Το νέο εντυπωσιακό αεροδρόμιο του Ακτίου θα είναι έτοιμο μέχρι το Μάιο

Μέχρι το Μάιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και το νέο αεροδρόμιο του Ακτίου θα μπορεί να δέχεται αεροπλάνα και επιβάτες στις εντυπωσιακά ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του. Το τι έχει αλλάξει αλλά και την πολιτική της fraport που διαχειρίζεται πλέον και το αεροδρόμιο του Ακτίου παρουσίασαν σήμερα για πρώτη φορά σε δημόσιο χώρο η ομάδα της εταιρείας με επικεφαλής τον Alexander Zinell , διευθύνοντα συμβούλου της Fraport.

Η παρουσίαση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Βόνιτσας παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα, των δημάρχων Ακτίου – Βόνιτσας και Πρέβεζα, του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου και ενός αντιδημάρχου της Λευκάδας, του Θανάση Περδικάρη. Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας κ. Πολύκαρπος Χαλκίδης μαζί με τον γραμματέα κ. Παναγιώτη Γκιοσά.

Η αναφορά όλων είχε να κάνει με την νέα εποχή για το αεροδρόμιο του Ακτίου κυρίως όμως με την ασφάλεια του αεροδρομίου , την αύξηση της κίνησης των τελευταίων ετών αλλά και την αύξηση της χωρητικότητας του αεροδρομίου καθώς και την βελτίωση της συνολικής εμπειρίας των επιβατών. “Μας ενδιαφέρει τόσο η ασφάλεια των επιβατών όσο και του ίδιου του αεροδρομίου γι αυτό και υπακούμε σε όλους τους Ευρωπαϊκούς κανόνες που αφορούν την ασφάλεια και που είναι το σημαντικότερο για ένα αεροδρόμιο», θα πει μεταξύ άλλων ο Διευθυντής λειτουργιών της εταιρείας, Ηλίας Μαραγκάκης. Ο κ. Μαραγκάκης μίλησε επίσης για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν ξεκινώντας για αρχή από δύο εβδομάδες ζητώντας φυσικά και τη συνδρομή των επαγγελματιών των τουριστικών προορισμών.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Γιώργος Αποστολάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η εικόνα του αεροδρομίου πριν αναλάβει τη διαχείρισή του η Fraport δεν τιμούσε ούτε τη χώρα ούτε την περιοχή μας. Πρόσθεσε ακόμη ότι το αεροδρόμιο αποκτά χαρακτηριστικά ενός πλέον σύγχρονου αεροδρομίου με περισσότερους από 500.000 επιβάτες να το εμπιστεύονται κάθε σεζόν.  Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε πως με το αεροδρόμιο ξετυλίγεται ένα αναπτυξιακό σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή και πως οι οδικοί άξονες που βρίσκονται υπό κατασκευή στη Δυτική Ελλάδα θα συμβάλλουν καθοριστικά στο να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό.
Κάλεσε τα στελέχη της εταιρείας να αγαπήσουν τον τόπο μας και να τον σεβαστούν, αναφέροντας πως υπάρχει η αμοιβαία εμπιστοσύνη για να αναπτυχθεί μία πρότυπη συνεργασία, ώστε να αποδειχθεί πως στην πράξη και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες και δίκαιη ανάπτυξη.

Ο Alexander Zinell προέβη σε μία ανάλυση των 14.000 εργαζομένων που εργάζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή για τη Fraport στην Ελλάδα και τα 10 δις που θα ωφελήσει το Ελληνικό Δημόσιο η εταιρεία με την επένδυσή της. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο είναι από τις γύρω περιοχές.
Στη συνέχεια ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Κλάδης, παρέθεσε το σχεδιασμό των έργων που γίνονται και θα γίνουν στο αεροδρόμιο, με ορίζοντα σχεδιασμού το 2026. Σχεδιασμός που περιλαμβάνει χωρικές επεκτάσεις και αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεων, αναδιαμόρφωση των χώρων, για την καλύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού, τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών και νέων slots, νέων εγκαταστάσεων στο χώρο αποσκευών, νέες εμπορικές χρήσεις , αύξηση του συνολικού εμπορικού χώρου μέσω της εκμετάλλευσης αχρησιμοποίητων χώρων, νέα γραφεία αστυνομίας και τελωνείου, νέοι μηχανολογικοί χώροι, αναβάθμιση της μονάδας βιολογικού καθαρισμού κ.α Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 9 εκατ. 242 χιλ. ευρώ. Στην συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν πολλά θέματα στους υπεύθυνους της Fraport όπως αυτό της σχέσης της με την τοπική αυτοδιοίκηση, την σχέση της με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μια και είναι γνωστές οι ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη ενάντια στην fraport, για να αναφέρουν με ευγενικό τρόπο τη συνεργασία τους με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, Σπύρο Γαλιατσάτο. Πολύ σύντομα θα υπάρξει και συνάντηση των επαγγελματικών φορέων με την fraport είπε ο κ. Zinell απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρη Σκιαδαρέση.
Ρεπορταζ: Βιβιάννα Βαρδή πηγή: lefkadapress.gr


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΒΟΝΙΤΣΑ

Ryanair: Νέα σύνδεση από τη Νυρεμβέργη προς το Άκτιο το 2024

04/01/2024, 6:35 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Το 1ο Φεστιβάλ Παιδικών – Εφηβικών Χορευτικών Τμημάτων στην Πλαγιά του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

18/07/2023, 11:58 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Υπογράφηκε η σύμβαση για την παραχώρηση της Μαρίνας Παλαίρου

07/05/2023, 11:02 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν την Κυριακή λόγω προσωρινής διακοπής ρεύματος

31/03/2023, 10:52 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Θετική εξέλιξη στα προβλήματα των εργαζομένων στο Άκτιο – Λευκάδα

06/03/2023, 2:05 μμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

3ο  Παιδικό Αποκριάτικο Καρναβάλι Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

14/01/2023, 11:34 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Ο Β. Κικίλιας για το Αεροδρόμιο του Ακτίου

23/11/2022, 11:38 πμ

ΒΟΝΙΤΣΑ

Νέο ρεκόρ για το Αεροδρόμιο του Ακτίου – Μετέφερε 760.076 το δεκάμηνο του 2022

15/11/2022, 10:36 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites