Σάββατο, 30/05/2020

Με επιτυχία αναβίωσε στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας το έθιμο «Κουρμπάνι»

Με επιτυχία αναβίωσε για δεύτερη χρονιά το παραδοσιακό έθιμο «το Κουρμπάνι» στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας. Τιμώντας παράλληλα τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Θωμά στις 5 Οκτωβρίου, το ομώνυμο χωριό της Πρέβεζας, αναβιώνει το συγκεκριμένο έθιμο,  οι ρίζες του οποίου προέρχονται από την Μικρά Ασία και σύμφωνα με αυτό οι κάτοικοι του χωριού ή της πόλεως μαγείρευαν κρέας με κριθαράκι για να ζητήσουν την προστασία των Αγίων.

Μετά την τέλεση Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε παραδοσιακό και Λαϊκορεμπέτικο γλέντι στο κέντρο «Σάββας» . Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τους τραγουδιστές, Γιώργο Βεριδακη,  Παπίρη –  Τσουρα – Παππά – Αυδίκο και χορευτικά  με τα τμήματα των Συλλόγων Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας και Αγίου Θωμά. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι τραγουδιστές συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην αναβίωση του εθίμου.

Η ενορία του Αγίου Θωμά ευχαριστεί τις χοροδιδασκάλους Ροντογιάννη Γιώτα και Μίχα Ελένη όπως και όλες τις γυναίκες της ενορίας για την προσφορά των πλουσίων εδεσμάτων. Ευχαριστεί επίσης όλους τους χορηγούς, τον Σπύρο και την Δήμητρα Ασκήτογλου,  τον Αλέκο Λεόπουλο, τον Σωτήρη Χαμαλελη, τους Ηλία και Χρήστο Κατωγιάννη, τον Βαγγέλη Ροπόκη, τον Χρήστο Λεόπουλο,τους Τάκη και Λίτσα Κρεμμύδα, τον Μάρκο Παπαδόπουλο, την Ιωάννα Βερβερίδη, τον Αποστόλη Σόφη, το τουριστικό γραφείο του κ. Κατσάβαρου και τις ταχυμεταφορές ACS.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ετικέτες:

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Διαβάστε επίσης

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ