Βιολογικός Καθαρισμός Λούρου: Ένα ανολοκλήρωτο έργο, δύο φάσεις, πολλές παρατάσεις και αντιφάσεις …

Ένα έργο που του ταιριάζει απόλυτα ο θρύλος του “γιοφυριού της Άρτας” είναι αυτό, του Βιολογικού Καθαρισμού Λούρου. Πρόκειται για  έργο που υλοποιείται σε δύο φάσεις, προϋπολογισμού περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και όταν ολοκληρωθεί, θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των λυμάτων ,τα οποία χρόνια τώρα ρυπαίνουν τον Λούρο και τον Αμβρακικό Κόλπο.

Η ένταξη του έγινε επί θητείας του Δημάρχου Χρήστου Μπαϊλη στον πρώην Δήμο Λούρου και η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία που υλοποιεί την Α’ φάση, υπογράφηκε το 2010, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2013, ενώ η ένταξη της Β’ Φάσης στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» για την σύνδεση του Θεσπρωτικού με τον Βιολογικό Καθαρισμό του Λούρου, έγινε το Δεκέμβριο του 2016 με προοπτική ολοκλήρωσης την 31η Δεκεμβρίου του 2018. Οι μέρες πλησιάζουν και ακόμα δυστυχώς παρά τις εκτιμήσεις και δηλώσεις του Δημάρχου Πρέβεζας ότι το έργο βρίσκεται σε πολύ καλή πορεία, δεν έχει ολοκληρωθεί η Α’ φάση. Η ανάδοχος εταιρία ζητά τη μία παράταση μετά την άλλη και η δημοτική αρχή την δίνει ελαφρά τη καρδία …

Το σημαντικό αυτό θέμα έφερε ξανά στην επικαιρότητα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Ιωσήφ Σπυράκος, ο οποίος μίλησε για αυτό στο Σταθμό της Πρέβεζας και την εκπομπή “Αντιπαραθέσεις” με τους Νίκο Λιβιεράτο και Ανδριάνα Σολδάτου.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυράκο από το πρώτο σκέλος του έργου υπολείπεται, ένα αντλιοστάσιο που δεν υφίσταται και ένα που ξεκίνησε να κατασκευάζεται τώρα, ενώ το εργοτάξιο δεν έχει ηλεκτροδοτηθεί ακόμα.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος Πρέβεζας έριξε τις ευθύνες για το πρόβλημα της μη ηλεκτροδότησης στη ΔΕΗ, ωστόσο όπως ανέφερε ο κ. Σπυράκος στο Σταθμό της Πρέβεζας , η αίτηση για ηλεκτροδότηση  του βιολογικού από τον εργολάβο έγινε το 2017, με την ΔΕΗ να απαντά 40 ημέρες μετά, ζητώντας το ποσό των 72 χιλιάδων ευρώ, το οποίο ακόμα δεν έχει πληρωθεί.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Σπυράκος για το θέμα στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί:


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η νέα ποιητική συλλογή της Σπυριδούλας Γεωργοκίτσου παρουσιάζεται στην Πρέβεζα

17/08/2022, 5:51 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πρεβέζης : Το Σάββατο το 13ο Αντάμωμα στα «Χειμαδιά»

17/08/2022, 5:46 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Την Κυριακή 21 Αυγούστου “Γελάμε δυνατά” και συγκεντρώνουμε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πρέβεζας

17/08/2022, 5:38 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Η “Γυναίκα της Ζάκυθος” στο  Ωδείο της Νικόπολης 

17/08/2022, 12:36 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Σε δημοπράτηση έργα ασφαλτοστρώσεων 220.000 € από τον Δήμο Πάργας

17/08/2022, 10:53 πμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα «Παργινά 2022»

17/08/2022, 10:34 πμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites