Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες …

Με μία αιχμηρή επιστολή που απέστειλαν στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον Εμπορικό Λιμένα Πρέβεζας, εξαπολύουν επίθεση στον Δήμαρχο Πρέβεζας, για τις τελευταίες τοποθετήσεις εκείνου στο Δημοτικό Συμβούλιο,  αναφορικά με το θέμα του λιμανιού και καταγγέλλουν δημόσια ότι ο κ. Μπαϊλης τους “κοροϊδεύει ευθέως”.

Μάλιστα,η επιστολή αυτή ακολούθησε τα όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου (28.01.2019) στην οποία η πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Δημοτική Σύμβουλο κ. Παρθενία Καζάκου δήλωσε την ανεξαρτητοποίηση της από την παράταξη του κ. Μπαϊλη.

Απευθυνόμενη προς τον Δήμαρχο Πρέβεζας , η κα Καζάκου τόνισε μεταξύ άλλων “σίγουρα είστε γνώστης όλων όσων ανέφερα τα οποία αφορούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Πρέπει πιστεύω να διαβάσατε αυτή την επιστολή, αν όχι να σας την καταθέσω. Επειδή από την πλευρά μου συζητούνται όλα μέσα εδώ και παρότι είστε παρών δεν έχετε πει μέχρι σήμερα τίποτα. Όλα αυτά δεν αποτελούν προσωπική διάσταση και διαμάχη μεταξύ εμένα και του κ. Συγκούνα, αλλά είναι διαφορές πολιτικής στάσης σε θέματα του δήμου από τα πιο σοβαρά ζητήματα που αφορούν την πόλη της οποίας είστε δήμαρχος και επιπλέον έχουν αντίκτυπο και στους δημότες και σε επαγγελματικές ομάδες…” ενώ απευθυνόμενη προς το σώμα είπε “Κύριοι συνάδελφοι, επειδή υπάρχει στους ανθρώπους κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια, που ούτε πουλιέται ούτε αγοράζεται, παραιτούμαι από την παράταξη της Δημοτικής Συνεργασίας της δημοτικής αρχής, που η ίδια εκεί με οδήγησε και παραμένω ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, σεβόμενη τους συμπολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους”

Από την πλευρά του ο κ. Μπαϊλης τόνισε “ως Δήμαρχος όλα αυτά τα χρόνια, τους συνεργάτες που έχω τους επιλέγω και τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Έχω απόλυτη προσήλωση στο σημερινό Πρόεδρο του ΔΛΤ και σε όλα τα μέλη, όπως είχα και στο προηγούμενο Δ.Σ. Δούλεψαν και δουλεύουν με σοβαρότητα, διαφάνεια, συνέπεια και πολύ δουλειά. Όλες τις αποφάσεις, υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που τις ελέγχουν! Δεν μπορεί να αφήσουμε μομφή για κανέναν, εγώ τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια και ότι κάνουν το κάνουν για το καλό του Δήμου και τον δημοτών” ενώ σημείωσε ” Το όλο θέμα έχει να κάνει με το λιμάνι και περισσότερο με τη μαρίνα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος την κάνει, εμένα με ενδιαφέρει η μαρίνα! Είναι έργο της Πρέβεζας, ένα έργο που θα συμβάλει ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας. Αν θέλουμε να έχουμε μιζέρια και αγκυλώσεις, δεν θα κάνουμε τίποτα. Δεν είναι τυχαίο o Guardian πριν δυο μήνες να λέει ότι η Πρέβεζα είναι τουριστικός προορισμός…”

Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή των επαγγελματιών του εμπορικού λιμένα:

“Με αυτή μας την επιστολή, θα θέλαμε να εκφράσουμε την πλήρη απογοήτευσή μας από την κατάσταση, που επικρατεί στο Δήμο Πρέβεζας για όλα τα θέματα του λιμανιού της πόλης. Ερωτήσεις και αιχμές, που μένουν αναπάντητες, μια επιστολή του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, που περιέχει απαντήσεις, που αφορούν το λαό της Πρέβεζας και δεν δημοσιοποιείται, ασαφείς (τουλάχιστον) δηλώσεις από τον Δήμαρχο και η άρνηση να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο αποκλειστικά για το λιμάνι.
Θα επικεντρωθούμε όμως αποκλειστικά στις τελευταίες τοποθετήσεις του νυν Δημάρχου κ. Μπαΐλη. Αρχικά έχουμε να δηλώσουμε δημόσια ότι οι επαγγελματίες του Εμπορικού Λιμένα νιώθουμε ότι η σημερινή παράταξη μας ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ευθέως. Απορούμε πως ένας Δήμαρχος που συμπληρώνει ήδη τη δεύτερη θητεία του και έχει βλέψεις και για τρίτη, δεν έχει επίγνωση της σοβαρότητας της θέσης του για να υποπέσει σε παρόμοιες δηλώσεις σε ένα δημοτικό συμβούλιο (28.01.19), στο οποίο ζητούνται από μέλη εξηγήσεις γύρω από το θέμα του Λιμανιού της Πρέβεζας.
Και παρακάτω παραθέτουμε τη γνώμη μας σε όλες τις ασάφειες, που υπέπεσε αδικαιολόγητα (εκτός αν υπάρχουν σκοπιμότητες, που δεν γνωρίζουμε) ο νυν Δήμαρχος, κος Μπαίλης:
Στις δηλώσεις περί υποβάθμισης του εμπορικού λιμανιού της Πρέβεζας λόγω των δηλώσεων του πρωθυπουργού για το Λιμένα Ηγουμενίτσας, είναι η δεύτερη φορά, που ο Δήμαρχος υποπίπτει στην ίδια παρανόηση. Και ενώ έχουμε τοποθετηθεί δημόσια περί του θέματος, ο Δήμαρχος συνεχίζει με την ίδια λογική. Όσοι έχουν δει τo Master Plan του εμπορικού λιμένα Ηγουμενίτσας (διαθέσιμο στο site του Οργανισμού Λιμένα) είναι ξεκάθαρο ότι τα χύδην ξηρά φορτία ΔΕΝ θα εκφορτώνονται στον εμπορικό λιμένα. Η δε τρίτη φάση κατασκευής που περιέχει τα έργα του εμπορικού λιμανιού δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Ουσιαστικά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η δεύτερη φάση. Επίσης, το λιμάνι της Πρέβεζας εξυπηρετεί συγκεκριμένες περιοχές της Ηπείρου, και θα συνεχίσει να συμφέρει και να τις εξυπηρετεί σε σχέση με το εμπορικό λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Εάν, υποθετικά, υπήρχε η περίπτωση να εκφορτώνονταν τα ίδια φορτία στο λιμένα της Ηγουμενίτσας.

Επιπλέον, χωρίς να στοχεύουμε στην κριτική στον πλήρως συγχυσμένο λόγο του Δημάρχου, αλλά δυστυχώς μετά τη δήλωση για την υποβάθμιση του εμπορικού λιμένα, δεν φαινόταν τίποτε άλλο τόσο ξεκάθαρο στις δηλώσεις του. Ποιος είναι τελικά ο στόχος μέσα από το νέο Master Plan; Όλο το υπάρχον εμπορικό λιμάνι να γίνει τουριστικό; Το εμπορικό λιμάνι θα πάει ανατολικά, αλλά ο ίδιος θα επιθυμούσε να είναι εκτός Αμβρακικού; Και ότι η πραγματοποίηση του έργου κωλύεται λόγω γραφειοκρατίας;
Όσον αφορά την εταιρεία ΤΡΙΤΩΝ, που έχει αναλάβει την τροποποίηση του Master Plan δεν έχει οδηγίες να αναζητήσει χώρο για εμπορικό λιμάνι εκτός Αμβρακικού. Έχει λάβει οδηγίες να συμπεριλάβει στο σχέδιο μια κατάλληλη ανατολική προβλήτα (σύμφωνα με τις δηλώσεις εκπροσώπων της στην τελευταία επίσκεψή τους στην Πρέβεζα). Επίσης, ΜΕΡΟΣ της νότιας προβλήτας (πιθανότατα και η δυτική προβλήτα) είναι να διατεθεί στην κρουαζιέρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι όλη η νότια.
Επιπλέον, για να ξεκινήσουν έργα πρέπει να υπάρχει σχέδιο και μάλιστα να είναι υλοποιήσιμο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν αυτό το σχέδιο. Για αυτό το λόγο και περιμένουμε όλοι εναγωνίως το νέο Master Plan. Πώς είναι δυνατόν να ζητήσετε έργα όταν δεν έχετε ιδέα τι έργα είναι να γίνουν; Και αυτό δεν είναι θέμα γραφειοκρατίας, αλλά ανικανότητας του σημερινού επιτελείου να πραγματοποιήσει κάποιο σοβαρό έργο και με ξεκάθαρες βλέψεις. ΔΥΣΤΥΧΩΣ, υπάρχει και σοβαρή έλλειψη οράματος με βάση όσα παρακολουθούμε.
Είναι καιρός ο Δήμαρχος, να σταματήσει να ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ τον λαό και τους επαγγελματίες της πόλης του. Αλλά και να σταματήσει να αναπαράγει δηλώσεις άλλων πολιτικών προσώπων, ως δικαιολογία της δικής του τεμπελιάς, αλλά και ατολμίας να κάνει ουσιαστική δουλειά και να αφήσει ένα έργο, που να απορρέει από τον ίδιο το Δήμο. Σε αυτό το κλίμα, μας είναι ξεκάθαρο, πλέον γιατί ο νυν Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου όχι μόνο δεν έχει ασχοληθεί με οποιοδήποτε θέμα του εμπορικού λιμένα, αλλά, αντίθετα, έχει παρατήσει πλήρως όσα το προηγούμενο προεδρείο είχε καταφέρει την προηγούμενη θητεία. Μπορεί να είναι ο ίδιος Δήμαρχος στις δύο αυτές θητείες, αλλά είναι εντελώς διαφορετική η στάση των δύο Προέδρων κυρίως όσον αφορά το θέμα του λιμένα της πόλης. Σίγουρα δεν είναι προς τιμήν του Δημάρχου να μην μπορεί να διακρίνει το πόσο διαφορετικό έργο επιτέλεσαν και επιτελούν τα δύο διαφορετικά πρόσωπα στη θέση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Εκτός αν ήταν απόφαση εν τέλει του Δημάρχου να μπει λουκέτο στο εμπορικό λιμάνι, ύστερα από τη θητεία της κας Π. Καζάκου.
Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για την πόλη μας είναι ΚΡΙΜΑ , ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ να διαβάζουμε δηλώσεις που δείχνουν είτε μια επικίνδυνη ασχετοσύνη είτε μια καθ’ όλα ύποπτη σκοπιμότητα από την πλευρά του Δημάρχου. Και να νιώθουμε ότι μας κοροϊδεύουν με αυτό τον τρόπο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση πραγματοποίηση δημοτικού συμβουλίου αποκλειστικά για το λιμάνι της Πρέβεζας, στο οποίο πέρα από τα μέλη του συμβουλίου να παρευρεθούν οι ενδιαφερόμενοι φορείς του λιμανιού, αλλά και κάποιος/οι εκπρόσωπος/οι από την εταιρεία ΤΡΙΤΩΝ, που θα ακούσει τις απόψεις, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να έχει έναν ξεκάθαρο στόχο στην τροποποίηση του Master Plan του λιμανιού της πόλης μας.”


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα: Αποζημιώσεις για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν απο τον ανεμοστρόβιλο

02/02/2023, 10:53 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Στην “Ανάπτυξη Τώρα” του Γιώργου Νίτσα η Ελένη Φλουρή

02/02/2023, 10:47 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η ΑΚΤΙΟ ΜΑΡΙΝΑ ζητά προσωπικό για πλήρη απασχόληση

02/02/2023, 10:41 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θωμά Αϊδώνη

31/01/2023, 4:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνάντηση ενημέρωσης στο Δήμο Πρέβεζας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος  2021-2027»

31/01/2023, 4:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Στη δημοπρασία του έργου “Διαμόρφωσης περιοχής Φόρου” προϋπολογισμού 1.080.000,00€ προχώρησε ο Δήμος

31/01/2023, 4:45 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites