Η τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου φέρει την προσωπική σφραγίδα του Στράτου Ιωάννου

Τον απολογισμό των πεπραγμένων του για το 2018, κατέθεσε στον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αντικειμενικά παρουσιάζει έναν πλούσιο κύκλο εργασιών σε όλους τους τομείς για το 2018.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον αγροτικό τομέα ο κ. Ιωάννου, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανος για την πιστοποίηση των αλιευμάτων του Αμβρακικού. Το συγκεκριμένο έργο, πρωτοβουλία του ίδιου,  αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη πανευρωπαϊκά μελέτη τριών φυσικών ειδών ψαριών, της σαρδέλας, της γαρίδας και της Κουτσομούρας – ενός ιδιαίτερου οικοσυστήματος του Αμβρακικού – η οποία απέδειξε τα ιδιαίτερα τους χαρακτηριστικά που οδηγούν, αφενός στην υποβολή φακέλων Π.Ο.Π ή Π.Γ.Ε και αφετέρου στην ανάδειξη τους, ως ειδών με διακριτές διαθρεπτικές ιδιότητες και με ευεργετικές δράσεις στην υγεία του ανθρώπου.

Στον τομέα των υποδομών μεταξύ άλλων , έγιναν σημαντικές ενέργειες για την νομιμοποίηση  των αλιευτικών καταφυγίων Βάλτου, Κερέντζας, Λυγιάς και Μύτικα, ενώ  συντάχθηκαν και μελέτες εκσυχρονισμού τους για ένταξη τους στο ΕΣΠΑ. Το ευχάριστο νέο ωστόσο είναι – όπως προκύπτει από τον απολογισμό του κ. Ιωάννου – ότι μετά την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών το 2018, μέσα στον Απρίλιο του 2019, θα προκηρυχθεί η νέα είσοδος της πόλης της Πρέβεζας.

Σημαντικές ήταν οι δράσεις της Π.Ε Πρέβεζας στην υγεία, τον πολιτισμό, αλλά και στο περιβάλλον. Η υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” για την διαμόρφωση των ρεμάτων Καρυδά και Τούση, με προϋπολογισμό 2.580.000 ευρώ, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την μόνιμη διευθέτηση του προβλήματος υπερχείλισης των συγκεκριμένων ρεμάτων, που ευθύνεται για πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή μας.

Η Προίκα ωστόσο του Στράτου Ιωάννου στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και στην Περιφέρεια Ηπείρου συνολικά, είναι ο Τουρισμός. Η τουριστική ανάπτυξη στην περιοχής μας έχει την δική του προσωπική σφραγίδα!

Για πάρα πολλά χρόνια η Πρέβεζα και συνολικότερα η Ήπειρος, ήταν μια μικρή κουκκίδα στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας. Στο μυαλό όλων η περιοχή αυτή, θεωρούνταν αγροκτηνοτροφικη   και σχεδόν κανένας δεν μπορούσε να την φανταστεί με γεμάτες τις πανέμορφες παραλίες της το καλοκαίρι και γεμάτα ξενοδοχεία το χειμώνα.

Όσο ο Στράτος Ιωάννου βρίσκεται στο “τιμόνι” της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, έχουν γίνει σημαντικά και ουσιαστικά βήματα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, καθώς εφαρμόζεται στρατηγική βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης .

Ένα από αυτά τα βήματα είναι η εξωστρέφεια. Επί 9 ολόκληρα χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου και η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, συμμετέχουν κάθε χρόνο στις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του κόσμου (η World Travel Market που γίνεται στο Λονδίνο είναι αν όχι η μεγαλύτερη από τις μεγαλύτερες του κόσμου, έχει πάει αντιπροσωπία της Περιφέρειας και Ιαπωνία), βάζοντας έτσι την Ήπειρο στην καρδιά της τουριστική αγοράς, ενώ για πρώτη φορά υπάρχει ένα ξεκάθαρο σχέδιο τουριστικής προβολής. Ποτέ άλλοτε η περιφέρεια Ηπείρου δεν κινήθηκε με τόσο συντονισμένα, στοχευμένα και μεθοδικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Το  αποτέλεσμα είναι κάθε χρόνο να καταγράφετε σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης.

 

 

 

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Γυναίκα “αράχνη” έμπλεξε στα “δίχτυα” της και εκβίασε μεγάλο επιχειρηματία της πόλης

16/10/2021, 3:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η premium έκδοση του νέου Qashqai ετοιμοπαράδοτη στην Nissan Λαϊνάς

15/10/2021, 3:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 184 χιλιάδες ευρώ για το Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Ηπείρου

15/10/2021, 3:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οριστικά το «δρόμο» του παίρνει το έργο για την παράκαμψη του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης

15/10/2021, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανεμογεννήτριες στη “Λάκκα Σουλίου”: Συζήτηση στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωπόνων και σχετικό ενημερωτικό υλικό

15/10/2021, 12:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Βρέθηκαν γυαλιά οράσεως

15/10/2021, 12:49 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites