Κυριακή, 24/03/2019

Την απόσυρση διατάξεων του σχεδίου νόμου για τα Μουσικά Σχολεία ζητά με ομόφωνο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας

photo αρχείου

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, κατά την συνεδρίαση του, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για τις προωθούμενες διατάξεις του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία και αποστολή των Μουσικών Σχολείων.

Αναφορικά με το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας το ψήφισμα αναφέρεται μεταξύ άλλων στις ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, στις επικίνδυνες καθημερινές καταστάσεις για την σωματική ακεραιότητα και την υγεία των μαθητών, στο πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών που μένουν χιλιόμετρα μακριά από το σχολείο, στις σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και στις σοβαρές ελλείψεις σε μουσικά όργανα και βιβλία.

Συγκεκριμένα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας με το ομόφωνο ψήφισμα του ζητά:

  • Την απόσυρση του άρθρου 40 του σχεδίου νόμου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου …Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».
  • Την ενεργοποίηση του νόμου και διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση αναγνωρισμένων πτυχίων στην Ευρωπαϊκή Μουσική (Ειδικό Αρμονίας) , τη Βυζαντινή Μουσική και τα παραδοσιακά όργανα στο πλαίσιο λειτουργίας της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης.
  • Την πιστοποιημένη κατάταξη των αποφοίτων στα πρακτικά και θεωρητικά μουσικά και καλλιτεχνικά αντικείμενα σπουδών.
  • Διορισμούς καθηγητών μουσικής και γενικής παιδείας με οργανικές θέσεις. Άμεση κάλυψη των κενών σε μουσικά μαθήματα και μαθήματα γενικής παιδείας.
  • Ατομική διδασκαλία μουσικών οργάνων
  • Να ορίζονται με σαφήνεια στο αναλυτικό πρόγραμμα ως υποχρεωτικά τα μουσικά μαθήματα και τα μαθήματα αισθητικής παιδείας.
  • Να γίνει εκπόνηση διδακτικών μουσικών εγχειριδίων και δωρεάν διανομή τους σε όλους τους μαθητές.
  • Να υπάρχει άμεση κάλυψη των αναγκών, σε κτιριακές υποδομές, εξοπλισμό (μουσικά όργανα, εποπτικά μέσα, εργαστηριακός εξοπλισμος) και προσωπικό (νοσηλευτές, γραμματειακή υποστήριξη, καθαρίστριες, φύλακες πλήρους απασχόλησης).
  • Να υπάρχει πρόβλεψη δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ