Χρήστος Κοτσίνης : Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πρέβεζας με τον συνδυασμό του Γιώργου Ζάψα “Κοινό των Ηπειρωτών”

Το ιστορικό, αρχαίο “Κοινν πειρωτν” (Κοινό των Ηπειρωτών) συγκροτήθηκε τότε σε μια εποχή μετάβασης. Η Ιστορία, προχωρούσε από τους κλασικούς στους ελληνιστικούς χρόνους.

Συγκροτήθηκε ώστε όλοι οι Ηπειρώτες μαζί, οικειοθελώς και δημοκρατικά να αντιμετωπίσουν τα προτάγματα των νέων, για αυτούς, καιρών. Προτάγματα ισχυρότερα της δυναμικής των πεπερασμένων “πόλεων-κρατών”, πιο οικουμενικά.

Σαν να επαναλαμβάνεται τρόπον τινά η Ιστορία και η πατρίδα μας η Ήπειρος βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα με αντίστοιχου τύπου διακυβεύματα. Η περιοχή μας τολμάει να κάνει όνειρα χωρικής ενοποίησης με την υπόλοιπη χώρα, με τα υπόλοιπα Βαλκάνια, με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τολμάει να ονειρεύεται αυτό που λέμε απλά: άρση της απομόνωσης, εξωστρέφεια. Μόνο που η άρση αυτή δεν επιτυγχάνεται αυτόματα με την αποπεράτωση υποδομών και τεχνικών έργων˙ έχει να κάνει επίσης με ζητήματα αντιλήψεων, νοοτροπιών, συμπεριφορών κ.α.

Έτσι φαντάζει επίκαιρο και επιτακτικό ένα νέο Κοινό των Ηπειρωτών, όπου όλοι μαζί με αλληλεγγύη μεταξύ μας και χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς πρωτεύουσες και δευτερεύουσες πόλεις και χωριά, χωρίς νεο-μπέηδες και νεο-πασάδες, πολιτικούς κοτζαμπάσηδες, χωρίς κέντρα και παράκεντρα εξουσιών να συνδράμουμε στην ανάδειξη των προοπτικών και δυναμικών του τόπου μας.

Ένα τέτοιο Κοινό ονειρεύτηκαν οι δυο προοδευτικοί συνδυασμοί του απερχόμενου Περιφερειακου Συμβουλίου: “Ήπειρος Ανατροπής” και “Συμμαχία Ηπειρωτών”. Ένα τέτοιο Κοινό είναι περισσότερο εφικτό μετά την απλή αναλογική και τον θεσμό των τοπικών δημοψηφισμάτων που μας φέρνει, μεταξύ άλλων, ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος του “Κλεισθένη”.

Στα πλαίσια αυτής της προοπτικής δεν μπορώ παρά να δεχτώ το κάλεσμα του Γιώργου Ζάψα για συστράτευση.

 

Χρήστος Κοτσίνης

Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., MSc, “Πολεοδομίας – Χωροταξίας”

Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Πρέβεζας

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1972.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός Υποδομών στο Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον τομέα της Χωροταξίας και Πολεοδομίας. Στη Διπλωματική του διατριβή ασχολήθηκε με την έννοια της Αστικής Ανθεκτικότητας, χρησιμοποιώντας ως περίπτωση μελέτης την Πρέβεζα. Η εργασία του αυτή παρουσιάστηκε στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χωροταξίας και Πολεοδομίας στον Βόλο τον Σεπτέμβρη του 2018.

Από πολύ νωρίς, το 1987, άρχισε να εργάζεται εποχιακά στον τουρισμό, στο πρώην Κάμπινγκ Κανάλι (νυν Μπουράνο) ως το 2005.

Το 1999 άρχισε να δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας ασκώντας διάφορες δραστηριότητες (κατασκευαστική, εμπορική, υπηρεσιών ως μηχανικός, τουρισμό).

Από το 2002 ως το 2014 μαζί με τη σύζυγό του Αράπη Μαριάνθη (με την οποία έχουν δυο παιδιά) διεύθυναν την “Ατραπό του βιβλίου”, ένα αμιγές βιβλιοπωλείο στο Σαϊτάν Παζάρ της Πρέβεζας. Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας οργανώθηκαν πάνω από 60 παρουσιάσεις βιβλίου με προσκαλεσμένους επιφανείς ανθρώπους του χώρου των γραμμάτων.

Διετέλεσε μέλος της Κ. Ε. της Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας από το 1990 ως το 1993, μέλος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πρέβεζας από το 2004 ως το 2006. Επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” από το 2010 ως το 2013. Τέλος ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το θέατρο ως μέλος της Θεατρικής Σκηνής Πρέβεζας από το 1998 ως το 2005.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου: Εκλέχθηκε με πρωτιά ο Γιώργος Νίτσας – Δεν εκλέχθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

16/02/2024, 10:22 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναβάλλονται οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ

15/02/2024, 11:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ευχαριστήρια επιστολή για την δωρεά ενός πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

15/02/2024, 11:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Πρέβεζα: Θανατηφόρο τροχαίο στον Κερασώνα

05/02/2024, 7:50 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites