Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας και του σχολείου Kangillinnguit Atuarfiat “μηδένισαν” τις αποστάσεις και έφεραν κοντά τις δύο χώρες.

Τις εντυπώσεις των 13 μαθητών και των 2 εκπαιδευτικών συνοδών τους από το σχολείο Kangillinnguit Atuarfiat της Γροιλανδίας “κέρδισαν” το φως, ο ήλιος η θάλασσα και η ιστορία της ανοιξιάτικης Πρέβεζας.
Η αντιπροσωπεία του σχολείου η οποία αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Πρέβεζα συμμετέχοντας ως επικεφαλής εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus και με “οικοδεσπότες” τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου , επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο όπου και δέχτηκε το καλωσόρισμα του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαϊλη και της εντεταλμένης συμβούλου Πολιτισμού Ελευθερίας Αγγέλη.
Η διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Βαρβάρα Ζαντραβέλλη “|συνδετικός κρίκος” της μοναδικής αυτής συνεργασίας των δύο σχολείων από την Ελλάδα και την Γροιλανδία παρουσίασε στον κ. Μπαϊλη και την κ .Αγγέλη τους στόχους του προγράμματος ενώ έδωσε τον λόγο και στους ίδιους τους φιλοξενούμενους οι οποίοι μίλησαν για τις εντυπώσεις τους.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, η ομάδα από την Γροιλανδία εντυπωσιάστηκε όχι μόνο από το περιβάλλον αλλά και από την ιστορία της Πρέβεζας η οποία μάλιστα παρουσιάστηκε σε αυτούς από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου .
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας εξάλλου τόνισε ότι η ιστορία της Πρέβεζας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της , υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για έναν τόπο με πλούσιο ιστορικό , γνωστό ανά την υφήλιο παρελθόν.
Το δικό της καλωσόρισμα απεύθυνε στους προσκεκλημένους και η κ.Αγγέλη εκφράζοντας τα συγχαρητήριά της στην ομάδα του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας (μαθητές και εκπαιδευτικούς) και ιδιαίτερα στην κ. Ζαντραβέλλη για τον συντονισμό της όλης προσπάθειας.
Να θυμίσουμε ότι τα σχολεία από την Ελλάδα και την Γροιλανδία συμμετέχουν μαζί με το College Lycee professionel Saint -Joseph από την Γαλλία στο πρόγραμμα Erasmus με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την ανάπτυξη συνεργατικού πνεύματος αλλά και την εξεύρεση κοινών πολιτιστικών στοιχείων μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων.
Ο στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας κατά την διάρκεια της παραμονής των αντιπροσωπειών στην περιοχή μας.
Της επίσκεψης του σχολείου από την Γροιλανδία είχε προηγηθεί αντίστοιχη επίσκεψη αντιπροσωπείας του 4ου Γυμνασίου στην μακρινή “ χώρα των πάγων” με την ομάδα της Πρέβεζας να γνωρίζει έναν τόπο με εντελώς διαφορετική από την ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό.
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη επίσκεψη στην Πρέβεζα θα πραγματοποιήσει το σχολείο από την Γαλλία την Τετάρτη 8 Μαϊου 2019.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στελέχη του Πολυδύναμου Κέντρου Πρέβεζας του ΟΚΑΝΑ πραγματοποίησαν συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης της πόλης

01/12/2022, 6:26 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Οι 8 περιοχές που γίνει προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος την Κυριακή

01/12/2022, 4:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Koινή ενημερωτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑΙDS στην Πρέβεζα

01/12/2022, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Πολιτική λύση για την απομάκρυνση του αμιάντου από τα σπίτια του Ωρωπού αναζητά ο Δήμος

01/12/2022, 4:47 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργεί η ΔΟΥ στις 15 Δεκεμβρίου

01/12/2022, 4:41 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με το νέο Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” συναντήθηκε ο Νίκος Γεωργάκος

01/12/2022, 4:27 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites