Πολίτης της Πρέβεζας “στέλνει” ανοιχτή επιστολή στο Βουλευτή Κώστα Μπάρκα για την συμφωνία των Πρεσπών

Ανοιχτή επιστολή προς τον βουλευτή Πρεβέζης  Κώστα Μπάρκα για την Συμφωνία των Πρεσπών “έστειλε” ο συμπολίτης μας Άρης Νικολόπουλος.

 

Σε αυτή αναφέρει :

“Αγαπητέ Κ. Μπάρκα,

 

Στον απόηχο της απόφασης για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και ως κάτοικος της εκλογικής σας περιφέρειας, θα ήθελα να σας απευθύνω δημόσια την εξής ερώτηση:

 

Ανεξάρτητα από τις απόψεις και αντιλήψεις σας, το γεγονός παραμένει ότι εσείς προσωπικά αλλά και η κυβέρνηση στην οποία ανήκετε οφείλετε να εκπροσωπείτε τη βούληση του λαού ο οποίος σας εξέλεξε.

Έχουμε λοιπόν μπροστά μας δύο ασυμβίβαστα γεγονότα:

 

 • Ασχέτως αν έχει δίκιο ή άδικο, η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ήταν και είναι ενάντια στην αναγνώριση της γείτονος χώρας με όνομα που περιέχει τον όρο ‘Μακεδονία’, την αναγνώριση ‘Μακεδονικής’ γλώσσας και κατά συνέπεια στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.

 • Η κυβέρνηση, παρ’ όλη την πασιφανή αντίθεση του Ελληνικού λαού, προχώρησε στην επικύρωση αυτής της συμφωνίας, χωρίς την διενέργεια δημοψηφίσματος.

 

Το προφανές για εμένα συμπέρασμα (επαναλαμβάνω: ασχέτως αν η υπογραφή της συμφωνίας είναι αντικειμενικά ωφέλιμη ή όχι) είναι πως η κυβέρνηση αλλά και εσείς προσωπικά, φερθήκατε εντελώς αντιδημοκρατικά.

 

Θα ήθελα λοιπόν να μου εξηγήσετε πώς, όντας δημοκράτης και πιστεύοντας στο γράμμα αλλά και στο πνεύμα του δημοκρατικού πολιτεύματος δικαιολογήσατε στον εαυτό σας αυτή την παράκαμψη της βούλησης των Ελλήνων.

 

Υ.Γ. Επειδή κατά πάσα πιθανότητα και να απαντήσετε, δεν νομίζω ότι θα έχω την δυνατότητα να ανταπαντήσω (ή ότι θα μου αποκριθείτε για δεύτερη φορά) θα ήθελα να προλάβω μερικά επιχειρήματα που έχουν ειπωθεί ξανά και δεν έχουν πείσει κανέναν:

 

 1. Η χώρα μας δεν έχει δικαίωμα να διεξάγει δημοψήφισμα για το πως θα ονομάζεται μία άλλη χώρα.
  Απ: Η χώρα μας έχει κάθε δικαίωμα να διεξάγει δημοψήφισμα για το ποιά ονόματα αναγνωρίζει η ίδια και ποιά όχι.

 2. Ο λαός έχει παραπλανηθεί από την προπαγάνδα των προηγούμενων κυβερνήσεων
  Απ: τότε ο ρόλος σας θα ήταν να τον πείσετε για το τι είναι σωστό/αληθινό και όχι να δράτε χωρίς να τον ρωτήσετε. Αν πιστεύουμε στη Δημοκρατία, τότε δεν παρακάμπτουμε ποτέ και για κανέναν λόγο την άποψη της πλειοψηφίας.

 3. Ήταν μία πολύ ευνοϊκή διεθνής συγκυρία που μας έδινε μια μοναδική ευκαιρία και θα πήγαινε χαμένη αν ρωτούσαμε τον λαό.
  Απ: ξανά, Ή πιστεύουμε στην Δημοκρατία ή όχι. Αν θεωρείτε ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα πρέπει να παρακάμπτουμε την πλειοψηφία, τίθεται το ερώτημα του ποιός δίνει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να κρίνει τι είναι σωστό και τι όχι αλλά ούτως η άλλως ολισθαίνουμε προς μη δημοκρατικές καταστάσεις…

 4. Η συμφωνία υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών άρα είναι νόμιμη.

Απ: Η κυβέρνησή σας ήρθε στην εξουσία με κύριο κριτήριο την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Στο Μακεδονικό ζήτημα γνωρίζετε πως η θέση σας ήταν πάντα μειοψηφική. Θεωρείτε λοιπόν ηθικό/ δημοκρατικό να εκμεταλλευτείτε το ‘μπόνους’ εδρών στη βουλή (το οποίο παρεμπιπτόντως η παράταξή σας καταδίκαζε) και να αποφασίσετε για τους Έλληνες χωρίς τους Έλληνες;

 1. Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν είναι ενάντια στη συμφωνία.
  Απ: Δεν χρειάζεται απάντηση, δεν νομίζω ότι θα βρείτε καν το κουράγιο να το υποστηρίξετε αυτό.

 

Με σεβασμό προς το αξίωμά σας,

Νικολόπουλος Άρης

27/1/2019″


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Άλλη μία ζημιά σε αυτοκίνητο από πτώση κλαδιού ευκάλυπτου στην Κυανή Ακτή

08/08/2022, 4:42 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Ξεκίνησε σήμερα ο δεύτερος ψεκασμός των ελαιοδένδρων στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας 2022

08/08/2022, 4:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σημαντική δωρεά μουσικών οργάνων στην Φιλαρμονική Πρέβεζας «Ο ΟΡΦΕΑΣ»

08/08/2022, 4:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με τον “Ματωμένο Γάμο” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης

08/08/2022, 3:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για 2 θέσεις ειδικευμένων ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο

08/08/2022, 3:50 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Νέες ασφαλτοστρώσεις από τον Δήμο Πάργας

08/08/2022, 10:31 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites