Στο νέο Δ.Σ της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδος ο Βασίλης Τέφας

Ολοκληρώθηκαν την Δευτέρα 04 Μαρτίου 2019 οι αρχαιρεσίες της 14ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας με την εκλογή 7 μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης. 

Κατόπιν της συνεδρίασης η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Ένωσης έχει ως ακολούθως:

Σταύρος ΚΑΤΣΙΚΑΔΗΣ, Μαρίνα Φλοίσβου, ΠΡΟΕΔΡΟΣ,

Ιωάννης ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ – Αστήρ Mαρίνα Βουλιαγμένη, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ,

Κωνσταντίνος ΑΣΒΕΣΤΗΣ – Μαρίνα Καλαμάτας, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ,

Παναγιώτης ΠΑΠΠΑΣ – Μαρίνα Αλίμου & Μαρίνα Αρετσού, ΤΑΜΙΑΣ,

Βασίλειος ΤΕΦΑΣ – Κλεοπάτρα Μαρίνα ΜΕΛΟΣ,

Σταύρος ΑΝΤΩΝΑΚΑΣ – Olympic Marine, ΜΕΛΟΣ και

Ιωάννης ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ – Μαρίνα Ζέας, ΜΕΛΟΣ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Σταύρος Κατσικάδης, δήλωσε σχετικά με τη νέα σύνθεση του Δ.Σ.:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, καθώς όλα τα εκλεγμένα μέλη μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα, το οποίο δεν είναι άλλο από το ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση των μαρινών ανά την Ελλάδα, να τους δώσουμε τη σημασία που τους αξίζει στο τουριστικό και οικονομικό περιβάλλον της χώρας και εν τέλει να αναδείξουμε περαιτέρω τις ευκαιρίες ανάπτυξης και επενδύσεων που προσφέρουν.

Η Ένωση Μαρινών Ελλάδας έχει σκοπό να εντείνει τις προσπάθειες διαμόρφωσης ευνοϊκότερου οικονομικού και θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη του τομέα των τουριστικών λιμένων στην χώρα μας. Ζητήματα όπως η υπερφορολόγηση των σκαφών αναψυχής, η περιττή γραφειοκρατία και τα υψηλά μισθώματα που καταβάλλουν οι μαρίνες στο Δημόσιο μειώνουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται μαρίνες, πολλές εκ των οποίων καθίστανται μη βιώσιμες. Κατ?επέκταση πλήττεται η απασχόληση και οι επενδύσεις, καθώς κάθε σκάφος που αποχωρεί από τις ελληνικές μαρίνες μεταφράζεται σε ζημιά εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και απώλεια θέσεων εργασίας.

Η  Ένωση Μαρινών Ελλάδας σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τις συναφείς επαγγελματικές ενώσεις, προτείνει συγκεκριμένες ενέργειες που στοχεύουν στην πρόοδο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Ελληνικού Θαλάσσιου Τουρισμού, τη βελτίωση της αγοράς και την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Για να εντείνει τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση η Ένωση Μαρινών Ελλάδας διοργάνωσε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2018 ένα ιδιαίτερα σημαντικό, παγκόσμιο συνέδριο για τις μαρίνες, στο οποίο συμμετείχαν πληθώρα επιφανών ξένων και Ελλήνων ομιλητών, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στις μεγάλες προοπτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζει ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα.

Στη διάρκεια των τριών ημερών του συνεδρίου επισημάνθηκε η σπουδαιότητα του ρόλου των τουριστικών λιμένων στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας, αναλύθηκε η πορεία του κλάδου ανά περιοχή σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάστηκαν οι νέες τάσεις στην αγορά του yachting  και έγινε αναφορά σε κρίσιμα θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και στη χρήση νέων τεχνολογιών, ενώ, τέλος, τονίστηκε και η μεγάλη σημασία της οικονομίας διαμοιρασμού για την επόμενη ημέρα για τα σκάφη αναψυχής και τις μαρίνες στην Ελλάδα.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Γυναίκα “αράχνη” έμπλεξε στα “δίχτυα” της και εκβίασε μεγάλο επιχειρηματία της πόλης

16/10/2021, 3:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η premium έκδοση του νέου Qashqai ετοιμοπαράδοτη στην Nissan Λαϊνάς

15/10/2021, 3:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 184 χιλιάδες ευρώ για το Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Ηπείρου

15/10/2021, 3:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οριστικά το «δρόμο» του παίρνει το έργο για την παράκαμψη του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης

15/10/2021, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανεμογεννήτριες στη “Λάκκα Σουλίου”: Συζήτηση στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωπόνων και σχετικό ενημερωτικό υλικό

15/10/2021, 12:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Βρέθηκαν γυαλιά οράσεως

15/10/2021, 12:49 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites