Ένα τελεφερίκ στο Ζάλογγο και άλλα 14 ζητήματα που χρειάζονται λύση!

Την βοήθεια του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη για θέματα και προβλήματα που απασχολούν την Νέα Ένωση Ξενοδόχων Π.Ε Πρέβεζας και κατ επέκταση, τους κατοίκους και όλους όσους ασχολούνται με τον Τουρισμό και τον Αθλητισμό, ζητούν οι ξενοδόχοι της περιοχής μας και τον καλούν στην Πρέβεζα για να τα δει από κοντά.

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε επιστολή που απέστειλαν στον ίδιο και την οποία δημοσιοποίησαν και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης , υπάρχουν μεγάλα ζητήματα και θέματα υποδομών αλλά και καθαρισμών στα τουριστικά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού Πρέβεζας, όπου εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όλα αυτά  είναι βάρος και κακή εικόνα στο τουριστικό προϊόν.

Μεταξύ άλλων ζητούν να γίνει πράξη ένα έργο που η αρχική του μελέτη του είχε ξεκινήσει επί Δημαρχίας Μικρούλη στον πρώην Δήμο Ζαλόγγου και δεν είναι άλλο από την εγκατάσταση τελεφερίκ.

“Κάποιοι θα μας πουν ότι έχουμε έτοιμες και ώριμες μελέτες και εμείς θα τους πούμε τα δυο πρώτα χρόνια της θητείας ενός πολιτικού γίνονται οι μελέτες και τα επόμενα υλοποιούνται. Είναι αρκετά τα οκτώ χρόνια για να υπάρξουν δικαιολογίες και αναβολές. Ζητούμε την βοήθειά σας γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και συνεχίζεται στις μέρες μας να βλέπουμε την Πολιτική αδιαφορία και αδράνεια. Βλέπουμε μια στασιμότητα στον Νομό μας” τονίζει στην επιστολή της η Νέα Ένωση Ξενοδόχων Πρέβεζας και ζητά βοήθεια για τα εξής ζητήματα:

1. Καθαρισμό – Φωτισμό – Ευπρεπισμό στην Αρχαία Νικόπολη

2. Καθαρισμό – Φωτισμό – Ευπρεπισμό στα πέντε κάστρα της Πόλης

3. Βελτίωση Υποδομών και χρωματισμό στο Εθνικό Στάδιο

4. Την παρέμβασή σας για λύση στο εμπορικό Λιμάνι με κατασκευή και επέκταση της Ανατολικής Προβλήτας

5. Καθαρισμό – Βελτίωση – Ευπρεπισμό στα Ιαματικά Λουτρά

6. Συντήρηση & Καθαρισμό του Δημοτικού Κολυμβητηρίου

7. Καθαρισμό – Φωτισμό Παραλιών και αναπλάσεις αυτών (Κυανή Ακτή , Αλωνάκι , Καλαμίτσι , Μύτικας , Μονολίθι , Κανάλι , Καστροσυκιά , Ριζά , Λυγιά , Βράχο , Λούτσα , Αμμουδιά , Πάργα) Επίσης και προσβάσεις για ΑΜΕΑ

8. Καθαρισμό και Φωτισμό στους κόμβους και τις διασταυρώσεις των οδών. Επίσης βελτίωση της διαγράμμισης των εθνικών και περιφερειακών οδών του Νομού.

9. Καθαρισμό και Ευπρεπισμό της εθνικής οδού από το Υποθαλάσιο Τούνελ εώς Μεσοπόταμο-Πάργα από πικροδάφνες και χόρτα τα οποία έχουν ξεπεράσει σε ύψος τα 5 μέτρα. (Δεν είναι ορατή η παραλία)

10. Βελτίωση στα σαμαράκια στον εθνικό δρόμο

α) camping Monolithi β) Σε δύο σημεία από Ζέφυρο προς Αρχάγγελο γ) Γέφυρα Μεσοποτάμου δ) σε δυο σημεία από Ν.Σαμψούντα προς Ζέφυρο

11. Δημιουργία Κόμβων

α) Διασταύρωση Αντιπροσωπείας Καψιώχα στο Καλαμίτσι

β) Θέση Μονολίθι , από Ταβέρνα Ακρίβη

γ) Καστροσυκιά στην Γέφυρα

δ) Βράχος-Λούτσα μετά το Τούνελ

12. Τελεφερίκ στο Μνημείο Ζαλόγγου

13. Γέφυρα στον Ποταμό Αρέθουα (Παραλία Καστροσυκιάς)

14. Δύο θέσεις Parking με ασφαλτόστρωση στα δυο πλατώματα του Μονολιθίου με παγκάκια και δέντρα (ανάπλαση)

15. Σημάνσεις και Πινακίδες με όρια ταχύτητας στον παραλιακό δρόμο Καναλίου από Mango εως Niko Hotel

“Γνωρίζουμε ότι είσαστε ευαίσθητος και μπορείτε να καταλάβετε τις ανησυχίες των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν επιχειρήσεις στο Νομό της Πρέβεζας. Είναι ευκαιρία εν όψει της Τουριστικής Περιόδου να δείξουμε καλή εικόνα προς τους επισκέπτες που θα έρθουν στην Πρέβεζα αλλά και τους κατοίκους του Νομού μας. Γνωρίζουμε ότι όλα αυτά δεν είναι εφικτό να γίνουν μέσα σε τρεις Μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου αλλά μπορούμε να διορθώσουμε και να βελτιώσουμε πολλά.Γνωρίζουμε επίσης ότι τα περισσότερα δεν είναι στην δικαιοδοσία της Περιφέρειάς σας , αλλά για εμάς είσαστε η μόνη ελπίδα για να αλλάξει κάτι στο Νομό μας.Είδαμε και καταλάβαμε πως όλοι αυτοί που πολιτεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα που σας στέλνουμε αυτό το Υπόμνημα δεν τα κατάφεραν αλλά και δεν ήταν σε πρώτη προτεραιότητά τους. Πιστεύουμε και θεωρούμε ότι τα ανωτέρω είναι τα βασικά μειονεκτήματα που εμποδίζουν την επιμήκυνση της τουριστικής μας περιόδου. Σίγουρα και η επιμόρφωση και εκπαίδευση των Ιδιοκτητών Ξενοδοχείων-Ενοικιαζομένων δωματίων και του Προσωπικού τους αλλά και όλων όσων ασχολούνται με τον Τουρισμό όπου η Νέα Ένωση Ξενοδόχων έχει μεριμνήσει το επόμενο διάστημα να γίνουν εκπαιδεύσεις και Σεμινάρια.” σημειώνουν κλείνονταν την επιστολή τους.


1 σχόλιο για “Ένα τελεφερίκ στο Ζάλογγο και άλλα 14 ζητήματα που χρειάζονται λύση!”

  1. Ο/Η Νο λέει:

    Θα μπορούσαν και να μετονομαστουν σε ένωση ξενοδόχων καναλιού…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 88χρονης ηλικιωμένης από την Λούτσα

11/07/2024, 8:32 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Έκτακτο Δελτίο Εκδήλωσης Υψηλού Κινδύνου Πυρκαγιάς στην Π.Ε. Πρέβεζας την Παρασκευή 12-07-2024

11/07/2024, 5:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εξαφάνιση ηλικιωμένης στην Λούτσα

11/07/2024, 4:39 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Θέση εργασίας σε κατάστημα εστίασης στην Λυγιά

14/06/2024, 5:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Νέες θέσεις εργασίας στην επιχείρηση Konstas

14/06/2024, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites