Το Ελληνικό Δημόσιο ζητά την κατεδάφιση χώρων άθλησης στη Κυανή Ακτή της Πρέβεζας

Αντιμέτωπος με ένα δύσκολο ζήτημα και ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο βρίσκεται εδώ και αρκετές μέρες ο Δήμος της Πρέβεζας. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,ενημέρωσε το σώμα σχετικά με την τριπλή επίσκεψη που δέχθηκε από την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου για να του επιδώσει τρία πρωτόκολλα. Ένα πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής, ένα πρωτόκολλο κατεδάφισης και ένα πρωτόκολλο επιβολής χρηματικού προστίμου για αυθαίρετη χρήση Δημόσιας Έκτασης. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα 3 αυτά πρωτόκολλα, δύο υπάλληλοι της κτηματικής υπηρεσίας ,πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή της Κυανής Ακτής ύστερα από καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” και διαπίστωσαν ότι ο Δήμος Πρέβεζας κατέλαβε με σκοπό την απόκτηση δικαιωμάτων νομής, κατοχής και κυριότητας την περιοχή της Κυανής Ακτής. Όπως ανέφερε ο κ. Μπαϊλης, η κτηματική υπηρεσία ισχυρίζεται ότι ο Δήμος κατέλαβε άνευ νόμιμης άδειας επτά προβόλους , τα γνωστά σε όλους μας μπαστούνια που έγιναν για την προστασία της περιοχής από την διάβρωση, συνολικού μήκους 5070 τμ,  1037 τμ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο και 1121 τμ στο beach volley.  Ο Δήμαρχος Πρέβεζας τόνισε πως τα έργα αυτά  έγιναν πριν από χρόνια και συγκεκριμένα όσων αφορά το Κολυμβητήριο, η μελέτη έγινε από την γενική γραμματεία αθλητισμού το 1978 και η κατασκευή έγινε πάλι από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ η περίφραξη των αθλητικών εγκαταστάσεων εφάπτεται της οριογραμμής με τον αιγιαλό σύμφωνα με το τοπογραφικό διάγραμμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού από το 1984.  Για την κατασκευή δε των προβόλων η όλη διαδικασία έγινε από το Υπουργείο Ναυτιλίας με δημόσιο διαγωνισμό και το έργο χρηματοδοτήθηκε από το δεύτερο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.

Χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο γεγονός “Λυπηρό που δεν τιμά το ελληνικό Δημόσιο” ο Δήμαρχος Πρέβεζας είπε μεταξύ άλλων:

“Στις 1 Οκτωβρίου με επισκέφτηκε για τρίτη φορά υπάλληλος της κτηματικής υπηρεσίας για να μου επιδώσει 3 πρωτόκολλα.  Αρνήθηκα και τις 3 φορές να τα παραλάβω. Τα θυροκόλλησε! (…) Εγώ συνάδελφοι θέλω να σας πω κάτι με όλο το σεβασμό και απέναντι στη κτηματική υπηρεσία και απέναντι στους Πρεβεζάνους. Θέλω να τονίσω ότι ο Δήμος ουδέποτε διεκδίκησε ή διεκδικεί δικαιώματα νομής κατοχής και κυριότητας από την έκταση του Δημοσίου. Αυτό είναι ξεκάθαρο και είναι εδώ και ο πρώην συνάδελφος ο κ. Κλάπας να σας το πει!Από 1/11/2011 που ήμασταν εμείς Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν έγινε κανένα έργο στην περιοχή αυτή, καμία επέκταση στο κολυμβητήριο, στην περίφραξη μετά, ούτε στους προβόλους! (…) Από εκείνη την περίφραξη μέχρι σήμερα δεν κάναμε καμία επέκταση. Καμία μα καμία! (…)Σήμερα ο Δήμος μας κατηγορείται για παράνομη κατάληψη έκτασης του Δημοσίου. Εμείς ζητάμε να ανακληθούν αυτά τα πρωτόκολλα. Βλέπουμε παράλογο αυτό που ζητάει η κτηματική υπηρεσία. Δεν ευσταθεί σε τίποτα! ”

 

Ο κ. Μπαϊλης έκανε επίσης αναφορά και στα βήματα που έχει κάνει ο Δήμος για να σταματήσει τις διαδικασίες που έχει ξεκινήσει η κτηματική υπηρεσία λέγοντας πως η οικονομική επιτροπή έδωσε εντολή στην Νομική υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας να κάνει ανακοπή των δύο πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής και επιβολής προστίμου, ενώ έχει ήδη στείλει έγγραφο στο Υπουργείο Οικονομικών με το οποίο ζητά ανάκληση των πρωτοκόλλων προκειμένου να αποφευχθεί ο γραφειοκρατικός κυκεώνας και μια δικαστική διαμάχη που μπορεί να κρατήσει έως και 30 χρόνια. Λόγω απουσίας του Υπουργού το έγγραφο δεν έχει απαντηθεί ακόμα για το λόγω αυτό ο Δήμαρχος Πρέβεζας πρόκειται να ζητήσει συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο εντός της εβδομάδας.

 

Ο Επικεφαλής της Παράταξης “Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας” κ. Μιλτιάδης Κλάπας συμφώνησε με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος και πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας προς το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ ειδικά ως αναφορά τους προβόλους τόνισε πως κατασκευάστηκαν ουσιαστικά για να προστατέψουν το Δημόσιο Χώρο και συγκεκριμένα την Κυανή Ακτή από την διάβρωση.

 

Στη γραμμή Κλάπα συντάχθηκαν και ο Δημοτικός Σύμβουλος της “Δημοτικής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας” κ. Βασίλης Κωστούλας αλλά και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπέιρωσης” κ. Αμάραντος, ο οποίος μάλιστα είπε, πως το ζήτημα στερείται στοιχειώδους λογικής.

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Νίτσας από την πλευρά του είπε πως ο Δήμος βρίσκεται για ακόμα μία φορά πίσω από τις εξελίξεις.

Ο Διονύσης Καλλίνικος ο οποίος μάλιστα έκανε και την πρώτη του τοποθέτηση ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος ενημέρωσε αναλυτικά το σώμα για το σχέδιο νόμου που ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών για τις αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται σε τμήματα μεταξύ του αιγιαλού και της παραλίας και το οποίο μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει, ενώ με την ιδιότητα του ως Πολιτικός Μηχανικός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα έργα ακτομηχανικής της Κυανής Ακτής τα οποία όπως είπε έγιναν για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Τέλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Ροπόκης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της καταγγελίας του Πολιτιστικού Συλλόγου “Πρέβεζα” επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες και σε μερίδα δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι όπως είπε, “ενημερώνουν πρόχειρα και κατά το δοκούν ανθρώπους που λειτουργούν σαν εισαγγελείς”.  “Όταν γινόταν η κατασκευή της γέφυρας δεν ήταν κανείς εδώ ; είχαν πάει σε άλλο πλανήτη;Κάποιοι πρόβολοι απέναντι από τα λουτρά είχαν κατασκευαστεί τότε!Κάποια μπετά ριχτήκαν στην άμμο και μέσα στη θάλασσα!Κάποια άλλα υλικά μέσα στη θάλασσα!Που ήταν η ευαισθησία των πολιτών τότε; Που ήταν οι σύλλογοι; Κανείς κύριοι … Σήμερα στα Λουτρά υπάρχει ένας πρόβολος ο οποίος έχει γείρει και είναι επικίνδυνος. Γιατί δεν κάνουν καταγγελία; Εγώ το βάζω θέμα να το δουν οι τεχνικές υπηρεσίες και να κατεδαφιστεί. Είναι επικίνδυνος. Θα σκοτωθεί κανένας συμπολίτης μας.” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ροπόκης.


Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


Διαβάστε επίσης

ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρέβεζα : Συνεδριάζει η Διακομματική επιτροπή για τις Ευρωεκλογές

16/04/2024, 1:06 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Με άρωμα Πρέβεζας στο MEGA Channel και στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο»

16/04/2024, 12:54 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Το Φιλοσοφικό Καφενείο Πρέβεζας συναντά τον Κώστα Γανωτή

16/04/2024, 12:50 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Αγωγή της Εθνικής Τράπεζας στον Δήμο Πάργας – Βαριά εκτεθειμένοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες

16/04/2024, 12:35 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο ξενοδοχειακός όμιλος “MAST Hotels & Resorts” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

11/03/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας δημιουργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας

19/02/2024, 3:08 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Συνελήφθη στην Πρέβεζα, ύστερα από καταγγελία νεαρών

19/02/2024, 2:59 μμ

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εκλογές ΠΕΔ Ηπείρου : Ανατροπή στο αποτέλεσμα των … χαμένων – Εκλέγεται ο Δήμαρχος και δεν εκλέγεται ο Αντιδήμαρχος

19/02/2024, 2:23 μμ


To mypreveza.gr είναι το ενημερωτικό portal για το Νομό Πρέβεζας στο οποίο μπορείτε να δείτε όλες τις τοπικές ειδήσεις, αλλά και νέα από όλη την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον κόσμο.

"Η δική σου Πρέβεζα με ένα μόνο κλικ."

Συνεργαζόμενα sites