Τετάρτη, 30/09/2020

Υπάρχει σχέδιο εκκένωσης της ακτής Μονολιθίου σε περίπτωση πυρκαγιάς;

Ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που χρίζει πολύ σοβαρής απάντησης, έθεσε με επιστολή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» , προς την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, το Δήμο, το Λιμεναρχείο, την Διεύθυνση, Δασών, το τμήμα τροχαίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος το αισθητικό δάσος Μονολιθίου κατά την καλοκαιρινή περίοδο και κυρίως τους μήνες αιχμής Ιούλιο και Αύγουστο, δέχεται υπερβολικό αριθμό λουομένων που κατακλύζουν με τα αυτοκίνητά τους τον παραλιακό δρόμο , αλλά και τους κάθετους αντιπυρικούς δρόμους του. Επειδή δεν υπάρχει καμία κυκλοφοριακή ρύθμιση τους μήνες αυτούς στο πλέγμα των δρόμων του δάσους , παρατηρείται σ’ αυτούς μια άκρως επικίνδυνη κυκλοφοριακή αταξία.  Στους στενούς αυτούς δασικούς δρόμους τα αυτοκίνητα σταθμεύουν και από τις δύο πλευρές και συγχρόνως κινούνται και προς τις δύο κατευθύνσεις. Αποτέλεσμα είναι ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο με συχνά εκνευριστικά αποτελέσματα.

«Εάν συμβεί μια πυρκαγιά ,που όλοι απευχόμαστε, αλλά δεν είναι απίθανο, είναι δυνατόν να υπάρχει σχέδιο εκκένωσης της περιοχής μ’ αυτή την χαώδη κατάσταση; Για τους παραπάνω λόγους θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν υπάρχει σχεδιασμός και τι μέτρα θα λάβετε κατά την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο , ώστε οι χιλιάδες επισκέπτες της μαγευτικής ακτής Μονολιθίου, όχι μόνο θα αισθάνονται αλλά και να είναι ασφαλείς. Τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στο ΜΑΤΙ δεν νομίζουμε ότι αφήνουν σε κανέναν μας και περισσότερο στις αρμόδιες υπηρεσίες τον απειροελάχιστο εφησυχασμό. Σίγουροι για τον υψηλό βαθμό υπευθυνότητά σας , αναμένουμε τις ενέργειες σας και είμαστε στην διάθεσή σας για εθελοντική βοήθεια.» τονίζει κλείνοντας την επιστολή του ο Σύλλογος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ