Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει την Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Πρέβεζας

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει την Εφορεία Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Πρέβεζας που προβαίνει στην απόλυση 17 συμβασιούχων εργατοτεχνιτών και εκφράζει την αλληλεγγύη του προς αυτούς.

Με βάση το γνωστό και αναχρονιστικό επιχείρημα της καθυστέρησης των εργασιών πεδίου κατά τη χειμερινή περίοδο λόγω των βροχοπτώσεων, η Εφορεία ανακοινώνει ότι θα προβεί σε απόλυση 15 εργατοτεχνιτών από τους συνολικά 33 που δουλεύουν στο θέατρο της Νικόπολης και 2 εργατοτεχνιτών από τους συνολικά 6 που δουλεύουν στο θέατρο της Κασσώπης.

Τους δύο προηγούμενους μήνες είχαν προηγηθεί απαράδεκτες προφορικές επιπλήξεις του προσωπικού, γενικού και ισοπεδωτικού χαρακτήρα, και προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησής του με σκοπό την εντατικοποίηση της εργασίας. Στις αρχές Νοεμβρίου η Εφορεία είχε εκφράσει την πρόθεση για γενναία μείωση του εργατοτεχνικού προσωπικού (περίπου 50%) ή ακόμα και προσωρινή παύση όλων των εργασιών πεδίου με απόλυση του συνόλου των εργατοτεχνιτών που εργάζονται στο έργο της αποκατάστασης του θεάτρου της αρχαίας Νικόπολης. Η Εφορεία ωστόσο αρνήθηκε να ενημερώσει για τις τελικές αποφάσεις του εγκαίρως τους εργαζομένους, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουν ποιοι θα συνεχίζουν και ποιοι όχι. Αρνήθηκε να ενημερώσει εγκαίρως τους επιβλέποντες του έργου. Αρνήθηκε να απαντήσει εγγράφως σε υπόμνημα που απέστειλε το σωματείο των Εργαζομένων στην Αρχαιολογία με έδρα στην Άρτα, προσπαθώντας προφανώς να στερήσει από τους εργαζόμενους τα περιθώρια να αντιδράσουν. Ο εμπαιγμός και το ψυχολογικό βασανιστήριο επί ένα και πλέον μήνα, χωρίς να ανακοινώνει τις τελικές αποφάσεις και τα ονόματα όσων σκοπεύει να «πάψει από τα καθήκοντά τους» συνεχίζεται, καθώς όσοι παραμένουν θα κληθούν να υπογράψουν ανανέωση της σύμβασής τους για ένα μήνα! Σήμερα προστέθηκαν στις επικείμενες απολύσεις και δύο συνάδελφοι από την αρχαία Κασσώπη και ποιος ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει ο αριθμός των απολυμένων.

Η στάση της Εφορείας είναι επιεικώς απαράδεχτη. Αφήνει ξεκρέμαστους συναδέλφους που λόγω της ανεργίας άφησαν τα σπίτια τους και μετοίκησαν σε άλλη πόλη πιστεύοντας ότι τουλάχιστον θα έχουν ένα μεροκάματο και υγειονομική κάλυψη, έστω για κάποιους λίγους, συνεχόμενους μήνες.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων εργατοτεχνιτών και απαιτεί:

Καμία απόλυση στα έργα της Νικόπολης και της Κασσώπης.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά στο υποστελεχωμένο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.ΕΚ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δημήτρης Κουφοβασίλης                   Δημήτρης Παπούδας


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Γυναίκα “αράχνη” έμπλεξε στα “δίχτυα” της και εκβίασε μεγάλο επιχειρηματία της πόλης

16/10/2021, 3:48 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Η premium έκδοση του νέου Qashqai ετοιμοπαράδοτη στην Nissan Λαϊνάς

15/10/2021, 3:29 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : 184 χιλιάδες ευρώ για το Νοσοκομείο από την Περιφέρεια Ηπείρου

15/10/2021, 3:05 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Οριστικά το «δρόμο» του παίρνει το έργο για την παράκαμψη του Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης

15/10/2021, 3:02 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ανεμογεννήτριες στη “Λάκκα Σουλίου”: Συζήτηση στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωπόνων και σχετικό ενημερωτικό υλικό

15/10/2021, 12:56 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Βρέθηκαν γυαλιά οράσεως

15/10/2021, 12:49 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites