Αποκάλυψη των τριών σειρών εδωλίων του κοίλου στο Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης

Επίσκεψη στα Αρχαία Θέατρα της Νικόπολης και της Κασσώπης πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Διαζώματος αποτελούμενη από τους, Σταύρο Μπένο,  Πέτρο Θέμελη και Ευδόκιμο Φρέγκογλου.

Όπως αναφέρει στο Δελτίο τύπου του το “Διάζωμα” , την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Κασσώπης. Εκεί περίμενε τα μέλη του Διαζώματος η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κ. Αγγέλη Ανθή και το συνεργείο των εργασιών. Διαπιστώθηκε πρόοδος των εργασιών, ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως το έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ εκτελείται στα πλαίσια του Προγράμματος «Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» που έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Ηπείρου με συνολικό προϋπολογισμό 37.000.000 ευρώ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης , όπου οι εργασίες προχωρούν εντατικά. Μεγάλη προτεραιότητα έχει η αποκάλυψη του κοίλου που θα προσδιορίσει και τα επόμενα βήματα της αποκατάστασης του μνημείου, ενώ Διαπιστώθηκε ανάγκη πρόσθετης στερεωτικής μελέτης του Δυτικού Αναλήμματος  που θα αναθέσει το ΔΙΑΖΩΜΑ με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου είναι 2.700.000 ευρώ επίσης από το Π.Ε.Π. Ηπείρου.

Την προηγούμενη των επισκέψεων σε Αρχαία Νικόπολη και Κασσώπη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέκο Καχριμάνη και στελέχη της Περιφέρειας. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πρόοδος των έργων και των δράσεων της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θέατρων της Ηπείρου, με επίκεντρο τη συγκρότηση και τη λειτουργία των οργάνων του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας (Cluster) της Διαδρομής.

Αποφασίστηκε πρόεδρος της δεκαπενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης να είναι ο κ. Καράμπελας Νίκος.

 

 

Ετικέτες:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Θανασάκης του Αρκά ψάχνει την … Θίθυ του στην Πρέβεζα

24/01/2021, 10:18 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Θεσπρωτικό : Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου θα γίνουν δωρεάν rapid test για τον γενικό πληθυσμό

24/01/2021, 9:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Δωρεάν έλεγχος COVID – 19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών

24/01/2021, 9:39 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ενισχύεται με τακτικό προσωπικό το Νοσοκομείο Πρέβεζας

22/01/2021, 8:58 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεδριάζει το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Πρέβεζας

22/01/2021, 8:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ, ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ζηρού για τον Δημήτριο Κίτσιο

22/01/2021, 7:55 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites