Στην Πρέβεζα συνεδρίασε το Δίκτυο Πάφου

Θέματα που αφορούν το  Δίκτυο Πάφου  συζητήθηκαν  στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πρέβεζας  στο πλαίσιο   των εκδηλώσεων  για την 106η Επέτειο από την Απελευθέρωση της πόλης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Πάφου (Δημοτικοί Σύμβουλοι Βάσσος  Δημητρίου και Φίλιππας Φιλίππου ) και ο Δήμαρχος της Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος  οι οποίοι μαζί με τον  κ.Μπαϊλη και τον εντεταλμένο  Δημοτικό Σύμβουλο του Δικτύου Πάφου Ευάγγελο Συγκούνα,  ανέπτυξαν μια σειρά από  θέματα που αφορούν τις συνεργασίες σε επίπεδο πολιτισμού, τουρισμού , εκπαίδευσης αλλά και απασχόλησης  (μετά από σχετικό ενδιαφέρον που  εξέφρασαν μεγάλες εταιρίες της Κύπρου).

Οπως τόνισαν οι αιρετοί  , οι συνέργειες  μεταξύ των Δήμων αποτελούν  ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ανάπτυξη κοινών δράσεων  με πολλαπλά οφέλη για τους  δημότες.

Το Δίκτυο Πάφου αποτελεί εξάλλου   μια πρωτοβουλία η οποία έχει “αντέξει” στο πέρασμα του χρόνου  δίνοντας την δυνατότητα στις πόλεις -μέλη της  να   διευρύνουν τους ορίζοντες   της συνεργασίας τους.

Δίκτυο Πάφου – Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος.

Στο Δίκτυο μετέχουν η Πάφος της Κύπρου κι απ΄ την Ελλάδα η Καλαμαριά, η Κέρκυρα, η Λαμία, η Μυτιλήνη και φυσικά η Πρέβεζα.
Στους σκοπούς και στόχους του Δικτύου ορίζονται και οι ακόλουθοι:

  1. Η συντονισμένη προσπάθεια προώθησης και προβολής των εθνικών ζητημάτων στο πνεύμα και το πλαίσιο του Ενιαίου Ελληνισμού, με σημείο αναφοράς την προώθηση μιάς δίκαιης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού Προβλήματος που να συνάδει με τις καταστατικές αρχές και πρόνοιες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  2. Η γόνιμη συνεργασία των μελών του στον πολιτιστικό, τον κοινωνικό και τον οικονομικό τομέα, μέσω μιάς ευρείας ανταλλαγής και διακίνησης ανθρώπινου δυναμικού, μέσων, πληροφοριών, εμπειριών και ιδεών που θα κατατείνει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεων-μελών στο πλαίσιο μιάς αναβαθμισμένης μορφής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η σύσταση του Δικτύου πιστοποιεί και επικυρώνει το ενιαίο του ελλαδικού και του κυπριακού χώρου και σηματοδοτεί μια νέα αντίληψη και πρακτική προσέγγισης καίριων θεμάτων του Ελληνισμού από την Τοπική Αυτοδιοίκηση των δύο κρατών.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Υπήρχε και συνεργός στην υπόθεση με τα “μάγια” – Ταυτοποιήθηκε από την της Ασφάλεια

24/04/2024, 11:21 πμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αναδείχτηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακαίνισης- εκσυγχρονισμού Νοσοκομείου Πρέβεζας

23/04/2024, 11:21 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

«Μια ιστορία για το ταξίδι της γραφής και του βιβλίου» ταξίδεψε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας

23/04/2024, 11:13 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Τμήμα Πρέβεζας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων πραγματοποιεί εκδήλωση και σας προσκαλει

23/04/2024, 10:57 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αλωνίζει στο Μαξίμου ο Καββαδάς – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τον αγωγό ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας

23/04/2024, 10:49 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η 24χρονη γάτα που ήθελε να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της άνθρωπο πριν φύγει η ίδια

23/04/2024, 10:27 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Χάλκινο μετάλλιο για την Κυριακή Τσαούση στα 400 μ. με εμπόδια των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων Στίβου

23/04/2024, 9:57 μμ

ΠΑΡΓΑ, ΠΡΕΒΕΖΑ

Λογοδοσία για την αγωγή της Εθνικής Τράπεζας από τον Δήμαρχο Πάργας

23/04/2024, 9:44 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites