Τετάρτη, 23/09/2020

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Τ.Ε. Πρέβεζας του ΚΚΕ στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας

Αντιπροσωπεία της Κ.Ο Πρέβεζας, του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τα στελέχη της ΤΕ, Κωτσαντή Κ., Λάμπρου Κ., Κύρλα Κ., και Σοπικιώτη Χ., πραγματοποίησε την Τρίτη 19/02 επίσκεψη- περιοδεία στο αστυνομικό τμήμα Πρεβέζης. Εκεί η αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκε με το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων όπου και συζητηθήκαν μια σειρά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Ειδική αναφορά έγινε από την πλευρά του ΔΣ της ένωσης αστυνομικών στο οξύ πρόβλημα της καθαριότητας του κτιρίου, μιας και το κτίριο καθαρίζεται 3 φορές την εβδομάδα από υπαλλήλους καθαριότητας στην Περιφέρεια. Αναφερθήκανε επίσης στις σοβαρές υλικοτεχνικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν όπως πχ τα πεπαλαιωμένα αυτοκίνητα που έχουν κάνει πάρα πολλά χλμ. το καθένα, καθώς και επίσης και στις μισθολογικές του διεκδικήσεις και σε θέματα επικινδυνότητας, υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας τους. Αναλυτική συζήτηση έγινε για την αναγκαστική μεταφορά αστυνομικών για μεγάλο διάστημα στην Κέρκυρα, για την αστυνόμευση λαϊκών κινητοποιήσεων γύρω από τα σκουπίδια.
Από την πλευρά της αντιπροσωπίας του ΚΚΕ, επισημάνθηκε πως κ κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στο χώρο των σωμάτων Ασφαλείας. Σημείωσαν ότι στηρίζουν τα δίκαια αιτήματά τους και τους ενημέρωσαν για τις δύο επερωτήσεις που έκανε πρόσφατα το ΚΚΕ στο κοινοβούλιο για τις μισθολογικές διεκδικήσεις των αστυνομικών υπαλλήλων. Η αντιπροσωπία του ΚΚΕ διατύπωσε την θέση του Κόμματος πως ο ρόλος της Αστυνομίας θα πρέπει να περιορίζεται στην πρόληψη και να μη είναι κατασταλτικός όσον αφορά τις λαϊκές διεκδικήσεις.
Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή της αστυνομικής διεύθυνσης όπου συζητήθηκαν μια σειρά ζητήματα, γενικότερα και τοπικά και διατυπώθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του Κόμματος.
Τέλος, η αντιπροσωπεία περιόδευσε στο τμήμα, μοιράζοντας υλικό του ΚΚΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ