Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, συζητήθηκε το θέμα της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, σε πολυκατοικία επί της Οδού Δωδώνης, στο κέντρο της Πρέβεζας.

Ο εκπρόσωπος των κατοίκων της περιοχής (ΟΔΩΝ ΔΩΔΩΝΗΣ, ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ, Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ, ΣΑΦΑΚΑ, Λ. ΕΙΡΗΝΗΣ & κ.α.) κ. Ντόντορος Δημήτριος, έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας  ψήφισμα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της πόλης, στο οποίο εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους , για την επικείμενη τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, , εντός πυκνοδομημένης,  περιοχής και σε αποστάσεις μικρότερες των 300μ από νηπιαγωγεία,παιδικούς σταθμούς, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια.

Οι κάτοικοι ζήτησαν με το ψήφισμα τους, την δέσμευση του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτικών
Παρατάξεων έτσι ώστε :

1. Να μην τοποθετηθεί η προαναφερόμενη κεραία κινητής τηλεφωνίας.
2. Ο Δήμος να παρέμβει ΑΜΕΣΑ & ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΣΟ, για την προάσπιση της υγείας των δημοτών.
3. Να μπει φρένο στην ασυδοσία των εταιριών τηλεφωνίας και να αλλάξει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών.

Επίσης , δηλώνουν την ανησυχία τους ότι η εκπομπή των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των περιοίκων, πολύ δε περισσότερο των παιδιών μας, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένας φορέας που να πιστοποιεί το αντίθετο και αναφέρουν την σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και εμπεριστατωμένες μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σχετικά με την επικινδυνότητα και τις βλάβες που προκαλεί στην ανθρώπινη υγεία η εκπομπή τέτοιων κεραιών. “Το γεγονός ότι τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία της χώρα μας είναι μειωμένα σε σχέση με τα θεσμοθετημένα από την Ε.Ε. (60-70 % των επιτρεπτών ορίων) δεν αποτελεί λόγο εφησυχασμού καθώς σε χώρες όπως η Ιταλία τα όρια είναι ακόμη πιο χαμηλά (14% των επιτρεπτών ορίων) ενώ πολλοί έγκυροι επιστημονικοί φορείς, βασισμένοι σε νεότερες έρευνες, έχουν προτείνει νέα, ακόμη χαμηλότερα, όρια ασφαλούς έκθεσης για την προστασία του κοινού από τα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία.” τονίζουν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι στο ψήφισμα τους.

Μετά τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:
«Δεν επιτρέπουμε την εγκατάσταση καμίας κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός του Πολεοδομικού Ιστού της Πόλης , ούτε σε Κρατικά, Δημοτικά και Ιδιωτικά κτίρια. »

 

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η Δ.Ε.Υ.Α Πρέβεζας αδυνατεί να διαφυλάξει την ποιότητα του πόσιμου νερού – Σε πλήρες αδιέξοδο η επιχείρηση

22/03/2023, 3:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Πρέβεζας

21/03/2023, 9:38 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Έτσι θα γιορτάσει την 25η Μαρτίου ο Δήμος Πάργας

21/03/2023, 3:03 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Πρέβεζα

21/03/2023, 3:00 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΚΤΕΛ Ν. Πρέβεζας: Επαναφέρει το δρομολόγιο Πρέβεζα – Αθήνα μέσω Ακτίου

21/03/2023, 1:43 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πιστοποιημένη εκπαίδευση BLS AED στον Ορειβατικό Σύλλογο Πρέβεζας

21/03/2023, 12:31 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites