Τρίτη, 19/11/2019

Εκτός του νέου καταλόγου μειονεκτικών περιοχών τοπικές κοινότητες του Δήμου Ζηρού – Υπόμνημα στον Υπουργό απέστειλε ο Δήμαρχος

Το δικαίωμα να λαμβάνουν εξισωτικές αποζημιώσεις, ειδικά επιδόματα, αλλά και πρόσθετη μοριοδότηση σε χρηματοδοτικά προγράμματα, χάνουν οι αγρότες επτά Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ζηρού.

Στο νέο κατάλογο των περιοχών με ειδικά μειονεκτήματα δεν θα είναι πλέον ο Άγιος Γεώργιος ,ο Γυμνότοπος,το Δρυόφυτο,ο Κερασώνας,το Ριζοβούνι,η Ρωμιά και το Θεσπρωτικό. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή, ο οποίος απέστειλε υπόμνημα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, ζητώντας του να ενσκήψει προσωπικά πάνω από το συγκεκριμένο ζήτημα και να συνδράμει στην κατεύθυνση μίας δίκαιης λύσης..

Στο υπόμνημα του ο κ. Καλαντζής κάνει λόγο για κατάφωρη αδικία σε βάρος των κατοίκων του Δήμου που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και αναφέρει πως, οι συγκεκριμένες τοπικές κοινότητες, με την απόφαση αυτή, οδηγούνται σε δυσμενέστερο επίπεδο σε ότι αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις, ενώ ερωτήματα εγείρει σύμφωνα με τον ίδιο,  το γεγονός ότι «οι επιστήμονες που μελέτησαν την περιοχή ΔΕΝ διαπίστωσαν τις άσχημες κλιματολογικές συνθήκες και ενήργησαν επί τα χείρω στην διαμόρφωση του νέου καταλόγου, καθώς όχι μόνο οι παραπάνω Τ.Κ. αλλά και άλλες πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στον κατάλογο των μειονεκτικών περιοχών.»

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ