θα πρέπει να είναι μια ευρωπαϊκή γιορτή. Θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τη Ναυμαχία στο Άκτιο, διότι έχουμε τη σύγκρουση των δύο κόσμων, της Ανατολής και της Δύσης, θα ήταν ωραίο να έρχονται εδώ τα παιδιά της Ευρώπης και να διδάσκονται από αυτή την ιστορία. Αυτό που θέλω να κάνω εγώ στην Ευρώπη είναι να προσπαθήσουμε να επανακτήσουμε το κύρος μας, να μην θυμούνται τα μνημόνια. Μετά από 20 χρόνια, τα παιδιά τώρα του Δημοτικού στην Ευρώπη, η εικόνα που θα έχουν για την Ελλάδα θα είναι ότι εκεί κάτω στην Μεσόγειο, οι γονείς μας έσωσαν με τα Μνημόνια κάποιους τύπους που λιάζονταν στις παραλίες. Δεν μας αξίζει αυτό! Ποιο είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα: Ο Πολιτισμός, η φιλοξενία, το φιλότιμο. Η Ελλάδα δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αναπτύξει βαριά βιομηχανία, άρα θα πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτά που έχουμε και που είναι κυρίως ο Πολιτισμός”. 

Απαντώντας στην ερώτηση του mypreveza.gr για την απόφαση της να δεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η  κα Φλέσσα τόνισε πως,  δέχτηκε να είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, διότι συνειδητοποίησε ότι η Χώρα μας είναι σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. “Είναι μια κρίση και για την Ευρώπη αλλά κυρίως για την Πατρίδα μας. Όταν έλαβα το τηλεφώνημα από τον κ. Μητσοτάκη και μου είπε ότι θα ήθελε να βοηθήσω με προτάσεις και ιδέες, σε συνδυασμό με την αίσθηση που έχω για τον Πρόεδρο της ΝΔ – μέσα από συζητήσεις – ότι είναι ένας άνθρωπος που επενδύει πολύ στην Παιδεία, τον Πολιτισμό και την αριστεία, σκέφτηκα πως θα ήταν δειλία εκ μέρους μου να πω όχι. Η πατρίδα σου ζήτησε να κάνεις κάτι, πρέπει να εκτεθείς. Επειδή λέμε ότι όλοι είναι ίδιοι στην Πολιτική, ε .. δεν είναι όλοι ίδιοι! Μια κρίσιμη μάζα ανθρώπων θα πρέπει να τολμήσουν για να αλλάξουν τα πράγματα, διαφορετικά δεν θα αλλάξει κάτι” υπογράμμισε.

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου η Βίκυ Φλέσσα είχε επαφές με μέλη και στελέχη της ΝΔ, τον κατά πληροφορίες υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Σπύρο Κυριάκη , καθώς και με υποψήφιους δημοτικούς και Περιφερειακούς συμβούλους.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites