Γιάννης Μπούρης : “Θετική εξέλιξη η αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστόσο …”

Ως Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ, μετά από δέκα χρόνια συνεχών μειώσεων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας κ. Γιάννης Μπούρης. Ωστόσο, εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του αναφορικά με τις επιπλέον επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων, οι οποίες, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζουν τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας δεκαετής κρίσης.

Όπως επισημαίνει σε σχετική του δήλωση ο κ. Μπούρης η αύξηση του κατώτατου μισθού θα μεταβάλλει και µία σειρά από επιδόµατα και αμοιβές, διαμορφώνοντας νέο τοπίο στις αποδοχές του ιδιωτικού τοµέα. “Αναμφίβολα ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων έπρεπε να βελτιωθεί, ωστόσο η αύξησή του κατά 11% όπως ανακοίνωσε, ο πρωθυπουργός, δημιουργεί προβληματισμό ειδικά στους μικρομεσαίους και μικρούς επιχειρηματίες, για το πώς θα τα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν. Και αυτό γιατί καλούνται να καταβάλουν αυξήσεις από το ήδη περιορισμένο πορτοφόλι που διαθέτουν, το οποίο στερείται τραπεζικής χρηματοδότησης, επιβαρύνεται με εξοντωτική φορολόγηση, αυξημένα εργοδοτικά κόστη και ασφαλιστικές εισφορές” υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας, επαναλαμβάνοντας πως πάγια θέση του Επιμελητηρίου είναι πως  για τη βελτίωση των οικονομικού κλίματος, που αντικατοπτρίζεται στην καθημερινότητα του επιχειρηματία και του εργαζόμενου, απαιτούνται δομικές αλλαγές στη φορολογία και στις εισφορές που συνδέονται με την εργασία καθώς και η προσπάθεια προσέλκυσης  νέων επενδύσεων.

 


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ολοκληρώθηκε το 27ο Πανελλήνιο Οργανωτικό Συνέδριο Συλλόγων Σαρακατσαναίων

03/10/2022, 2:55 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Εικαστική παρέμβαση στον Βοτανικό Κήπο και αμπαλί στην Κυανή Ακτή

03/10/2022, 2:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Τον Περιφερειάρχη Hπείρου επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία του Δήμου Φίερι

03/10/2022, 2:44 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκινά αύριο ο ο τέταρτος ψεκασμός των ελαιοδένδρων στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2022

03/10/2022, 11:24 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

03/10/2022, 11:15 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Επιμελητήριο Πρέβεζας : Κατοχύρωση Επωνυμίας – Διακριτικού Τίτλου επιχειρήσεων μέσω Γ.Ε.ΜΗ.

03/10/2022, 10:03 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites