Υποψήφιος με τον Σταύρο Αμάραντο ο Μπάμπης Πάνης

Με ένα μακροσκελές άρθρο που έχει τίτλο “Γιατί με τον Αμάραντο”, ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητα του ως Δημοτικός Σύμβουλος με την Λαίκη Συσπείρωση ο Μπάμπης Πανης.

Ακολουθεί το άρθρο με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του:

Χωρίς θεσμούς δημοκρατία δεν έχει. Στη χώρα από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου οι θεσμοί ήταν μόνιμα σε κρίση. Σε έλλειμμα. Δυστυχώς ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει μετατραπεί σε ανώνυμη εταιρία, με κύριο αντικείμενο την επικείμενη ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, με δημάρχους διεκπεραιωτές που δεν είναι διατεθειμένοι να αποτελέσουν εμπόδιο στις πολιτικές των κυβερνήσεων και όλων εκείνων που έχουν μετατρέψει το θεσμό σε ένα γρανάζι της κεντρικής πολιτικής.

Ειδικά με τον Κλεισθένη όπου η πολυδιαφημισμένη “ απλή αναλογική ” με δεύτερο γύρο εκλογών, είναι πιθανό να οδηγήσει σε πλειοψηφία αντίστοιχης σύνθεσης της σημερινής κυβερνητικής, η ανάγκη δημιουργίας ενός σοβαρού πυλώνα αντίστασης είναι επιτακτική.

Η προστασία του δημόσιου χώρου, το να καταστεί η πόλη αξιοβίωτη, σύγχρονη και λειτουργική, βασικά επίδικα.

Το δικαίωμα στην εργασία, το ψωμί, τη θέρμανση, την παιδεία, την υγεία πρέπει να είναι αυτονόητα.

Η μείωση των ανταποδοτικών τελών για τις λαϊκές οικογένειες, πρέπει να είναι βασικός στόχος.

Η αντιμετώπιση της έλλειψης νερού, της ραγδαίας κλιματικής αλλαγής, η προστασία του περιβάλλοντος και η εναντίωση στην έρευνα και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, ζητήματα πρώτης γραμμής.

Η δημιουργία μιας πόλης φιλικής προς τους πεζούς και τους ποδηλάτες με μειούμενη τη χρήση των ρυπογόνων μέσων μεταφοράς από τους βασικούς στόχους.

Η αναζωογόνηση του Αμβρακικού κόλπου, η τεκμηριωμένη ανάπτυξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, σε ισορροπία με την ήπια ανάπτυξη του τριτογενούς πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο βασικά πεδία που πρέπει να απαντήσουμε.

Η προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η αλληλεγγύη, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό πιο επίκαιρα από ποτέ.

Η ανάδειξη των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου που αποτελούν σήμερα εικόνα ντροπής και περίτρανο παράδειγμα αδιαφορίας, χρέος ανυπέρβλητο.

Η συντήρηση των ήδη υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων και η αξιοποίηση προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων, τεράστια ανάγκη για την τοπική κοινωνία.

Κοιτάς τα μικρά παιδιά στα μάτια και λες ότι γι’ αυτά τα παιδιά πρέπει να ασχοληθείς με τα κοινά.

Κοιτάς τα δικά σου και καταλαβαίνεις πόσο μεγάλη θυσία αποτελεί αυτή η ενασχόληση.

Δυστυχώς όμως η επίλυση των καθημερινών αλλά και πιο σοβαρών ζητημάτων που μας απασχολούν, δια της αναθέσεως δεν είναι η ενδεδειγμένη επιλογή.

Για την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, την αναξιοκρατία, την έλλειψη ισονομίας, τη διαφθορά και όλες τις στρεβλώσεις που βλέπουμε καθημερινά, κύριοι υπεύθυνοι είμαστε εμείς και οι επιλογές μας.

Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία ως ψηφοφόροι, ως υποψήφιοι και πάνω απ’ όλα ως πολίτες.

Ως εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος υπηρέτησα τον λαό της Πρέβεζας πιστεύω με συνέπεια αν και άλλοι πρέπει να το κρίνουν.

Γνωρίζω πως η συμμετοχή μου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα έχει προσωπικό κόστος.

Δεν έκρυψα ποτέ το πάθος μου για τα κοινά, κυρίως εκείνα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση θεωρώ χρέος την προσπάθεια σύμπλευσης με εκείνους που έδειξαν συνέπεια και αγωνιστικότητα χωρίς εκπτώσεις, ματαιοδοξία και επικοινωνιακές ανησυχίες με γνώμονα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Σε μια εποχή που η τοπική διοίκηση αποτελεί το μακρύ χέρι της κεντρικής και η υπάρχουσα δημοτική αρχή έχει υιοθετήσει πολιτικές εμπορευματοποίησης και κερδοφορίας τοποθετώντας στο περιθώριο τις ανάγκες των πολλών, δεν μπορώ να μείνω θεατής και παρ’ όλες τις πιθανές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις που μπορεί να υπάρχουν εκατέρωθεν, βάσει του ότι σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα έχουμε τη ίδια απάντηση, θεωρώ τη συμπόρευση η οποία θα εκφραστεί ως υποψηφιότητα για τη θέση του δημοτικού συμβούλου, με τον Σταύρο Αμάραντο και τη Λαϊκή Συσπείρωση αναγκαιότητα.

Χαράλαμπος ( Μπάμπης ) Πάνης

 

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites